Stars

Sretan rođendan, Kate Moss! Prisjetili smo se najljepših izdanja supermodela kojima je obilježila modnu povijest

  • Slavna britanska manekenka danas slavi 46. rođendan
  • U tu čast smo se osvrnuli na najzanimljivije outfite Kate Moss ikada!
  • Kate je do danas ostala vjerna svom rock-chic-vintage-boho stilu

     

Ona je jedna od najfotografiranijih žena na svijetu. Otkrivena u zračnoj luci JFK kada je imala 14 godina, modna ikona stoljeća u 90-ima je uživala status supermodela i radila za sve najveće brendove na svijetu poput Calvina Kleina, Versacea i Saint Laurenta. Iako nam je nekako teško za povjerovati, ali modna ikona Kate Moss danas slavi 45. rođendan! S obzirom na to da su nam prve asocijacije na Kate upravo moda, outfiti i heroinski rock-chic; odabrale smo njezine najupečatljivije outfite, što i nije bilo toliko jednostavno jer je ova manekenka oduvijek nosila fantastične komade!

Kate Moss nikada nije bila žrtva trendova, do danas je ostala vjerna svom prepoznatljivom rock-chic-vintage-boho stilu, a u street style modu unijela je trendove koji daju dašak osobnosti. Jednostavno je - Kate zna nositi odjeću i baš je zato inspiracija mnogima! Pogledaj njezine najbolje lookove! 

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Kate u Halston toaleti na filmskom festivalu u Cannesu i u Marc Jacobsu na MET Gali

Kad pomislimo na Kate Moss, jedan od prvih outfita koji nam padne na pamet je upravo njezin ikonički zlatni Marc Jacobs look od-glave-do-pete! S druge strane, ne sjećamo se kada je netko na filmskom festivalu u Cannesu plijenio toliko pažnje koliko Kate u Halston toaleti na jedno rame. 

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Kate u Saint Laurent haljini i u Stella McCartney mini modelu

Kate je kraljica MCH (male crne haljine) i najviše je volimo vidjeti u ovakvim izdanjima. Stella McCartney model je toliko popularizirala da je postao kultni komad ove britanske dizajnerice i dio njezine stalne ready-to-wear kolekcije. 

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Kate obožava crne toalete!

Ne moramo ti valjda ni govoriti koja je najdraža (ne)boja ove modne ikone? Crno nosi u svim prilikama, a od gomile prekrasnih crnih izdanja odabrale smo dvije toalete koje su nam se najviše urezale u pamćenje.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Kate Moss je kraljica "golih" haljina!

Misliš da su Kardashianke kraljice "golih izdanja"? Kate je još 2011. na British Fashion Awardsima nosila mrežastu haljinu s potpisom dizajnera Marca Jacobsa. Još nekoliko puta pojavila se u golim izdanjima za kojima su se okretale glave, a možda i najviše pamtimo njezino "golo odijelo"!

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Kate je obilježila street style modu!

Možda i najbolje i najupečatljivije lookove na Kate pamtimo iz njezinih najluđih party dana, kada su je paparazzi gotovo svakodnevno fotografirali na ulazima u londonske noćne klubove! Toaleta za izlazak? Da u varijanti Kate Moss! Sjećaš se njezinih blejzera s naglašenim ramenima - ovo je komad iz kojeg se Kate nije skidala prošlog desetljeća!

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Kate Moss 2002. godine

Nama je Kate i prije 18 godina izgledala jednako dobro kao i danas. Ova manekenka postavila je standarde u industriji koji su obilježili modnu povijest zauvijek. Heroina rock-chica i danas je jednako omiljena u modnim krugovima, a godine kao da joj ne mogu ništa. 46 i fantastična! Sretan rođendan, Kate!

 

 

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FRIZURA I ŠMINKA
 



Photo: Getty Images

Komentari 0