Stars

Ovi slavni glumci su se zarazili koronavirusom, a svi imaju neke vrlo bitne poruke za sve nas

  • Broj oboljelih od koronavirusa povećava se iz dana u dan, a sve više zaraženih putem društvenih mreža istupa sa svojim pričama
  • Među njima našle su se i poznate osobe kojima je testiranjem potvrđen virus, a posljednji u nizu su glumci Idris Elba i Kristofer Hivju, poznatiji kao Tormund iz serije "Igra prijestolja"
  • Na popisu su i Tom Hanks te Bondova djevojka Olga Kurylenko. Svi ovi glumci su svoju popularnost odlučili iskoristiti kako bi javnosti prenijeli poruke nade, umanjili širenje panike te pozvali na brigu o sebi i drugima

Koronavirus se širi svijetom, a sve više oboljelih javno istupa kako bi putem društvenih mreža prenijeli poruke nade, umanjili paniku i pružili podršku onima koji su se našli u istoj situaciji. Prema najavama stručnjaka zarazit će se 70% svjetske populacije, no 80% zaraženih neće trebati intenzivnu liječničku skrb. Poznate osobe nisu iznimka, a dio njih je svoj javni kapital odlučio uložiti u slanje dobrih poruka javnosti.

Možda vas zanima Ovo su mitovi i činjenice o koronavirusu za koje Svjetska zdravstvena organizacija želi da znaš Rubrika Life&style Life&style

Tom Hanks i Rita Wilson

Tom Hanks i njegova supruga Rita Wilson prve su velike svjetske zvijezde koje su javno priznale kako su pozitivne na koronavirus. Par je jučer, u ponedjeljak 16. ožujka, napustio bolnicu u kojoj su bili pod prismotrom. Glasnogovornik para potvrdio je kako se oni sada nalaze u kućnoj izolaciju u iznajmljenom doma. Od trenutka kada im je postavljena dijagnoza, Tom i Rita su koristili društvene mreže kako bi apelirali na obožavatelje da slijede upute te brinu jedni o drugima. "Postoje ljudi kod kojih bi taj virus mogao dovesti do veoma ozbiljnih bolesti. Idemo dan po dan. Svi mi možemo nešto učiniti i to tako da slijedimo upute stručnjaka te da se brinemo o sebi i jedni o drugima, zar ne?" - napisao je 63-godišnji glumac.

 

Olga Kurylenko

Baš poput bračnog para Hanks, vijest o tome da boluje od koronavirusa na svojim je društvenim mrežama objavila glumica Olga Kurylenko koja je široj javnosti poznata po ulozi Bondove djevojke u filmu "Zrno utjehe". Na Instagramu je ova 40-godišnjakinja objavila fotografiju snimljenu iz svog doma, koju je popratila idućim opisom: "Zaključana sam doma nakon što su testovi pokazali da sam pozitivna na koronavirus. Bolesna sam već tjedan dana, a temperatura i umor su glavni simptomi. Brinite se za sebe i shvatite ovu situaciju ozbiljnom."

Idris Elba

Putem Twittera, informaciju o tome da je podvrgnut testiranju na koronavirus iznio je i glumac Idris Elba. Premda je naveo kako ne pokazuje vidljive simptome i kako se osjeća dobro, testovi su pokazali kako je ovaj 47-godišnjak pozitivan na COVID-19. Uz obavijest, Idris je snimio video u kojem se javlja iz izolacije sa suprugom Sabinom kako bi obožavateljima dao uvid u situaciju. "Ostanite doma i budite razumni. Nema mjesta panici." - poručio je glumac.

Priznao je kako se na testiranje odlučio nakon što je saznao da je osoba s kojom je nedavno bio u kontaktu također pozitivna na virus. Premda nije jasno dao do znanja o kome je riječ, američki mediji špekuliraju kako se radi o Sophie Trudeau, supruzi kanadskog premijera s kojom je glumac početkom mjeseca zajedno sudjelovao na humanitarnom događanju. Gospođa Trudeau nije jedina supruga premijera koja se nalazi u samoizolaciji zbog pozitivnog nalaza. Ista sudbina zadesila je i Begoñu Gómez, suprugu španjolskog premijera Pedra Sancheza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Greetings from Norway! Sorry to say that I, today, have tested positive for COVID19, Corona virus. My familiy and I are self-isolating at home for as long as it takes. We are in good health - I only have mild symptoms of a cold. There are people at higher risk for who this virus might be a devastating diagnosis, so I urge all of you to be extremely careful; wash your hands, keep 1,5 meters distance from others, go in quarantine; just do everything you can to stop the virus from spreading. Together we can fight this virus and avert a crisis at our hospitals. Please take care of each other, keep your distance, and stay healthy! Please visit your country's Center for Disease Control's website, and follow the regulations for staying safe and protecting not just yourselves, but our entire community, and especially those at risk like the elderly and people with pre-existing conditions. @grymolvaerhivju #fightcorona #solidarity #takecare #folkehelseinstituttet Thanks to @panoramaagency

Objavu dijeli Kristofer Hivju (@khivju)

Kristofer Hivju

Posljednja u nizu poznatih osoba iz svijeta glume koja je javno obznanila kako je pozitivna na korona virus je norveški glumac Kristofer Hivju, domaćoj publici najpoznatiji po ulozi Tormunda Giantsbanea u hit seriji "Igra prijestolja". Kristofer se putem društvenih mreža javio iz svog doma u Norveškoj te je poručio kako se dobro osjeća te da ima blage simptome. "Perite ruke, držite sigurnosni razmak, idite u karantenu. Činite sve kako bi spriječili da se virus nastavi širiti. Zajedno se možemo boriti protiv virusa, pratite zdravstvene upute i brinite o drugima, posebno starijima." - napisao je. Ovaj 41-godišnjak trenutačno snima drugu sezonu Netflixove uspješnice "The Witcher" čije je snimanje privremeno prekinuto, a nakon saznanja o njegovu zdravstvenu stanju set podvrgnut dubinskom čišćenju.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0