Stars

Reakcije na tučnjavu splitskih srednjoškolki: Ovo je strava!

Snimke učenica koje se brutalno mlate izazivaju jezu, baš kao i informacija da su tučnjave srednjoškolaca sve učestalije u Splitu. Poznate osobe prokomentirale su nam ovu užasnu vijest

Jesi vidjela slike tučnjave srednjoškolki u Splitu?! I one klince koji to gledaju i ništa ne poduzimaju ?!  - pitanje je koje sam postavila prijateljici koja ima kćer u osmom razredu…
- Nisam, niti ne želim!  - odgovorila je. U njezinu sam glasu tada shvatila da je zgrožena, razočarana i pomalo prestrašena – i da se pita što ako netko sutra digne ruku na njezino dijete?!  I kako to djeci uopće pada na pamet?! 

 | Autor: 24sata 24sata

Snimke su to nastale na parkiralištu u Ličkoj ulici u Splitu, nedaleko zgrade Policijske uprave. A na snimkama tučnjava dvije srednjoškolke, koje se mlate do krvi, i deseci drugih srednjoškolaca koji navijaju! Moraš biti hrabar da bi ih uopće pogledao jer stvaraju jezu, nasilne su, brutalne. Sve ono su što slike srednjoškolaca ne bi trebale biti. Tučnjave klinaca se navodno organiziraju u Splitu već neko vrijeme. Dvoje u centru pozornosti – tuku se, ne štede, a ostali navijaju. Snimaju, ne pomažu.
Splitska brutalna tučnjava glavna je tema, ne samo medija, već nema onoga tko danas ovaj slučaj nije prokomentirao i na kavi, s prijateljicom na telefon. Baš kao i neke od domaćih poznatih osoba koje su nam otkrile što misle o ovom strašnom slučaju.


Lejla Filipović, privatna poduzetnica

 | Autor:

"Šokirana sam... Nisam mogla gledati tu snimku. Najgore od svega mi je ta ekipa koja navija i snima mobitelima. Strašno. Prva pomisao su mi, naravno, moja djeca. Što nas sve čeka kao roditelje da ih izvedemo na pravi put u ovim ludim vremenima gdje su se skroz izgubile prave vrijednosti, poštovanje i odgoj koji smo mi kao djeca imali?! Nadam se da ćemo im uspjeti usaditi vrijednosti koje su nama naši roditelji uspjeli i da se neće dovesti do toga da ih jednog dana ugledam na nekoj ovakvoj snimci". 
 


Ana Vilenica, glumica

 | Autor: Instagram Instagram
"Nažalost, pročitala sam samo naslove, nisam pročitala cijeli članak tako da ne znam točno o čemu se radi. Samo znam da prvo što me štrecnulo je osjećaj kao da sam se vratila u prošlost jer se sjećam kad sam ja odrastala da su u to vrijeme isto tako kao neke 'bande' bile popularne, barem u Rijeci, pa su se klinci tukli i dogovarale su se tučnjave. Ja sam mislila da je to nestalo, da toga više nema. Ovo mi je grozno! Jadno! Imam dijete od 5 godina i molim Boga da se ne dovede nikada u takvu situaciju i nastojat ću raditi sve da se ne dovede u situaciju da uđe u bilo kakvu tuču, organiziranu, ovakvu ili onakvu. Grozno mi je ovo!".  
 

Dalibor Matanić, redatelj

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell

"Ove snimke nisu nimalo ugodne za bilo kojeg roditelja. Kad su već neki roditelji takvi da pasivno ili čak aktivno odobravaju nasilje i mržnju među svojim klincima umjesto da ih usmjeravaju u suprotno, predlažem da se u hrvatsku uvede purge - dan pročišćenja - da se jedan dan u godini svi poubijaju". 

Photo: 24sata

Komentari 0