Stars

Poznati komentiraju: Kad si mama, možeš se zapustiti?

"Otkako sam majka, ne moram više biti mršava i lijepa", rekla je Tamara Ecclestone. Što na ovu izjavu kažu naše poznate mame, Jelena Veljača, Anamarija Asanović, Mirjana Mikulec i Pamela Ramljak?

"Otkako sam majka, ne moram više biti mršava i lijepa", rekla je bogatašica Tamara Ecclestone i otkrila kako je zbog svoje trogodišnje kćeri Sophije promijenila životne prioritete. Pretjeranu brigu oko izgleda, priznaje, preusmjerila je na brigu oko kćerkice, koja joj je tvrdi, na prvom mjestu prioriteta. Baš zato, kaže, ne smeta joj što se udebljala, jer vlastitim primjerom svojoj malenoj nasljednici želi pokazati kako je zdravlje najbitnije – a ne izgladnjivanje raznim dijetama.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Tako je Tamara Ecclestone odlučila dosadašnje prioritete i brigu oko izgleda staviti na čekanje zbog djeteta, a evo što domaće poznate mame misle o toj odluci te kako se one nose po pitanju majčinstva i izgleda: 

JELENA VELJAČA, glumica i scenaristica:

 | Autor: Instagram Instagram   
"Mislim da svaka žena, pa tako i svaka mama, treba izgledati točno onako kako ona želi. A slažem se da je bitno da žensku djecu učimo kako izgled nije naše postignuće niti nešto na čemu bi se trebala temeljiti naša vrijednost ili žensko samopouzdanje. I da, majka koja je opuštena u svome tijelu, kakvo god ono bilo, je najbolji primjer i model za žensku djecu".

ANAMARIJA ASANOVIĆ, modna dizajnerica

PAMELA RAMLJAK, pjevačica

 | Autor: Instagram Instagram
"Nijedna krajnost nije dobra. Znači, po meni ne treba biti opsjednut s kilažom i izgledom prije, a niti poslije poroda. A definitivno se žena ne bi smjela baš zapustiti nakon što dobije dijete. I to upravo zbog onoga što Tamara hoće prenijeti svojoj djevojčici, zbog zdravlja! Dakle, to sad ne znači da ja, sad kad sam rodila, ne moram više niti prati kosu, ne šminkati se, ne paziti što jedem, ne vježbati. Ne znam, svaki organizam je drugačiji, netko ima sklonost da bude malo jači, netko tu sklonost nema. Mislim da jednostavno treba držati do sebe, po mome mišljenju čak i malo više nakon poroda jer nekako se tijelo žene promijeni nakon poroda i ono što je prije bilo dovoljno sad više nije. Nisam opsjednuta nikakvim pretjeranim vježbanjem, ali volim zdrave stvari poput dugih šetnja, a i i samo nošenje sina po vani mi je dobra tjelovježba. Definitivno sad više pazim na to što jedem, jedem puno zdravije, pogotovo zato što još uvijek dojim. Mogu shvatiti ovu Tamarinu izjavu da joj je prioritet dijete, ali nekako mi se u njezinom slučaju to više čini kao obrana za to što se zapustila, pa joj nitko neće zbog toga kao zamjeriti". 

 


MIRJANA MIKULEC, dizajnerica interijera: 

 | Autor: Instagram Instagram


"Mislim da je to stvar osobnog odabira i prioriteta. Nikoga ne osuđujem i činjenica je da su žene često nepravedno izložene kritikama na račun svog izgleda. Osobno volim brinuti o svom izgledu i tjelesnoj formi. Mislim da je najvažnije da se čovjek osjeća ugodno u svojoj koži".

Photo: Instagram

Komentari 0