Stars 06. travnja 2021.

Sjećaš li se vrckave dadilje iritantnog glasa? Iskopali smo nepoznate detalje o seriji koju smo obožavali

INSTAGRAM.
  • Vjerojatno se većina sjeća serije iz 90-ih koja je pratila život dadilje Fran Fine i producenta Maxwella Sheffielda
  • Mnogi su obožavali gledati zgode smiješne dadilje Fran specifičnog smijeha, koja je čuvala i odgajala troje djece producenta 
  • Ove malo poznate činjenice o "Dadilji" podsjetit će te zašto je ova komediija iz 90-ih legendarna

CBS-ova serija iz davne 1993., koja se prikazivala sve do lipnja 1999., a koju su imali prilike gledati i hrvatski gledatelji, najpoznatija je po glavnoj junakinji, dadilji Fran Fine, u izvedbi famozne Fran Drescher. Radnja prati simpatičnu i vrckastu dadilji u iritantnog glasa koja se zaposli kod brodvejskog producenta Maxwella Sheffielda (Charles Shaughnessy), koji ima troje djece: Maggie (Nicholle Tom), Brightona (Benjamin Salisbury) i Grace (Madeline Zima). Ako si zaboravila neke zanimljive detalje iz ove omiljene serije, evo nekoliko fascinantnih činjenica...

Prošlo je 20 godina od zadnje epizode ''Dadilje'', a evo tko je od djece Sheffield najbolje prošao u životu

Fran Drescher zajedno s tadašnjim suprugom Peterom Marcom Jacobsonom stvorila je Nanny. Prije humoristične serije, Fran je glumila u Groznici subotnje večeri, ALF i Tko je šef? Naravno, Dadilja ju je pretvorila a u superzvijezdu.

Drescher je postala ikona serije zahvaljujući svom odvažnom modnom osjećaju lika, poznatom iritantnom glasu i specifičnom njujorškom naglasku. Drescher je otkrila da joj je učitelj jednom savjetovao da ide na satove dikcije, što je bio potpuni promašaj jer glumica svoj glas "nije uspjela prikriti" i zadržala je svoju osobnost upravo po prepoznatljivom glasu dadilje Fran.

Možda vas zanima... Prošlo je 15 godina od završetka serije Rebelde, a poznata ekipa ponovno je zajedno Rubrika Life&style Life&style

Troje djece iz Sheffielda (glumili su ih Nicholle Tom, Madeline Zima i Benjamin Salisbury) nastavilo je glumiti u drugim filmovima i TV emisijama. Možda čak prepoznaš Zimu kao jednu od zlih polusestara u Priči o Pepeljugi.

Pas Sheffieldove partnerice u seriji je zapravo bio glumičin ljubimac i u stvarnom životu i zvao se Chester. Glumičin dragocjeni pomeranac predstavljen je i u filmu Cadillac Man. 

 | Autor:

Roditelji Fran Fine, Sylvia i Morty Fine, i starija sestra Nadine Fine Cooperman, nazvani su po glumičinoj stvarnoj obitelji.

Za svoju kultnu ulogu, Drescher je, među mnogim drugim nominacijama, zaradila dvije nominacije za Zlatni globus i dvije nominacije za Primetime Emmy. Također je osvojila TV Land nagradu za "Omiljenu dadilju" 2008., a Dadilja je osvojila nagradu za najbolje kostime 1995. godine.

Možda vas zanima... Sjećaš li se 'Strasti'? Prošle su već 22 godina od početka emitiranja. Prisjetili smo se likova ove hit serije... Rubrika Life&style Life&style

Dadilja je postala toliko popularna serija 90-ih da su stvorene dvije verzije lutke Fran dadilje koje govore.

 | Autor:
Fran i Maxwell na kraju su se vjenčali i imali djecu, ali Drescher je imala na umu drugačije finale. "Serija je trebala završiti bez da su Fran i Maxwell ikada završili u vezi, te da njih dvoje do kraja dijele privlačnost koja se nikada nije ostvarila", rekla je 2018. godine.

 | Autor:

Glumačka ekipa serije okupila se 2020. za virtualni pandemijski stol povodom premijere serije, što je bilo savršen uvod u HBO Max-ovu uzbudljivu vijest o ponovnom emitiranju Dadilje na zahtjev gledatelja.

Komentari 0