Stars

Dva trbuha: je li prirodnije nakon poroda izgledati kao Meghan ili kao Kate? Pitali smo i ginekologa

  • Nakon prvog ushita oko pokazivanja britanskog kraljevića, danas svi pričaju o Meghaninoj figuri
  • Naravno, neizbježna je usporedba s postporođajnom figurom Kate Middleton - tko je imao manji trbuh i čija je figura zapravo "realističniji" izgled žene koja je upravo rodila
  • U raspravu su se uključile i poznate i nepoznate žene na društvenim mrežama, a mi smo porazgovarali s ginekologom o tome kakvo je pravo stanje stvari 

Javnost je nestrpljivo čekala prvo pojavljivanje malenog Archija, ali i njegove mame. Meghan je poznata po tome da jako pazi na svoj izgled i naravno da se nametalo pitanje kako će izgledati dan nakon poroda, što će odjenuti i, da, kakva joj je figura. Na službenom se predstavljanju sina pojavila u elegantnoj bijeloj haljini dizajnerice Grace Walles Bonner (koju su isprva proglasili Givenchyjem) i visokim potpeticama, s lijepom frizurom i diskretnim make-upom, No, na Meghan se itekako vidi da je još prije dva dana bila trudnica u zadnjim danima pred porod. 

 | Autor: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

Njeno lice je još uvijek okruglo, a (post)trudnički trbuh vrlo vidljiv. Prikupila je simpatije brojnih obožavatelja - i Meghan je ljudsko biće. No, usporedbe sa šogoricom Kate Middleton su neizbježne kao i uvijek. A kate je visoko postavila ljestvicu. Prije godinu dana, tek nekoliko sati nakon što je rodila treće dijete, sina Louisa, pojavila se pred novinarima. Isto tako uređena i - nevjerojatno vitka. Što je opet izazvalo graju i pitanja je li to normalno, je li uopće bila trudna itd. 

Možda vas zanima Kraljica Elizabeta upoznala praunuka, a Meghan i Harry objavili su i njegovo (vrlo neobično) ime! Rubrika Stars Stars

Bilo je čak teorija zavjere u kojima su neki tvrdili da je Kate cijelo vrijeme nosila lažni trudnički trbuh, a da je princa Louisa rodila surogat majka. Samo je s princom Georgeom pokazala "normalni" višak kilograma, s drugim i trećim djetetom toka nije bilo.

 | Autor: profimedia profimedia

No, na slici ispod je situacija malo drukčija. Slikana iz drugog kuta, Kate ipak dolazi do izražaja njezin postporođajni trbuh nakon rođenja sina Lousia. Iako manji nego Meghanin, svejedno je tu. Postavlja se pitanje je li Kate samo odabrala bolji model haljine koji toliko ne naglašava područje trbuha? 

 | Autor: profimedia profimedia

No, da ne plivamo u mutnom, odlučili smo pitati stručnjaka, što je prava istina o trbuhu koji ostaje nakon poroda, zašto neke žene imaju naglašeniji, a neke jedva primjetan trbuh i koliko vremena treba proći da se trbuh nakon poroda "povuče". Odgovara ginekolog: 

"Kao prvo, razlika je u njihovoj građi. Kate je visoka, a Meghan je sitnije građe, a općenito trbuh manje dolazi do izražaja na višim ženama. Naravno, ovisi i o težini njihove djece, nije isto ako žena rodi dijete od 3 ili 4 kile. Ovisi i o elasticitetu kože, o genetici, stanju mišića. Osim toga, postoje i steznici", našalila se liječnica. "Moguće da je Kate stavila i steznik pa da zato izgleda tako mršavo. Veliku ulogu igra i ženina težina u trudnoći. Ako žena prikupi više kila, i postporođajni će trbuh biti veći. Ako je mišićna masa čvršća, a žena u trudnoći aktivnija i u boljoj kondiciji, trbuh će biti manji. Razlika je i između prvorotke i trećerotke jer se uterus brže kontrahira kod višerotke, prije se vraća u prvobitno stanje. Također, uterus će se prije kontrahirati ukoliko majka doji, a trbuh će se vratiti u svoje prvobitno stanje nakon 40 dana babinja. No, bitno je naglasiti da je cijeli taj proces individualan i da ne postoji univerzalno pravilo. Patologija trudnoće, genetika i paritet, građa, dojenje, kondicija trudnice... Ovdje zaista puno stvari igra ulogu s kakvim će trudnica trbuhom izaći iz rodilišta". 

I naše su poznate mame veselo prokomentirale Meghanin postporođajni trbuščić na svojim storyjima. Nevena Rendeli je na svom storyju objavila: "Bravo Meghan, da tako izgledaju žene nakon poroda #trbuhnašsvagdašnji"

 | Autor: Instagram/@nevenarendeli Instagram/@nevenarendeli

Pridružila joj se i Petra Kurtela: "Imala sam jednako velik trbuh kad sam s Reljom izašla iz Petrove".

 | Autor:

Doris Pinčić Rogoznica je razdragano komentirala kako je upravo ovakva, natečena i s trbuhom, Meghan stvarna. 

 | Autor: Instagram/@dorispincicrogoznica_doda Instagram/@dorispincicrogoznica_doda

Photo: profimedia
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nicky001

    Ove rasprave su smiješne. Ja sam sa svojom bebom izašla iz bolnice gotovo bez trbuha, trbuh mi je bio mali do kraja trudnoće, jednostavno sam takve građe. Zar to znači da nisam normalna i prirodna?