Stars

Usporedili smo zaruke Meghan i Harryja s onima Williama i Kate i ovo smo zaključili

Događaj koji je obilježio ovaj tjedan definitivno je vijest o zarukama princa Harryja s Meghan Markle. Razlike u fotografijama zaruka u usporedbi s onima njegovog starijeg brata Williama definitivno su ogromne, ali što one točno znače?

Jučer smo imali priliku suditi povijesnom događaju - prvim službenim fotkama princa Harryja s novopečenom zaručnicom, Meghan Markle, izvan palače Kensington i to kao kraljevskog para. Iako nedvojbeno izgledaju jednako zaljubljeno i sretno kao što su to bili William i Kate nakon objave zaruka 2010. godine, fotografije dolaze s nekoliko bitnih razlika. Pa, vrijeme je za analizu.

AMBIJENT
 | Autor: Getty Images Getty Images
Dok su William i Kate za fotografije odabrali unutrašnjost velike dvorane palače St. James, Harry i Meghan odlučili su se za nešto suptilnije: vrtove palače Kensington, mjesto koje oba para smatraju svojim domom.

Loše vrijeme par nije spriječilo da fotografiranje održe na otvorenom što je - planirano ili ne - fotkama dalo onaj poseban "touch" koji fotke u veličanstvenoj dvorani Kate i Williama jednostavno nisu imale.

ODJEĆA  | Autor: Getty Images Getty Images
Osim ambijenta, Meghanin je outfit bio znatno svakodnevniji od onog Kateinog koji je uključivao mornarsko plavu svilenu koktel haljinu brenda Issa. Za razliku od nje, Markle je odabrala jednostavan bijeli kaput kanadske marke Line the Label, izbor koji je pridavao puno opuštenijoj, svakodnevnijoj atmosferi. Iako još uvijek ne znamo kako izgleda haljina koju je nosila ispod kaputa, čini se da se radi o tamnozelenoj haljini koja je završavala ispod koljena - nešto što bi vrlo lako stavili u poslovni, a ne u formalni look.


PRSTEN
 | Autor: Getty Images Getty Images
Iako mislim da se možemo složiti da oba izgledaju jednostavno prekrasno, radi se o dva vrlo različita prstena. Svi već znamo da je zaručnički prsten, kojim je William zaprosio Kate, onaj njegove pokojne majke, princeze Diane. Prsten se sastoji od 14 zasebnih dijamanata koji okružuju veliki safir na okviru od bijelog zlata.

Iako također s dragim kamenjem iz Dianine kolekcije, Meghanin prsten nije bio nikakvo nasljeđe, već se radi o prstenu koji je sam Harry dao dizajnirati za svoju zaručnicu. Navodno ga je napravila tvrtka Cleave and Company Court Jewellery - Medalists to the Queen, a sastoji se od dva Dianina dijamanta pored dijamanta iz Bocvane, zemlje koja je paru zauzela posebno mjesto u srcu.
 

Možda vas zanima 10 stvari koje možda nisi znala o prinčevoj zaručnici Rubrika Stars Stars
 

GODINE I ISKUSTVO  | Autor: Getty Images Getty Images
Za Kate su njezine zaručničke fotografije bile i prvi put da je buduća princeza morala pozirati pred stotinama kamera. Za Meghan, slavnu američku glumicu koja je odavno navikla nad život pred javnim okom, ovo je bio puno manje stresan zadatak.

Uz to, Meghan i Harry su znatno stariji (36 i 33) nego što su to bili William i Kate koji su, kad su se zaručili, oboje imali 28 godina. To je značilo i da su puno zreliji i samopouzdaniji, a time i opušteniji pred kamerama nego što su to bili princ i vojvotkinja od Cambridgea, koji su se onda činili puno napetijima.


ATMOSFERA  | Autor: Getty Images Getty Images
Svi navedeni i niz drugih razloga Meghanin i Harryjev trenutak učinili su puno opuštenijim. Naravno, tome pridonosi i činjenica da je Harry, za razliku od brata Williama, drugi u nizu za nasljeđivanje krune  i baš je zbog toga oduvijek imao puno više slobode, pa čak i mogućnost izbjegavanja javnog vjenčanja. U kombinaciji s Meganinim iskustvom s novinarima, slikanju na otvorenom i zrelošću para, fotke izgledaju toliko opušteno da smo na trenutak gotovo zaboravili da se radi o kraljevskom paru. Sad nam je samo preostalo vidjeti hoće li i vjenčanje pratiti isti ton.

Photo: Getty Images

Komentari 0