Stars

Rupi Kaur i Gabbie Hanna: Instagram i YouTube senzacije koje vrijedi čitati

Ove dvije djevojke znaju što žele, dijele to sa svima nama, a između ostalog bude u nama poriv da nije sramota izražavati svoje emocije u bilo kojoj situaciji

Prije godinu dana na domaćoj književnoj sceni se pojavio prijevod sjajne knjige "Mlijeko i med" autorice Rupi Kaur, djevojke koja je u svijetu već posljednjih nekoliko godina jedna od najpopularnijih spisateljica svoga žanra. Uslijedio je i nastavak "Sunce i njeni cvjetovi" objavljen ove godine, a svaka knjiga je napisana u nekoliko tematskih cjelina u kojima se svaka žena može pronaći. Jednako se na sceni pojavila i Gabbie Hanna, čiji prijevod knjige "(Ne)zrelost" imamo prilike pročitati u nakladi Znanja. Radi se o dvije snažne djevojke koje svaka na svoj način mijenjaju svijet, ali nam i približavaju jednostavni internetski žargon prepričan u samo nekoliko jednostavnih, ali snažnih riječi.

Rupi Kaur – Instagram zvijezda

 


Rupi se prije nekoliko godina pojavila na Instagramu i promijenila sve. Radi se o kanadskoj pjesnikinji indijskog porijekla koja je u kratkom vremenu dobila milijune obožavatelja na internetu te je postala jedan od najvažnijih glasova svoga doba. Rupi piše kratko i jasno, snažno i moćno, teško i komplicirano, ovisi kako shvatite njezine pjesme. Nakon što je odlučila objaviti knjigu nitko nije u nju vjerovao, a izdavači koji su je odbili trenutačno vjerojatno i dalje grizu nokte od nervoze jer svaka sljedeća knjiga koju objavi ima sve više obožavatelja diljem svijeta. Kod nas možete nabaviti knjige "Mlijeko i med" i "Sunce i njezini cvjetovi" u nakladi Stilusa.

 | Autor:


Gabbie Hanna – YouTube zvijezda

Izdavačka kuća Znanje prije nekoliko dana je objavila prvijenac sjajne Gabbie Hanne, knjigu "(Ne)zrelost". Kako se ističe u opisu knjige, Gabbie unosi lakoću u nepredvidive preokrete života suvremenog odraslog čovjeka u ovoj zbirci ilustrirane poezije, a piše na sličan način kao Rupi Kaur. 

U svojoj poeziji istražuje što znači osjećati se istovremeno i kao dijete i kao odrasla osoba, razotkrivajući pritom vlastite čežnje, opsesije i nesigurnosti. Svaka pjesma ima jasan zaključak, svi se možemo poistovjetiti s onim što ona piše i knjigu pročitate u dahu. Hanna je internetska komičarka i blogerica poznata po YouTube kanalu The Gabbie Show te ima milijune pretplatnika, za razliku od Rupi koja se proslavila na Instagramu.

 | Autor:
Jedno je sigurno. Internet je postao platforma za stjecanje popularnosti, a o vama ovisi kako ćete to iskoristiti. Ove dvije djevojke znaju što žele, dijele to sa svima nama, a između ostalog bude u nama poriv da nije sramota izražavati svoje emocije u bilo kojoj situaciji. Zato ne propustite ove sjajne knjige i spisateljice, o njima ćemo sigurno slušati još dugo.

Photo: Instagram Rupi Kaur

Komentari 0