Stars

Sheldon u novoj seriji glumi negativca! Progovorio je o mračnoj ulozi kojom je šokirao mnoge obožavatelje

  • Nakon uloge bizarnog genijalca u Teoriji Velikog Praska, glumac Jim Parsons napravio je kopernikanski obrat
  • Svi pričaju o brutalnom i agresivnom Henryju Willsonu kojeg je Parsons utjelovio u novoj Netflixovoj seriji ‘’Hollywood’’
  • Dok glumac ne skriva zadovoljstvo novim angažmanom, njegovi obožavatelji, izgleda, imaju puno toga za reći

Zastrašujuć, odvratan, jeziv…gledatelji ne biraju baš lijepe riječi dok opisuju lik Henryja Willsona u novoj seriji ‘’Hollywood’’, a kojeg je utjelovljuje Jim Parsons, dosad najpoznatiji kao Sheldon Cooper iz humoristične serije ''Teorija velikog praska''. No, kako pišu strani mediji, ovakvo suglasje u shvaćanju lika može značiti samo jednu stvar - Parsons je odradio vrhunski posao i tako izbjegao zamku da ga se zauvijek pamti po ulozi bizarnog i iritantno-neodoljivog genija u CBS-ovoj komediji. 

Možda vas zanima WOW! Pogledaj kako izgleda luksuzna kuća popularnog glumca! Rubrika Stars Stars

U Netflixovom ‘’Hollywoodu’’ koji se prikazuje od 1. svibnja Parson je zaigrao prvu veliku ulogu od ''Teorije velikog praska'', a već u počecima novog serijala pokazuje brutalnu fizičku i psihološku agresiju na koju bi naivni Sheldon vjerojatno pobjegao glavom bez obzira. Serijal koji produciraju Ryan Murphy i Ian Brennan u sedam epizoda prikazuje eleganciju i misteriju zlatnog doba  Hollywooda nakon Drugog svjetskog rata s alternativnim raspletom u kojem žene, rasno marginalizirani ljudi, LGBT zajednica i ostali degradirani članovi društva preuzimaju vodeće uloge. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Walking back from rehearsal of the final episode with @missmayim on April 25, 2019. photo cred @cassiedendanto ❤️

A post shared by Jim Parsons (@therealjimparsons) on

Parsons priznaje kako o Hollywoodu prije 80 godina voli razmišljati ‘’u gorko-slatko’’ kontekstu.

‘’Kada je netko dio ovog posla, očito je kako želi ispričati priče koje su još neispričane od ljudi koje do sada još nismo vidjeli. Kada vidite kakve su se hrabre odluke trebale donositi u 40-im godinama prošlog stoljeća, um se zaigra maštanjima kako bi život izgledao danas da su se neke stvari dogodile tada. Stvarni je poziv ne osjećati se pretjerano zadovoljnim s tim gdje se nalazimo sada’’, rekao je Parsons. 

 | Autor: Screenshot/aperolspritzofficial Screenshot/aperolspritzofficial

‘’Hollywood’’ portretira Willsonovu mračnu stranu, kada se, primjerice okoristio i mafijaškim vezama kako bi došao do cilja, ali i zahtijevao seksualne usluge od mladih glumaca. 

‘’Willson je bio toliko kompliciran, živopisan, neobičan i na mnoge načine prezren lik da ga se lako može svrstati u kategoriju crno- bijelog negativca. Znao sam da ću morati dati sve od sebe kako bih njegov lik odigrao vjerodostojno te pronašao opravdane i suosjećajne razloge zbog kojih on može raditi to što radi’’, rekao je Parsons. 

 | Autor: Screenshot/aperolspritzofficial Screenshot/aperolspritzofficial

Odnosi se to i na seksualno zlostavljanje koje je pod povećalo javnosti prispjelo zahvaljujući pokretu #MeeToo. U filmskoj industriji tadašnjeg ‘’Hollywooda’’ ova vrsta nasilja je bila vrlo raširena, a Willsonovo ponašanje je moglo naići na još veću osudu, jer je bio homoseksualac.

Kompleksna i sasvim različita uloga od njegovog prethodnog glumačkog angažmana Parsonsu je donijela zapravo užitak. 

''Moju novu glumačku ulogu mogu usporediti s djetetom u trgovini sa slatkišima. Dobio sam priliku da vidim koliko sam gladan nove, drukčije uloge’’, rekao je Parsons. 

No, obožavatelji koji su navikli na lik Sheldona svoju zatečenost nevjerojatnim obratom nisu skrivali na društvenim mrežama

"Neprestano mislim o tome kako je Jim Parsons ovo odigrao, bojala sam ga se većinu vremena, ali mi ga je bilo i žao, ne znam ima li to smisla."

''Bože, Jim Parsons je tako zastrašujuć u ulozi agenta u seriji Hollywood'', nadovezuju su komentarima na društvenim mrežama.

Neki su primijetili kako upravo uvjerljivo odigrana uloga znači da je Parsons majstorski obavio posao. ‘’ Vidjeti Jima Parsonsa kako je dobro odigrao taj lik bilo je nevjerojatno. Nikad ga nisam vidjela u takvoj ulozi. Mrzila sam ga od početka, onda znate da je uspio", jedan je od komentara na društvenim mrežama. 

Photo: imdb

Komentari 0