Stars

Tko je Albina Grčić, mlada Splićanka koja je osvojila srca hrvatske publike na Dori

  • U svibnju će nas na Euroviziji u Rotterdamu predstavljati Albina Grčić, djevojka koju smo već imali prilike čuti u showu 'The Voice Hrvatska', a sada će ju upoznati i Europa
  • "Nisam svjesna još, uložila sam puno truda, preponosna sam!" izjavila je nakon zaslužene pobjede
  • S druge strane Nina Kraljić koja je bila favorit prema svim kladionica, nije ispunila očekivanja

Pobjedu na Dori odnijela je mlada Splićanka Albina Grčić, koja će nas s pjesmom "Tick-tock" predstavljati u Nizozemskoj na Eurosongu. Hrvatskoj publici je svakako prirasla srcu kao natjecateljica The Voicea, a plasirajući se na Eurosong čeka je nimalo lak zadatak šarmiranje publike diljem Europe. Za odlazak na Euroviziju u svibnju ove godine borilo se 14 izvođača, a Albina je definitivno pomela konkurenciju, a nakon proglašenja obećala je dati sve od sebe da Eurosong dovede u Hrvatsku.

Tako mlada, a tako perspektivna! Naime, Albini je ovo tek prvi nastup nastup na Dori, a glazba je njezina velika ljubav još od djetinjstva. Svoj borbeni karakter svakako je otkrila prije natjecanja rečenicom: "Nadam se nastupu na Eurosongu, no nemam što izgubiti, borim se s lavovima!". Na kraju je pobijedila sasvim zasluženo!

Zahvaljujući Albini Hrvatska će na ovo prestižno glazbeno natjecanje napokon poslati brzu i modernu pjesmu, koja podsjeća na hitove Due Lipe, a koja će se savršeno uklopiti u zabavni karakter showa. Iako je iz prva bila skeptična kazavši kako se nije mogla u potpunosti zamisliti u toj pjesmi jer nije pjevala pjesme bržeg ritma, osim za svoj "gušt" doma. Publici je svakako donijela osvježenje i oduševljenje odmakom od balada. 

Svoj glazbeni put ova 22-godišnjakinja započela je u rodnom Splitu prije 16 godina u sklopu lokalnog pjevačkog natjecanja, glazbeni talent naslijedila je od tatine obitelji, a najvatrenija navijačica i mentorica bila joj je estradna diva Doris Dragović, koja nas je također predstavljala na Eurosongu 1999. godine, osvojivši visoko četvrto mjesto. Otkad zna za sebe pjeva po feštama i obiteljskim druženjima pa je upravo na taj način i otkrila veliku strast prema glazbi. Danas svakako živi svoje snove, napomenuvši kako nije jedna od onih koji su se na Doru prijavili samo da se pojave ili promoviraju te je od početka vjerovala u pjesmu s kojom se predstavljala, kao i u cijeli tim. Vjera je svakako osigurala pobjedu!

Možda vas zanima Poznate dame u raskošnom izdanju: Evo tko je sve oduševio na crvenom tepihu Dore! Rubrika Stars Stars

Nina Kraljić koja je prema kladionicama trebala biti pobjednica, ne skriva svoje razočarenje te se nakon natjecanja požalila da mnogi njezini fanovi nisu mogli glasati za nju telefonski. Iako je već jednom predstavljala Hrvatsku na Eurosongu 2016. Nina je žarko željela još jednom usvojiti ulaznicu za ovo ugledno glazbeno natjecanje, ali nije uspjela. 

Na svom Instagram profilu u opisu videa u kojem pleše objavila je pomalo sarkastičan komentar: "Nina kako se osjećaš? Mix ti je bio najgori i nismo doslovce mogli zvati za tebe jer je javljalo da broj ne postoji i očito je da su te s razlogom stavili kao prvu izvedbu. Što misliš o organizaciji i jel istina da si slušala u vlastite in ear slušalice pjesmu 'Tick-Tock', a ne svoju na vlastitoj tonskoj probi?"

Jedno od većih razočaranja je bila kći bivšeg premijera, Ella Orešković, koja je u najavi glasila za jednu od favoritkinja. Imala je prilično solidnu pjesmu, ali djevojka lijepog stasa i glasa, imala je katastrofalan scenski nastup. Mnogi su rekli da dugo nisu vidjeli gori. Naime, Ella nije imala nikakvu koreografiju, na pozornici je bila sama u bijeloj haljini i gotovo da se uopće nije kretala. I s izrazom lica kao da joj se ne da biti tamo. Treba računati da je imala tremu od prvog velikog javnog nastupa, ali nastupiti bez ikakve kreativnosti, vizualnog dojma i koreografije je doista bilo razočaravajuće.

A kako izgleda dobitna kombinacija pokazala je Albina. Osim dobre pjesme, pobjednica Dore je sa svojim timom na pozornici svakako ostavila i odličan vizualni dojam. Nakon uvjerljive pobjede Albina je također izjavila kako će za Euroviziju promijeniti sve, od stajlinga do nastupa. S nestrpljenjem to čekamo vidjeti!

Photo: Instagram@ tihanaharapinzalepugin

Komentari 0