Life&style

Zdravko Čolić obećao božićni spektakl u Areni Zagreb: "Godinama su me nagovarali na ovo..."

  • Legendarni Zdravko Čolić priprema veliki koncertni spektakl u zagrebačkoj Areni 26. prosinca
  • Čola je otkrio da mu je veliko zadovoljstvo vratiti se u Zagreb nakon četiri godine i to u najvećem sastavu do sada
  • Interes za koncert je ogroman, što svjedoči da je već rasprodano više od polovice ulaznica, iako je do koncerta preostalo više od dva mjeseca

Pripreme za veliki božićno-novogodišnji koncert Zdravka Čolića i simfonijskog orkestra u Areni Zagreb, 26. prosinca, već su u punom jeku. Čak 50 vrhunskih glazbenika, sjajnih instrumentalnih solista novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad, pridružit će se jednoj od najvećih regionalnih pjevačkih zvijezda, Zdravku Čoliću, izvodeći posebno odabrani repertoar za zagrebačku publiku.

''Moji prijatelji i suradnici godinama su me nagovarali da napravimo repertoar i koncert koji bi bio u pratnji velikog orkestra. Na inicijativu našeg čuvenog dirigenta Fedora Vrtačnika, pokrenuli smo cijeli projekt, a potpuno sam mu prepustio da iz velikog opusa mojih pjesama, odabere one koje će dobiti novo ruho i zvuk, primjeren ovoj ekskluzivnoj glazbenoj priči. Početkom srpnja, u prekrasnom ambijentu tvrđave Kastel u Banja Luci, premijerno smo izveli ovaj program, a s obzirom na uistinu jedinstveno iskustvo, koje smo doživjeli i publika i svi mi na pozornici, odlučili smo ga obogatiti dodatnim pjesmama te njime u budućnosti obilježiti neke posebne trenutke i prigode", rekao je Čolić i dodao:

Možda vas zanima Spektakl zagarantiran: Zdravko Čolić u pratnji simfonijskog orkestra dolazi u Arenu Zagreb Rubrika Life&style Life&style

"Božić u zagrebačkoj Areni jedan je od takvih svečanih trenutaka i veliko mi je zadovoljstvo što se nakon četiri godine vraćamo pred zagrebačku publiku u najvećem sastavu dosad i uz magični zvuk simfonijskog orkestra. Ubacili smo i neke stare pjesme, poput Sinoć nisi bila tu i Gori vatra, koje su obilježile početak moje karijere, a zahvaljujući postavu koji broji više od 50 glazbenika, sigurni smo da će ovaj koncert dati posebnu draž u novogodišnje doba", otkrio je legendarni pjevač.

 | Autor: Indir Merdanović/Stars & More Indir Merdanović/Stars & More

Dirigent Fedor Vrtačnik, koji će biti zaslužan za posebne aranžmane nekih od najljepših i najvećih ljubavnih pjesama otpjevanih na ovim prostorima, također je najavio ono što Zagrepčani mogu očekivati:

''Ideja o sinergiji sa simfonijskim orkestrom zamišljena je kao zaokret od klasične bendovske priče koju Zdravko Čolić inače radi, tako da su kompozicije presvučene u klasični veo. U razvoju ovog programa značajnu je ulogu imao kolega Kornelije Kovač, kojeg nažalost više nema, a njegovo stvaralaštvo uvelike je počivalo na Beethovenu i klasičnoj glazbi te je taj otisak njegovog muziciranja prenijet i na ove partiture i aranžmane. Divno je bilo sudjelovati u obradama i orkestraciji, a već je prva proba pokazala da imamo jedinstveni glazbeni koncept. Na koncertima je ključno imati dobre glazbenike, ljude koji imaju iskustvo i dobro poznaju ovaj posao, ali i istinski uživaju u njemu jer oni čine maticu cijele priče. Raditi s ovakvim ansamblom moćnoga zvuka, kao nekome tko je zaista prisutan u ovome poslu, veliko je zadovoljstvo i privilegija, a pogotovo kada je riječ o suradnji s čovjekom ovakvo velike karijere koja je, usudio bih se reći, neviđena na našim prostorima.''

 | Autor: Indir Merdanović/Stars & More Indir Merdanović/Stars & More

Interes publike za ovaj glazbeni spektakl iznimno je velik, što potvrđuje i više od polovice rasprodanih ulaznica, dostupnih na Eventim stranici.

Photo: Indir Merdanović/Stars & More

Komentari 0