Stars

Pogledaj kakav je gigantski kupus uzgojila Oprah Winfrey, gotovo je veći od nje

  • Oprah Winfrey strastvena je vrtlarica koja najviše voli zasukati rukave u svom nekima od svojih velikih vrtova
  • Voće i povrće Oprah nerijetko pokazuje na društvenim mrežama
  • Tako je u posljednjoj objavi šokirala svojih 18,7 milijuna pratitelja gigantskom glavom kupusa s kojom se jedva izborila pred objektivom

Oprah Winfrey, prva Afroamerikanka koja je zaradila milijardu dolara i jedna od najutjecajnijih žena u šoubiznisu, gaji veliku strast i prema vrtlarenju. Čini nam se da zapravo nema toga što Oprah ne radi uspješno, pa su tako njezini vrtovi prave oaza eko uzgojenog voća i povrća. Da su plodovi o kojima Oprah redovito obavještava na svojem Instagram profilu pod heštegom #harvestday zaista vrijedni divljenja, pokazala je u posljednjoj objavi gdje se u video ‘bori’ s ogromnom glavom kupusa. Stvarno, jesi li ikad vidjela toliku glavu ovog zelenog listanog povrća?

Možda vas zanima Uzgoj kokoši je novi trend: Julia, Reese, Oprah i mnoge druge slavne dame drže nesilice u svojim vrtovima Rubrika Life&style Life&style

‘’Nećete vjerovati, ali ovaj kupus je upravo izašao iz mog vrta. Kažem vam, nije upotrebljeno nikakvo kemijsko sredstvo, jer mi u to ovdje ne vjerujemo’’, ispričala je Oprah u priloženom video u kojem pokazuje gigantsko povrće ''iz karantene''.

Glava kupusa toliko je teška da je u jednom trenutku Oprah gotovo ispustila na pod. No, vrtlarica s iskustvom spretno se izborila sa svojim urodom, a napomenula je i kako će izvrsno poslužiti za salatu za ‘’Memorial day’’, veliki državni praznik tijekom kojeg se Amerikanci prisjećaju onih koji su živote izgubili služeći u američkim oružanim snagama i koji se obilježava 30. svibnja. 

Možda vas zanima Pojedi svaki dan kupus salatu i vidi što će se dogoditi - plus, donosimo recept za najfiniju kupus-salatu na svijetu Rubrika Life&style Life&style

Kada nije u karanteni Oprah je i aktivna u svome velikom vrtu na jednom od havajskih otoka, Mauiju, a imanje je kupila prije nekoliko godina. Iako je znala da je u prošlosti služilo kao poljoprivredno zemljište, slavna televizijska TV voditeljica, glumica i filmska producentica nije ozbiljno razmišljala nastaviti poljoprivrednu tradiciju

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Purple potatoes and lots of greens!#newHarvestnewYear

A post shared by Oprah (@oprah) on

‘’Jednog dana moj prijatelj Bob Green rekao: ‘Što ako pronađemo način da se vratimo zemlji i smislimo način kako da pridonesemo životu na Mauiju'?’’, ispričala je Oprah i na svojim službenim stranicama navela kako se oko 90 posto hrane na otoku uvozi što utječe i na povećanje ugljičnog otiska. 

‘’Shvatili smo da sami možemo uzgajati ukusnu hranu i podijeliti je ‘’ prisjetila se Oprah, koja voće, povrće i ljekovito bilje bez primjene pesticida uzgaja na više od 16 hektara poljoprivrednog zemljišta u obliku polumjeseca. 

‘’Ovdje na Mauiju naše tlo je sada toliko plodno da proizvodimo 145 kilograma hrane svaki dan, a sve raste pet puta veće nego što je to uobičajeno’’, zaključila je na svojim službenim stranicama Oprah. 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0