Stars

Tonči Huljić kakvog nismo očekivali! Nova pjesma 'Mare Luda' sasvim je atipična i pršti emocijama

  • Višak vremena i inspiracije Tončija Huljića motivirao je na njegovo najneobičnije stvaralaštvo do sada
  • Splitski glazbenik predstavio je singl ‘Mare Luda’, ljubavnu pjesmu koja obiluje dubokim emocijama
  • Radi se o najavnom singlu albuma ‘Inamorana’, a sudeći prema nazivu albuma i najavnom singlu očekuje nas prava poslastica za romantičare

Atipična pjesma koja je više rađena emocijom a ne ambicijom i koja se slobodno može nazvati ljubavnom izašla je iz radionice Tončija Huljića. ’Mare Luda’ ujedno je i prvi singl kojim 59-godišnjak najavljuje svoj novi album 'Inamorana' što znači zaljubljena. Sudeći prema najavnom singlu koji pršti dubokim emocijama album će prava poslastica za romantičare

Možda vas zanima Tonči Huljić, Petar Grašo i Andrea Andrassy nasmijali su se do suza! Evo što im je ludo smiješno... Rubrika Stars Stars

''Radi se o 'neplaniranom' albumu koji je nastao zbog viška vremena, viška inspiracije, sastavljen od ekstremnih emocija i rađen za moju dušu'', rekao Huljić.

Vjerujemo kako će doprijeti do duša mnogih i pjesma ‘Mare Luda’ koja je rađena u obliku dalmatinske šansone u kojoj emociju naglašavaju tek klavir i violinski orkestar.

 | Autor: Pixsell/Igor Kralj Pixsell/Igor Kralj

Tekst je rađen na 'tvrdom splitskom velovaroškom' narječju koje je sastavljen talijanizama, frankofonije, te turskog i staro splitskog-domaćeg jezika.

''Iako možda neće svi razumjeti tekst, itekako će razumjeti emociju koju pjesma prenosi. U ovoj pjesmi treba uživati kao kad slušate klasičnu talijansku kanconu i ne razumijete o čemu se pjeva ali dobro osjećate emociju o kojoj se pjeva'', rekao je splitski glazbenik. 

Iako je pjesma atipična za današnje standarde, Huljić je odlučio upravo za nju napraviti i spot, iz jednostavnog razloga ljepote same pjesme.

'Nekad ne treba raditi spotove samo na pjesme na koje pretendirate da budu hitovi, jer onda ovakve ostanu u 'zapečku' a ja sam htio baš s njom najaviti i novi album za par mjeseci kao i sve ono što slijedi u ovoj godini: to je prvo 'Misa Mediteràna' - ujedno i prva pop misa na svijetu. Radi se o koncertnom spektaklu koji datira iz 17, 18 i 19 stoljeća, kada su bile uobičajene a danas se rijetko rade. '

'Misa Mediteràna' bit će na latinskom jeziku, a specifična je po tome što je to 'pop cross over misa' s puno mediteranskog obilježja. Ako sve bude prema planu ideja je da ima dva pretpremijerna prikazivanja na 'Splitskom ljetu'.

Krajem godine pak Tonči Huljić privest će kraju i dvostruki instrumentalni CD 'Mediteràno'.

 

Photo: Pixsell/Igor Kralj

Komentari 0