Stars

Otkrivamo što točno jede Selena Gomez za doručak, ručak i večeru kako bi zadržala savršenu liniju

  • Nedavno je izašla četvrta sezona serije 'Selena + CHEF' na HBO Maxu, a njezina je trenerica Amy Rosoff Davis otkrila da je za vrijeme snimanja showa Selena svladala mnoge zdrave recepte koji su joj pomogli da prijeđe na zdraviji način života
  • Kako je Selena sama više puta dala do znanja glasno progovaravši o pozitivnom tijelu, manje joj je stalo do njezine težine, a više do toga kako se osjeća
  • Kuhanje je olakšalo Seleni da jede pravu, cjelovitu hranu, uključujući i organsko voće i povrće, a evo i kako izgledaju njezini uobičajeni doručak, ručak i večera

Selena Gomez nedavno je objavila da objavljuje novu glazbu, no to nije jedino što fanovi željno iščekuju. Mnogi su fanovi čekali novu sezonu 'Selena + CHEF' na HBO Maxu, Seleninog kuharskog showa sa slavnim kuharima. Inspiracija za njezine kulinarske dvoboje dogodila se tijekom karantene, a od tada joj je puno pomogla da prijeđe na zdraviji način života i prehrane. "Osobno mislim da je učenje nekoliko osnovnih vještina u kuhinji super korisno za vaš struk", rekla je njezina trenerica Amy Rosoff Davis za 'Byrdie' te dodala: "Kada znate što ulazi u vašu hranu, veća je vjerojatnost da ćete napraviti bolji izbor."

Kuhanje je olakšalo Seleni da jede pravu, cjelovitu hranu, uključujući i organsko voće i povrće. "Usredotočena sam na kvalitetne svježe sastojke. Prava je hrana puno ukusnija od nečega što dolazi iz kutije ili vrećice", rekla je njezina trenerica Amy. Iako pjevačica  daje sve od sebe da jede hranu zbog koje se osjeća dobro, ona također pojede i brzu hranu s vremena na vrijeme, a kako je i sama više puta dala do znanja glasno progovaravši o pozitivnom tijelu, manje joj je stalo do njezine težine, a više do toga kako se osjeća.

Možda vas zanima Evo što jede i kako vježba Kate Middleton kako bi zadržala svoju vitku liniju Rubrika Stars Stars

Što Selena jede svaki dan 

Doručak

Selena za svoj jutarnji obrok uglavnom jede pola burrita s kajganom, chorizom, avokadom, rižom i grahom. "Ona jako voli Tex-Mex i brzu hranu koju joj inače ne bih oprostila", rekla je Amy. Burrito za doručak joj pruža zadovoljstvo svih okusa za kojima žudi na zdraviji način nego Taco Bell Crunchwrap.

Selena je također naučila pripremati i nekoliko drugih Tex-Mex i španjolskih doručaka koje je otkrila tijekom snimanja showa, a Joseov 'New Way omlet' pun sira Manchego i španjolske paprike Piquillo postao je jedan od njezinih omiljenih recepata. Ako je raspoložena za nešto slađe, uglavnom bira punomasni grčki jogurt i granolu.

Ručak

Proteini su ključan sastojak za Selenin ručak uz koje ostaje puna energije i tijekom napornih dana, a najviše voli pojesti uravnoteženu zdjelu riže ili salatu. "Napravila sam puno rižinih zdjelica s povrćem, proteinima i avokadom za Selenu. To joj je pomoglo dati joj energiju i izdržljivost koji su joj bili potrebni da bi odradila sve svoje emisije", otkrila je Amy te dodala da je za nju osmislila i salatu od piletine s grožđem i celerom. Osim spomenutog, ponekad rado odabere i 'moćnu salatu' s puretinom, avokadom, grahom i domaćim preljevom.

 | Autor: Instagram @selenagomez Instagram @selenagomez

Iako se Selena trudi hraniti maksimalno zdravo, hrana nije jedino na što se oslanja da bi se osjećala dobro, već pazi i na to što pije. Tijekom dana pije jako puno vode, a kada joj zatreba energije, posegnut će za zelenim čajem. A kad smo već kod zelenog čaja, vrijedi podsjetiti da je dokazano da on može smanjiti rizik od raka, poboljšati zdravlje našeg mozga pa čak i pomoći u mršavljenju.

Možda vas zanima Uz formulu 90:10 gube se tri kilograma u samo deset dana, evo što kažu stručnjaci Rubrika Life&style Life&style

Večera

Čini se da se Selena ne može zasititi svojih zdravih zdjelica pa tako za večeru uglavnom priprema zdjelu teriyakija s azijsko mariniranim krastavcima, lososom ili piletinom, avokadom i teriyaki umakom na riži, a nerijetko se na njezinom meniju nađe i sushi kojeg također jako voli. Obzirom da se riža na Seleninom meniju često nađe u sva tri obroka, to je očito namirnica koja prevladava u njezinoj prehrani.

U posljednjoj sezoni svog showa, Selena je svladala i neke nove recepte za večeru kao što su na primjer Ayeshe Curry topli sendviči s piletinom i medom s hrskavim slanutkom od čilija i datuljama umotanima u pršut ili pak nedjeljni obrok Kwamea Onwuachija s jollof rižom, crvenim paprikašom od piletine i prženim trputcem. Moramo priznati da zvuči jako ukusno! 

Zahvaljujući ovakvoj prehrani, Selena se dobar dio vremena osjeća kao da ima super moći, no na kraju balade, i ona je samo ljudsko biće koje ponekad žudi za nekim nezdravim grickalicama koje si s vremena na vrijeme i dopusti. U autobusu kada je na turneji, priznala je, mora pojesti Hot Cheetos i čokoladu, a njezini omiljeni zalogaji u backstageu puno su zdraviji — kiseli krastavci! Osim ovoga, Selena voli grickati mango i limun, a ponekad će pojesti cijele limune samo s malo soli.

Photo: Instagram @selenagomez

Komentari 0