Stars

Umro je slavni glumac Kirk Douglas u 104. godini, sin Michael oprostio se od oca emotivnom porukom

  • U srijedu je u svom domu u Los Angelesu u dobi od 103 godine preminuo slavni glumac Kirk Douglas
  • Tužnu vijest kratkim je, ali emotivnim  priopćenjem za javnost potvrdio njegov najstariji sin, glumac Michael Douglas
  • Kirkova glumačka karijera trajala je 70 godina i prožeta je brojnim uspješnicama, no svjetsku slavu osigurala mu je uloga roba Spartaka u istoimenom filmu

Slavni američki glumac i hollywoodska ikona Kirk Douglas preminuo je u srijedu u svom domu u Los Angelesu. Vijest o glumčevoj smrti kratkim je priopćenjem na društvenim mrežama potvrdio njegov sin Michael Douglas. "Moja braća i ja u velikoj boli i tuzi objavljujemo da nas je Kirk Douglas napustio danas sa 103. godine. Za svijet je on bio legenda, glumac iz zlatnog doba filmova koji je doživio zlatne godine, humanitarac čija je predanost pravdi i ciljevima u koje je vjerovao bio standard kojemu svi težimo. No, meni i mojoj braći on je bio samo tata, Catherine je bio predivan svekar, unucima i praunucima voljeni djed, a njegovoj supruzi Anne predivan suprug." - započeo je Michael emotivnu poruku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It is with tremendous sadness that my brothers and I announce that Kirk Douglas left us today at the age of 103. To the world he was a legend, an actor from the golden age of movies who lived well into his golden years, a humanitarian whose commitment to justice and the causes he believed in set a standard for all of us to aspire to. But to me and my brothers Joel and Peter he was simply Dad, to Catherine, a wonderful father-in-law, to his grandchildren and great grandchild their loving grandfather, and to his wife Anne, a wonderful husband. Kirk's life was well lived, and he leaves a legacy in film that will endure for generations to come, and a history as a renowned philanthropist who worked to aid the public and bring peace to the planet. Let me end with the words I told him on his last birthday and which will always remain true. Dad- I love you so much and I am so proud to be your son. #KirkDouglas

Objavu dijeli Michael Douglas (@michaelkirkdouglas)

Možda vas zanima Poznate zvijezde koje su bile na rubu smrti: Jednog slavnog glumca skoro je pojeo morski pas Rubrika Stars Stars

U nastavku je otkrio kako smatra da mu je otac proživio lijep život te da je za sobom ostavio bogatu filmsku ostavštinu. Ujedno, bio je ugledni filantrop koji je radio na pomaganju javnosti i donošenju mira planeti.Objavu je Michael završio vrlo emotivnim priznanjem: "Završit ću ovu poruku riječima koje sam mu rekao na posljednjem rođendanu i koje će za mene uvijek biti istinite: Tata, jako te volim i ponosan sam što sam tvoj sin."

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Podsjetimo, Kirk Douglas rođen je 9. prosinca 1916. kao Issur Danielovitch u obitelji ruskih židova koji su prvo u Nizozemsku, a potom SAD prebjegli iz Bjelorusije. Glumačka karijera trajala mu je nevjerojatnih 70 godina, a na njoj može biti uvelike zahvalan kolegici Lauren Bacall koja je u njemu prepoznala velik potencijal. Markantan izgleda trebalo je pratiti i snažno američko ime pa je tako Issur postao Kirk.

 | Autor: miss7 miss7

Između 1949. i 1956. godine, čak je tri puta bio nominiran za Oscara, ali ga je uspio dobiti tek 40 godina kasnije i to za svoj iznimni doprinos filmskoj industriji. Prema statistikama, pojavljivao se u 75 filmova, no najveću slavu ostvario je onom vođe robova Spartaka u istoimenom filmu Stanleya Kubricka iz 1960. godine.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Tuga u obitelji Kate Middleton o kojoj se dosad nije progovaralo Rubrika Life&style Life&style

Ženio se dva puta, prvi brak mu je bio s kolegicom Dianom Dill i trajao je osam godina te je u njemu dobio sinove Michaela i Joela. Kasnije je upoznao producenticu Anne Buydens s kojom je u braku bio do kraja života te je tvrdio da je upravo ona zaslužna za njegovu dugovječnost. S njom je dobio još dva sina, Paula i Erica koji je nesretno preminuo 2004. godine.

Kirk je dva puta uspješno "nadmudrio" smrt i izvukao živu glavu iz teške situacije. Prvi puta to se odigralo 1991. godine kada je preživio helikoptersku nesreću, a drugi puta pet godina kasnije kada je pretrpio težak moždani udar zbog kojega je bio izgubio mogućnost govora. Svoj život, impresije, ali i tajnu dugovječnosti Kirk je s javnošću podijelio u čak deset autobiografija. Unatoč zdravstvenim tegobama i borbom s depresijom, Kirk je povodom proslave svog 102. rođendana u intervjuu otkrio kako svoj život ne bi mijenjao."Imao sam predivan život i imam fantastičnu obitelj. Zahvalan sam na svemu što mi je život pružio." - poručio je Kirk u jednom od svojih posljednjih medijskih istupa.

 

POGLEDAJ PETU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FOTOGRAF I GLAZBA

 
 

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0