Stars

"Uzmi malo vremena i podsjeti se - djeca zaslužuju i sretnu mamu", Ellina objava oduševila mnoge majke

  • Ella Dvornik se na Facebooku osvrnula na majčinstvo i problem s kojim se mogu poistovjetiti sve majke - zapostavljanjem sebe i osobe kakvasu nekada bile
  • U inspirativnoj objavi, Ella je poručila svim majkama da budu nekad i sebične jer nužno je da djeca imaju i sretnu majku kako bi mogla biti sretna djeca
  • Objava je izazvala veliku podršku uz brojne komentare i iskustva drugih majki

Influenserica, poduzetnica, žena, majka, i ostale titule koje bi joj dodijelila Jelena Rozga, jednom riječi - Ella, jučer je objavila inspirativni status vrijedan, pa zasigurno jednog podužeg motivacijskog govora na Ted Talku. Ella je status posvetila svim majkama koje svakodnevno i nesebično brinu o svojoj djeci te svoje potrebe, želje i užitke zanemaruju. A kada uzmu vrijeme za sebe - osjećaju se krivima. Majka dvije djevojčice - Balie i Lumi, progovorila je o problemu s kojim se sigurno mogu poistovjetiti sve majke, a status prenosimo u cjelosti:

"Rodiš dvoje djece, sreća neizmjerna. Zaboraviš na sebe, žrtva neizbježna. Prioriteti se promjene preko noći, promjeniš se i ti. Ne misliš na sebe više, fokus je na njima. Tu i tamo si s vremenom priuštiš neki tretman, neke nokte, neke trepavice, trening, nekad ništa. Kad odeš u shopping, vratiš se sa stvarima za djecu. Ispunjuje te njihova sreća i osmijeh, a gdje si ti?

Znaju li ljudi oko tebe koliko nekad misliš na "staru sebe", koliko čezneš za nekim osjećajima, sjećanjima koji su te opisivali? Koliko ti fale male stvari, mali događaji, male geste? Koliko se osjećaš krivom kad odeš na taj jedan tretman u mjesecima i potrošiš tih par sati koje misliš da nisi zaslužila jer ti više nisi bitna? Godine prođu i postane malo lakše, odu u vrtić i dobiješ malo vremena za sebe, a i dalje te opsjeda krivnja. Jel' previše radiš? Jel' oni ispaštaju?

Ove godine uzmi malo vremena i podsjeti se, djeca zaslužuju i sretnu mamu. Ženu koja se smješka, koja voli život, koja uživa. Ne govorim da moraš vježbat i imat pločice, radi što tebe čini sretnom. Jel' tako loše malo biti sebična? Je l' ikome zaista oduzimaš sreću svojom srećom? Ove godine svima želim da se osvrnete u dubinu svoje duse i da zapamtite da je iz vas izašlo još nekoliko vas, i sve ste to podnijele junački, i zaslužujete sve tretmane i sve “sebične” trenutke! Zaslužujete biti još bolje verzije sebe, i zaslužjete se ponositi time i hvaliti se time!

Ella Dvornik otkrila što jede i kako pazi na prehranu: "Ima da dobijem pločice idući mjesec inače ću po Big Mac" Možda vas zanima Ella Dvornik otkrila što i kako jede: "Ima da dobijem pločice idući mjesec inače ću po Big Mac" Rubrika Stars Stars

Molim vas nemojte brigu za vaše mentalno zdravlje nazivati sebičnim, to je minimum minimuma koji dugujete sebi i malim ljudima oko vas," poručila je Ella Dvornik. Uz inspirativnu objavu, Ella je podijelila i video transformacije svoga tijela od ovoga ljeta pa do danas. Naime, Ella je prije 6 mjeseci krenula trenirati gotovo svakodnevno uz osobnu trenericu, te pazi i na prehranu, a rezultati truda najbolje su vidljivi u videu i moramo priznati, prava su inspiracija, baš kao i Ellina objava.

Koliko je problem o kojem mlada majka progovara bitan i relevantan, najviše govori podrška brojnih majki koju je dobila, kao i njihova iskustva. 

"Prije nego što smo postale mame bile smo žene. Ovo je trebalo da se kaže svakoj mami, Bravo Ella.", "Sad čekam da najmlađa krene u vrtić. Uf. Baš nedostajem sama sebi. Jako, jako.", "Davno prije jedna psihijatrica mi je rekla: Davorka, djeca kada odrastu, neće pamtiti to što ste trčali na sto strana da bi ih odvezli, dovezli, pomogli im oko milijun stvari, kupovali im... pamtit će jeste li bili sretni i nasmijani ili živčani i tužni."

 

Photo: Instagram / Ella Dvornik

Komentari 0