Stars

Sjećaš li se tinejdžerice Sandre iz serije "Bibin svijet"? Danas ima 31 godinu i nedavno se zaručila

  • Serije "Bibin svijet" sigurno se sjećaš, a reprizama simpatična ekipa dobiva i nove, mlađe, obožavatelje
  • Prisjetili smo se legendarnih humorističnih epizoda i odlučili saznati gdje je glumačka postava danas
  • Dok većina i dalje pliva (profesionalnim) glumačkim vodama, Bibini sin i kći krenuli su nešto drugačijim putem

Snimanje mnogima omiljene humoristične serije "Bibin svijet" prestalo je prije više od deset godina, a u reprizama i danas uživaju brojne mlađe generacije. Štoviše, jedna je to od rijetkih serija koja se još uvijek emitira toliko dugo (i često) nakon nastajanja.

Zanimalo nas je zato gdje je slavna glumačka ekipa danas. A dok većina i dalje pliva istim vodama, dvoje tada najmlađih članova postave, Bibini sin i kći, Sandra i Darko, danas su u drugačijim profesijama.

Razgovarali smo s Duškom Jurić, lice s naslovnice omiljenih nam tinejdžerskih časopisa koja je utjelovila mladu Sandru. "Tada 15-godišnja Sandra danas je 31-godišnja Duška, koju i dalje ponekad pitaju za osobnu kada si ode kupiti vino u dućan", rekla nam je kad smo je upitali što se promijenilo od tada.

 | Autor: Duška Jurić Duška Jurić

"Ni gotovo 15 godina kasnije ljudi nisu u potpunosti zaboravili 'malu, razmaženu Sandru' (hvala reprizama) pa mi i danas dobacuju sumnjičave poglede uz klasično: "Ma ja tebe od nekud znam, jesi li ti na televiziji?", dodala je. Nakon serije radila je i kao voditeljica glazbene emisije na CMC-u, a zatim je 2014. diplomirala na Fakultetu političkih znanosti, a sada se bavi novinarstvom i marketingom. "Uživam u kreativnosti, novitetima, izazovima i usavršavanjima tijekom rada u marketinškim agencijama i u medijima", kaže.

Možda vas zanima Sjećaš li se kultne domaće serije Jelenko? Svaki put nas nostalgično vraća u djetinjstvo Rubrika Life&style Life&style

"Sandra" je danas odrasla, naučila je kuhati više od pet jela, i dalje voli putovati, a nedavno se na Etni čak i zaručila. Bez glume i kazališta ne može pa joj iz života ne izlaze. "Omiljeni mi je to hobi pa pohađam jednu amatersku dramsku skupinu. Ljeti znam naletiti na reprize "Bibe" i onda me uhvati nostalgija za snimanjem serije, bilo nam je baš zabavno i bilo bi super ponoviti i to televizijsko iskustvo", prisjetila se Duška i dodala da bi voljela da snime i reunion u kojem bi sudjelovala cijela stara glumačka ekipa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duška Jurić (@duskajuric)

Iako nikad nije voljela da je se prepoznaje na cesti, gluma je ostala dio nje. Tako se rado prisjetila i omiljene epizode.

"Bila je ona u kojoj sam (poluneuspješno) zavodila Milivoja pa ga je tata Martin opalio peglom po glavi i epizode u kojima je pokojni Vanja Drach glumio našeg djeda pa se 'spanđao' s Đurđinom mamom, a Darko i ja smo to otkrili. Sandra je bila flertuša pa se non-stop zaljubljivala u nove frajere i prolazila kroz mladenačke drame i velike ljubavne patnje, što mi je bilo zabavno glumiti jer je totalna suprotnost od mene", zaključuje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duška Jurić (@duskajuric)

"Scene s burazom, Valdemarom Kušanom, bile su posebno zabavne jer s njim na setu nikad nije bilo dosadno, uvijek bi smislio neku spačku. Ali sjećam se da nam je uvijek bila muka jesti grah u 7 ujutro, to bi nas ubilo, a moraš ga jesti jer snimaš scenu obiteljskog ručka koja se odvija popodne", prepričala je simpatična Duška.

Možda vas zanima Druga sezona hit serije Bridgerton uskoro stiže na Netflix, evo što smo sve saznali o zapletu Rubrika Life&style Life&style

A Valdemar Kušan glumio je Sandrinog brata Darka. Uskoro 26-godišnjak, Valdemar je završio studij Jazz trube i nakon toga sudjelovao u raznim projektima kao što je i Jazz World Orchestra te HRT Jazz orkestar. Prošle je godine upisao diplomski studij u Klagenfurtu, a radi na ostvarenju svoga debitantskog albuma.

Biba Fruk bila je Ana Begić Tahiri. Danas 42-godišnja glumica pojavljuje se u popularnoj seriji "Dar Mar", a na sceni je više od 20 godina - poznata je i po filmskim ulogama, a jedan od posljednjih angažmana bio joj je na filmu "Dnevnik velikog Perice". U stalnoj je postavi zagrebačkog HNK gdje trenutno igra u predstavi "Genijalna prijateljica". U braku je od 2010. godine, a sa suprugom Danijelom ima kćerkicu Lanu.

Slavica Knežević, Bibina kolegica Đurđa, uspješna je filmska i televizijska glumica, a jedna od posljednjih uloga bila joj je ona u seriji "Crno-bijeli svijet". 

Amar Bukvić, koji je utjelovio Milivoja Babića, glumac je kazališta Gavella i Teatra Exit, a često smo ga mogli viđati u uspješnim humorističnim serijama i filmovima. Nedavno je održana i svjetska premijera filma na kojem je radio sa svojom obitelji. Naime, prema tekstu njihova oca Amira Bukvića, Amarova je sestra Aida Bukvić režirala film "Djeca sa CNN-a". Glavnu je ulogu prepustila bratu Amaru, a jednu je povjerila i njegovom sinu Amanu. Amar je u braku s Almom Vukićević Bukvić, a osim Amana imaju i kćerkicu Amal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amar Bukvic (@amar_bukvic)

Janko Rakoš, poznatiji kao Bibin suprug Martin Fruk, pojavio se u mnogobrojnim serijama i filmovima, a često sudjeluje i u sinkronizacijama. Nakon njega je ulogu u ostatku sezona preuzeo Sven Šestak. Broj njegovih drugih uloga iznimno je velik, a posebno je poznat po predstavama dramskog kazališta Gavella i po mnogobrojnim sinkronizacijama. Osim toga, pokrenuo je i vlastito kazalište - Ludens Teatar, u kojem glumi i Janko.

Željko Duvnjak utjelovio je Bibinog šefa Janka Piškorića, a glumac je već godinama poznat po svojim televizijskim i filmskim ulogama, od kojih su posljednje u serijama "Ko te šiša" i nedavna "Bogu iza nogu", ali i sinkronizacijama.

Vladu Krunčića, Bibinog kolegu iz trgovine, utjelovio je Matija Jakšeković, producent i scenarist. Njegov je privatni život nedavno obilježio karcinom s kojim se bori od vremena pandemije i zbog čega javnosti ističe kolika je važnost preventivnih pregleda. Strast koja ga je odvela u glumačke vode pretočio je u pisanje o kulturi za jedan hrvatski portal.

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0