Moda

Ovih 5 komada Alexandera McQueena ne zaboravljamo ni 9 godina nakon dizajnerove smrti

  • Prošlo je 9 godina od smrti Alexandera McQueena
  • modni dizajner će zauvijek ostati upamćen u svijetu mode zbog nevjerojatnih kreacija
  • izdvojili smo neke slavne cure koje su dizajn Alexandera McQueena sjajno nosile

Na današnji dan prije 9 godina svijet mode na tren je stao. Veliki umjetnik i "luđak" u najboljem smislu te riječ oduzeo si je život u 40-oj godini. Službeno - patio je za majkom. Neslužbeno - svijet nije bio spreman za ovakvog umjetnika. Iza sebe je ostavio fanove koji ga nikad nisu preboljeli i McQueenovu nasljednicu Saru Burton nikad nisu shvatili ozbiljno. U čast velikom umjetniku, u londonskom muzeju Victoria&Albert otvorena je izložba "Alexander McQeen: Savage Beauty" koju su podržale brojne poznate dame. Prisjetili smo se nekoliko zaljubljenica u dizajn Alexandera McQueena koje su nosile njegova najbolja umjetnička modna djela: 

Možda vas zanima 5 kućanskih poslova uz ove ćeš trikove obaviti neočekivano brzo Rubrika Life&style Life&style

1. Lady Gaga

Armadillo cipele iz kolekcije proljeće/ljeto 2010. godine bez ikakve su sumnje dio pop kulture. Velika zaljubljenica u njegov dizajn, Lady Gaga je i nakon smrti Alexandera McQueena nastavila kupovati ove famozne cipele. Inspiracija za cipele specifičnog izgleda je zapravo koža guštera, a ove neobične cipele su u isto vrijeme izazivale zgražanje i oduševljenje. Iako je na prvi pogled u njima nemoguće hodati, zbog specifične konstrukcije unutrašnjosti, ipak se u njima može napraviti nekoliko (plesnih) pokreta. Baš poput Lady Gage u spotu Bad Romance.

 | Autor: YouTube Screenshot YouTube Screenshot

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

2. Kate Moss

McQueenova muza, prijateljica, partnerica u noćnim provodima i na kraju osoba koja je i danas duboko potresena smrću nevjerojatnog Alexandera McQueena. Za reviju 2004. McQueen se popeo na pozornicu kako bi zatvorio reviju plesom sa svojom muzom. Taj ples Kate je otplesala u totalno prozirnoj crnoj haljini s mrtvačkim glavama, koje kao da su nagovještale što se Alexanderu McQueenu motalo po glavi...

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

3. Lily Cole

Svojevremeno it britanski model, Lily Cole bila je jedna od djevojaka koje zoveš na sve partyje. I čiji izgled su engleski dizajneri obožavali, baš kao i sam McQueen. Tako je za jednog otvorenja izložbe u Japanu Lily odabrala smjelu haljinu s uzorkom zmijske kože, mikro dužine. Minica punog kruga odlično je izgledala na vatrenokosoj Lily Cole.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

4. Drew Barrymore 

Iako nije sklona modnim eksperimentima, Drew Barrymore je ovim izdanjem iz 2009. doista iznenadila. Na filmskom festivalu u Torontu pojavila se u McQueenovoj žutoj haljini s motivima tetovaže. Haljina punog kruga izazvala je veliku pažnju, možda ne zbog samog dizajna (koji bismo bez problema mogli zamisliti na Kate Moss) haljine, koliko zbog ukupnog izgleda. Naime, ovaj statement komad Drew je odlučila kombinirati uz znatno manje stilski moćne cipele Christiana Louboutina te pomaknutu, dvobojnu kosu...

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

5. Cate Blanchett

Godine 2008. u kina je stigao film Neobična priča o Benjaminu Buttonu, a na premijeri filma svi su gledali predivnu Cate Blanchett. Odabrala je fantastičan modni broj - haljinu u obliku zvona ispunjenu sitnim izlomljenim stakalcima. Ta "haljina-oklop ispod je imala i nude produžetak, pa je Cate izgledala kao da nije s ovog svijeta. I to u jako dobrom smislu!

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0