Stars

Tko im se usuđuje reći da one nisu u formi?!

Samo 12 dana nakon što je rodila drugog sina, model Candice Swanepoel je zablistala u ljetnom izdanju na plaži, baš kao što bi svaka majka trebala izgledati - sretno i s malim postporođajnim trbuščićem. Međutim, našli su se dušebrižnici koji su glumici spočitavali da se nije dovela u formu. Candice je na njihovo negodovanje javno reagirala te se našla u društvu slavnih majki koje ne dopuštaju zadirkivanje na temu postporođajne figure. S pravom!

Doista se još nije rodio onaj tko bi svakome ugodio. Na svojoj koži je osjetila to jedna od najljepših žena svijeta, Candice Swanepoel. Naime, model južnoafričkih korijena je nedavno postala majka sinčića Ariela. I umjesto da u prvim tjednima trudnoće uživa, ona se mora obračunavati s nasrtajima javnosti. Koliko je imala komentara podrške, jednako toliko je imala i negativnih kritika. Naime, neki od fanova su napali Candice da se u 12 dana nakon trudnoće "nije uspjela dovesti u formu".

 

A post shared by Just Jared (@justjared) on

Candice se nije povukla u mišju rupu. Naprotiv. Na svom Instagram storyju neki dan je objavila sljedeće: "Ovo sam ja 12 dana nakon što sam rodila sina. Ako imate nešto ružno o tome reći, radije razmislite. Društvo je ponekad doista okrutno. Standardi ljepote za žene su nekad neopravdano rigorozni. Nije me sram svog postporođajnog trbuščića. Dapače, ponosna sam na njega. Svog sina sam nosila 9 mjeseci, pa mislim da je u redu da imam malo trbuha zbog toga..." 

 

A post shared by Candice Swanepoel (@angelcandices) on

Pametno sročeno. No, nije Candice jedina koja je odlučila javno progovoriti o svom tijelu poslije trudnoće. Ima li nam draže celebrity majke od Chrissy Teigen? Supruga Johna Legenda je danas majka dvoje djece. I prije nego je uopće bila postala majka zagovarala je stvarnu ljepotu - bez zadrške je pokaziva svoje strije, ismijavala sva "modna kućna izdanja svog supruga" te objavljivala selfieje bez šminke. Nakon prve trudnoće 2016. godine Chrissy je izjavila da po prvi put ima osjećaj da je ženstvena i ima obline, a ovom Instagram slikom je dobila još veći broj poklonika. Na slici Chrissy nosi bolničko donje rublje i šali se na vlastiti račun...

 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

 

Možda vas zanima I Chrissy je došla na metu - zar je stvarno osuđuju zbog ove slike? Rubrika Life&style Life&style

I glumica Blake Lively je bila ponosna na svoju postporođajnu figuru: "Mislim da je tijelo žene nakon poroda predivno. Ne moraš izgledati poput Victoria's Secreta modela jer si upravo izvela nešto fantastično", rekla je. 

 

Jedna od zapaženijih je bila i reakcija glumice Olivije Wilde. Za jedan veliki intervju nakon rođenja sina Otisa 2014. godine Wilde je progovorila o porodu: "Kada sam rodila, pridružila sam se hrpi majki koje su zapomagale: "Zašto i dalje izgledam kao da sam trudna? Zar je tu ostalo još jedno dijete?" Nisam u savršenoj formi. Ja sam i dalje bujnija, da ne kažem deblja nego ikad. Kada su poslije poroda izašle moje slike u modnim magazinima, tu su bili upotrijebljeni najbolji kutevi, a uvjeravam vas da je i dobro osvjetljenje bitno. A istina je - samo sam majka i tako i izgledam". Ta glumičina izjava dobila je brojne simpatije - a kako i ne bi?!

 

A post shared by Olivia Wilde (@oliviawilde) on

A može li tko zaboraviti ovaj Instagram post?

 

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway) on

Ovo je Instagram fotografija Anne Hathaway iz 2016. godine kada je nosila sina Jonathana. Na slici je fotografija odrezanih nogavica traperica uz objašnjenje: "Nije sramota udebljati se za vrijeme trudnoće (niti bilo kada). Nije sramota ako ti treba više vremena da izgubiš kilograme (ako ih uopće planiraš izgubiti). Ne mora te biti sram ako odlučiš odrezati stare traperice i pretvoriti ih u traper hlačice jer one vruće hlačice od prošle godine ti jednostavno više ne stoje dobro, i imati svoje personalizirane hlačice u kojima se nećeš osjećati neugodno. Tijela se mijenjaju, tijela se šire, tijela se skupljaju. Sva tijela treba voljeti (ne dopusti da te netko uvjerava u suprotno)".  

 

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway) on

Svaka čast, Anne! Također, glumica je bila jako uznemirena medijima koji veličaju drastičan gubitak kila nakon porođaja, a na opaske trenera koji su joj prigovarali da premalo vježba je izjavila: "Da, možda vježbam s utezima od 2 kilograma, ali sam upravo rodila i mislim da je to bila jedna doista zahtjevna vježba za tijelo."

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0