Stars

Ovo možda nisi znala o sutrašnjem kraljevskom vjenčanju

Princ Harry i Meghan Markle konačno će sutra izgovoriti sudbonosono Da, a mi ti donosimo sve detalje njihovog dana

Od prosinca 2017. godine znamo datum kraljevskog vjenčanja. Subota, 19. svibanj 2018. Sad, naravno, znamo i točno vrijeme održavanja ceremonije - PODNE po londonskom, 13h po našem vremenu.  Nakon obreda vjenčanja u kapelici St. George u sklopu Winsdorskog dvorca, friško vjenčani par princ Harry i njegova Meghan provest će se kočijom te imati dva prijema. No, što ti još možda o sutrašnjem vjenčanju nije poznato? 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver


KRŠTENJE U ČAST KRALJICE 


Iako krštenje Meghan Markle nije bilo uvjet koji je morala ispuniti kako bi se mogla udati za princa, ona se odlučila za taj čin iz poštovanja prema kraljici Elizabeti II. koja je ''glava'' engleske crkve. Krštenje je održano u ožujku 2018., a vodio ga je nadbiskup Canterburya Justin Welby koji će mladence također i vjenčati. Prema njegovim riječima, krštenje bilo 'jako posebno i prekrasno'.


TORTA I CVIJEĆE

Glasine su kružile da će svadbena torta biti od banane, ali stigla je službena potvrda da će torta ipak biti od limuna. Slastičarka Claire Ptak, vlasnica londonske slastičarne Violet Bakery, bit će zadužena za tortu koja će biti ukrašena cvijećem. Gospođicu Ptak je i sama Meghan intervjuirala za svoj portal The Tig. Kensingtonska palača je objavila da će se za tortu koristiti sezonske i organske namirnice. Slastičarka je na Instagramu objavila šest kašeta limuna, te napisala - Tako počinje.
 


Par je odabrao poznatu britansku cvjećaricu Phillipu Craddock za ukrašavanje prostora crkve. Kensingtonska palača je također, objavila da je par izabrao sezonsko cvijeće uključujući i grančice bukve, breze i graba, bijele vrtne ruže, božure i crveni naprstak. Samo par dana prije vjenčanja viđen je kamion pun bijelog i ružičastog cvijeća ispred cvjećarnice gospođe Craddock. 

 | Autor: Splash Splash

 

POZIVNICE I FOTOGRAF

 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

 

U ožujku je otkriven izgled pozivnica za čiji izgled su zaduženi Barnard and Westwood, glasovita tiskara sa više od sto godina uspješnog poslovanja. Na pozivnicama za kraljevsko vjenčanje se nalazi trobojna značka velškog princa otisnuta zlatnom tintom, a tekst je ispisan crnom tintom. Vrlo su jednostavne, sa pozlatom oko ruba, te pisane crnom i zlatnom bojom. Za fotografa je odabran isti onaj koji je snimio i njihove zaručničke fotke, a on je Alexi Lubomirski. Zanimljivo, čak i fotograf na kraljevskom vjenčanju je plemićkog roda - i odaziva se na Njegovo Vrhovno Visočanstvo Alexi Lubomirski. 

 

 

NOVE TITULE

Kad se članovi engleske kraljevesk obitelji vjenčaju, tradicija je da im kraljica Elizabeta II. da nove titule. Tako je najizglednije da će se par oslovljavati kao vojvodu i vojvotkinju od Sussexa. Uz ove titule, dobit će i škotske koje glase grof i grofica od Rossa. Osim tih titula, Meghanino puno ime će biti Rachel Meghan Mountbatten-Windsor. 



ZARUČNIČKI PRSTEN I VJENČANICA

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

 

Princ Harry je sam dizajnirao prsten kojim je zaprosio svoju odabranicu. U središtu prstena nalazi se dijamant iz Bocvane, a sa svake strane još po jedan. Ti manji dijamanti dolaze iz osobne kolekcije pokojne princeze Diane. 
Najizglednije je da će dizajner Meghanine vjenčanice biti britanska modna kuća Erdem, ali to bi mogla biti i kuća Ralph & Russo koji su dizajnirali haljinu u kojoj se Meghan pojavila na obajavama zaruka. U intervjuu 2016. govorila je o svojoj idealnoj vjenčanici te je izjavila da je tijekom svoje karijere nosila prelijepe i rakošne haljine pa bi željela da njezina haljina bude klasična i jednostavna s kojim modnim twistom. 


MALI DJEVERI I DJEVERUŠE I KUMOVI


 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Kensingtonska palača je objavila kako će djeveruša i djevera biti. Mali djeveri će biti i prinčevi nećaci - princ George i princeza Charlotte, a uz njih će tu ulogu imati još osmero djece. No, kume neće biti jer Meghan ima grupu bliskih prijateljica te nije željela niti jednu izdvojiti, a ostale zapostaviti. Princu će vjenčani kum biti stariji brat William.


TIJARA I POKLONI


 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver


Budućoj vojvotkinji je kraljica dala dopuštenje da nosi nakit iz kraljevske obitelji, ali je najizglednije da će se Meghan odlučiti za Spencer tijaru koju je nosila princeza Diana na dan svog vjenčanja. 


DAROVI

Umjesto skupih darova, par je zamolio svoje uzvanike da uplate novac u vjenčani fond koji će oni osnovati te kasnije darovati udrugama. Odabrali su njima bliskih sedam udruga koje se bave osnaživanjem žena, sportom za društvene promjene, konzervacijom/ očuvanjem, okolišem, beskućnicima, borbom protiv HIV-om te oružanim snagama.

 

TKO DOLAZI, A TKO NE DOLAZI NA VJENČANJE?


600 gostiju će nazočiti ceremoniji u crkvi dok će samo 200 ljudi biti na prijemu. Iako se ne zna tko točno dolazi, nagađanja su da bi Serena Williams, Margot Robbie, Meghanine kolege iz serije 'Suits'  te još neke zvijezde mogle nazočiti. Palača je potvrdila dolazak Harryevog ujaka, grofa Spencera, tete, lady Sarah McCorquodale te barunice Jane Fellowes. 

Ne dolaze bivši i sadašnji američki predsjednici, Barack Obama i Donald Trump. Potvrđeno je i od same mladenke da na vjenčanje ne dolazi njen otac Thomas Markle. Tako je još upitno tko će Meghan dovesti pred oltar. Iako su se spominjala tri imena, njezina majka Doria Ragland, princ Charles i princ William, konačna odluka je da će ju do oltara odvesti princ Charles.

 

GOVOR I MEDENI MJESEC

 

Tradicija na britanskim vjenčanjima je da govor smiju održati mladoženja, otac mladenke i kum. Meghan je odlučila da ona želi održati govor jer se želi zahvaliti suprugu i svima koji su ih podržavali. Princ se slaže da je to odlična ideja. 

 

Zasad još nema informacija gdje će mladenci otići na svoj medeni mjesec, ali će odluka biti donesena u roku od mjesec dana. Poznavajući mladence vjerojatno će otići u toplije krajeve jer oboje žele na sunčanom i toplom mjestu provesti dva tjedna. 
 

Photo: None

Komentari 0