Stars

Bila je lijepa, ali ovih 6 stvari princeza Diana jednostavno je mrzila na svom tijelu

  • Serija Kruna stekla je mnoge poklonike, a i u novoj, četvrtoj sezoni raskrinkava život britanske kraljevske obitelji
  • Dok se vode rasprave što je fikcija a što istina, mi smo se prisjetili najobljubljenije od svih na dvoru - princeze Diane
  • Lijepa, popularna, voljena, ikona stila, ipak je bila puna nesigurnosti i kompleksa. Evo kojih

Bila je miljenica nacije, ali i cijelog svijeta. Lady Di bila je u percepciji javnosti dobrica, mlada i nevina djevojka koja je okrutnost svijeta upoznala kroz život na dvoru, stroga pravila britanske kraljevske obitelji, nesretni brak s mnogo starijim, ružnijim i nevjernim Charlesom. Nisu se divili samo njezinom humanitarnom radu, smartali su je ljepoticom, u nebesa uzdizali njezine modne odabire i stil. Ipak, i najljubljenija i najljepša princeza bila je puna nesigurnosti pa čak i autodestruktivnih misli. Bila je istovremeno ikona i puna kompleksa. Na primjer, kad je umjetnik Israel Zohar 1990. naslikao njezin portret, Diana je neprestano tražila da na slici nešto popravlja, a ponajprije njezin nos... 

Možda vas zanima 5 situacija u kojima nam je najčešće neugodno, a zapravo ne postoji razlog za to Rubrika Life&style Life&style

Nos

O njezinom "velikom" nosu raspravljalo se i u tisku. Dijana ga je pokušavala prikriti frizurom koja joj je zaklanjala dobar dio lica, jednako kao i zauzimajući točno određenu pozu kad su je fotografirali. Pognula bi blago glavu, malo je okrenula u stranu i podigla pogled. Postao je to njezin prepoznatljivi kut za snimanje.  

Visina

Također, spuštanje glave pomagalo je Lady Di da se nosi i sa svojim drugim kompleksom: stidila se svoje visine od 173 cm. Njezinu nesigurnost glede visine pothranjivala je činjenica da joj je muž bio u dlaku iste visine. Ipak, na službenim potretima Diana djeluje niže što je bio namjerni trik dvorskih fotografa. Stavili bi je ispred Charlesa i obavezno je morala nositi ravne cipele - tako je Charles izgledao više i impozantnije. 

Zbog visine koju je doživljavala kao problem zahvaliti ima i loše držanje tijela. Držala se pogrbljeno, savijajući ramena prema naprijed, a prema riječima njezina liječnika tome je pridonosila i iskrivljenost kralježnice od koje je patila. Glavu bi držala pognutu i dok je razgovarala s ljudima, želeći da im bude ugodno, da ne misle da ih gleda s visoka. 

Kilogrami

Smatrala je da je debela, navodno sve zbog jedne Charlesove rečenice koju je uputio svojoj mlađahnoj mladenki kad joj je prvi put stavio ruku oko stuka: "Oh, malo smo debeljuškasti ovdje, zar ne?". Zaboljele su je te riječi - to je razlog zašto je 19-godišnja Diana počela uoči svog vjenčanja rapidno mršaviti. Kad su joj dvorski krojači počeli šiti vjenčanicu opseg struka joj je bio 76 centimetara, a do ceremonije se smanjio na 58. Jedan od dizajnera rekao je da je tako mršava da joj se kosti vide i na licu.

Nakon vjenčanja počela je patiti od bulimije i od nje bolovala još deset godina. Sama je kasnije otkrila da je bilo nekoliko "okidača" za bulimiju. Prije svega, loši odnosi sa suprugom: u javnosti su trebali biti slika sretnog braka dok među njima nije bilo mira ni sklada. Osim toga, u dužnosti joj je spadalo da obilazi teško oboljele ljude i to ju je psihički iscrpljivalo. Nikad nije potražila pomoć - stidila se svog poremećaja i mrzila se zbog bulimije. 

Široka ramena

Lijepa Diana vjerovala je da je građena poput plivača i nisu joj se sviđala njezina široka ramena. Srećom, moda 80-ih diktirala je ramena podstavljena jastučićima što je princeza vješto koristila. Njezina ramena više nisu bila problem, svi su mislili da samo slijedi trend.

Možda vas zanima Što u seriji 'Kruna' najviše razljutilo kraljevsku obitelj? Jedna od glavnih glumica misli da razumije Rubrika Life&style Life&style

Trbuh

Njezin osobni trener Carolan Brown oktrio je kako je nakon rođenja dvojice sinova Lady Di svoj trbuh smatrala problematičnim i puno je treninga usmjerila na rješavanje tog "problema". Sport joj je pomogao ne samo u fizičkom smislu već i u emocionalnom.

Glas

Išla je na satove govorništva jer je smatrala da joj glas zvuči popt glasa male djevojčice i da dok javno govori ne zvuči dovoljno uvjerljivo. S vremenom je počela patiti i od depresije - brak s Charlesom nije funkcionirao, volio je drugu, podršku u kraljevskoj obitelji nije imala, a na van je sve trebalo djelovati sjajno. Tek kad je on javno progovorio o svojoj vezi s Camillom, Diana je priznala koliko su joj teške bile prethodne godine i kako je patila od depresije. Ali smogla je snage, postupno se riješila nesigurnosti, tjeskobe pa i bulimije. 

Photo: DAMIR SAGOLJ/REUTERS/PIXSELL

Komentari 0