Stars

Self help knjige koje stvarno pomažu

Kako prestati kukati? Kako uspješno komunicirati s drugima? A živjeti što ispunjeniji život? Odgovori na ova i mnoga druga pitanja nalaze se u ovim knjigama za samopomoć koje toplo preporučujemo

U moru knjiga koje izlaze posljednjih dana, odabrali smo nekoliko self help knjiga koje su napisane na sasvim drugačiji način. Od toga da prestanete kukati do činjenice da smo okruženi ljudima koji nam baš i ne pašu, u svakoj od njih ćete se pronaći, ali i dobro nasmijati.

Okruženi idiotima – Thomas Erikson

Švedski bestseler koji će mnogima pomoći u boljoj komunikaciji s ljudima. Koliko puta u danu pomislite kako je netko idiot? Vjerojatno već u rano jutro, kada se vozite na posao. I onda čim stignete na posao. Što je s ljudima, zar sam ja jedina normalna osoba? Ista si pitanja postavljaju svi drugi oko vas. Dakle, treba istražiti što se zbiva prije nego što se posvađamo.
 | Autor: Autor je komunikacijski stručnjak koji je godinama istraživao zašto se s nekim ljudima slažemo, dok za druge mislimo da su kompletni i totalni idioti kojima nema pomoći. Vrlo zanimljivim i duhovitim načinom izlaganja ljude je podijelio u četiri skupine dodajući im boje. Postoje crveni koji su brzi i autoritativni. Žuti su veseljaci i kreativci. Zeleni su stabilnost koja nas povezuje. A plavi su planeri i temeljiti organizatori. Kako živjeti u ovako šarolikom svijetu? Autor nudi bezbroj primjera, a njegovi savjeti su zlata vrijedni. I iznimno zabavni. (Poetika, 129,00 kn)


12 pravila za život – Jordan B. Petersen

Prije nekoliko dana objavljen je i vjerojatno najiščekivaniji publicistički naslov godine. Napisao ga je klinički psiholog Jordan Petersen koji se u njemu osvrnuo na važno pitanje: kako živjeti što potpunije. Iako je naslov jednostavan, autor je vrhunski mislilac te nas kroz svoja pravila vodi poput čarobnjaka koji prodire u tajne koje su nam pred očima, ali ih ne uspijevamo vidjeti. Osnova njegova razmišljanja je da mora postojati stabilnost jer bez nje život ne bi imao smisla. Ta stabilnost očituje se u pravilima koja slijedimo i koja stvaraju red.
 | Autor:
S druge strane, život nije uredan ni na jednoj razini. U svakom se redu nalazi makar i sitna mrvica nereda, kaosa. Taj nam kaos izmiče tlo pod nogama te nas plaši i čini tjeskobnima. Autor u svojim pravilima pokušava naći onu tanku, zlatnu sredinu u kojoj nas struktura neće ugušiti, a kaos utopiti. Putovanje mislima Jordana Petersona posebna je avantura i svakako preporučujemo da se u nju upustite. Čitanje ove knjige pružit će vam puno vrijednih odgovora na pitanja koja ne možemo izbjeći želimo li živjeti stvaran i pun život. (Verbum, 168,00 kn)


Zabranjeno kukanje - Salvo Noè

Kukanje je postalo uobičajeni način naše komunikacije, a prije nekoliko mjeseci objavljena je knjiga koja vodi tok svijesti upravo suprotno i objašnjava vam zašto nije zdravo kukati. Onaj tko kuka aktivno pridonosi stvaranju negativnog ozračja koje prožima naše društvo, stoji u opisu knjige. Čak i obitelji i radne sredine prožete su ovom navikom.
 | Autor:
Putem primjera, vježba i strategija osobnog i društvenog rasta ova knjiga nudi vrlo praktičan i primjenjiv pozitivan pristup životu i poteškoćama. Uz pomoć nje ojačat će se vaše samopoštovanje i motivacija kako biste izbjegli upadanje u zamku jalovog kukanja i sumornog pogleda na život. (Verbum, 98 kn)


Moj novi život – Lucia Giovannini


Lucia Giovannini doktorica je psihologije i psihološkog savjetovanja, a diplomirala je i psihološku antropologiju. Članica je Američkog društva psihologa. Osnovala je studij L`UCE za neurolingvističko programiranje i neurosemantiku, certificirana je voditeljica edukacije po metodi Louise Hay i poučava tehnike disanja i meditacije. Njezin je rad sinergija tehnika tradicionalne psihologije, motivirajuće prakse i drevnih rituala, što njene metode čini jedinstvenima i originalnima, a sve možete provjeriti u knjizi "Moj novi život".
 | Autor:
Osim toga, knjiga vas vodi da pretvorite sve svoje snove u dostižne ciljeve i naučite kako se prilagođavati, a da ne izgubite zacrtani put. Puna poučnih priča, ova knjiga je pun pogodak za sve koji su zapeli u vlastitoj stvarnosti zbog koje se ne mogu pomaknuti s mjesta. (Znanje, 99 kn)

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0