Stars
Jessica Biel i Justin Timberlake

Obitelj ispred karijere: Ove velike zvijezde odabrale su obiteljski život umjesto više novaca i slave

  • Pronalaženje ravnoteže između profesionalnog i obiteljskog  života može se činiti gotovo nemogućom misijom
  • Bilo da radiš izvan kuće ili dane provodiš kod kuće, nikad nije lako pronaći dovoljno vremena za obitelj
  • Ove zvijezde pokazuju nam da je moguće staviti obitelj na prvo mjesto, premda se to na prvi pogled može činiti nemogućim 

Premda su se možda odrekli slave (ili je stavili u drugi plan), odluka ovih zvijezda da obitelj stave na prvo mjesto inspiracija je za sve nas. Čak i među nama 'običnim ljudima' može biti teško pronaći ravnotežu između obiteljskih i radnih obaveza. Dok slava i bogatstvo imaju razne pogodnosti, sigurno je teško podizati obitelj kada te snimanje ili svjetska turneja odvode od kuće na više mjeseci. Nekima slava jednostavno nije toliko važna koliko osigurati stabilan i lijep obiteljski život. Evo nekih zvijezda koje su odabrale obitelj umjesto slave.

Možda vas zanima Savršen je trenutak za isprobati vegetarijanski chili prema receptu Jennifer Garner Rubrika Life&style Life&style

Jessica Biel

Kad je riječ o slavnim hollywoodskim parovima, Justin Timberlake i Jessica Biel definitivno su na listi. Uz njegovu dugogodišnju glazbenu karijeru te njezinu filmsku karijeru, par je često viđen na crvenom tepihu za velika događanja. Lako bi mogli podleći stilu života u LA-u, ali sada kada imaju sina, čini se da njeguju mirniji život.

Nakon što se preselila u New York, gdje Biel kaže da imaju stabilan obiteljski život, priznala je u jednom intervjuu da bi to moglo imati nekih izazova, ali ona svoje majčinske odgovornosti stavlja iznad svega.

„Nemaš izbora. To se zove idi u auto, otvori ulazna vrata i bolje ti je da budeš mama, jer nikoga nije briga što si radila cijeli dan“, rekla je. 

„Svoj posao ostavljam na poslu. Ne nosim ga kući. Mislim, da, iscrpljena sam i ponekad trebam čašu vina i samo se družiti. Ali, to moraš zaboraviti. Imaš dvogodišnjaka koji se samo želi igrati s tobom i to je ono što je najvažnije“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Biel (@jessicabiel)

Robin Wright

Unatoč tome što je oduševila publiku na kino blagajnama svojim nevjerojatnim ratničkim vještinama u 'Wonder Woman', kao i svojom izvedbom u Netflixovoj seriji 'Kuća od karata', Robin Wright nije se isticala otkako je postala majka. Željela je sporiji tempo života za svoju obitelj.

U braku je sa Seanom Pennom 20 burnih godina i odlučila se preseliti u San Francisco na 12 godina dok se usredotočila na odgoj kćeri Dylan i sina Hoppera. Referirajući se na svoju odluku da ostavi Hollywood iza sebe, Wright je rekla: „Nisam htjela odgajati svoju djecu u ovom čudnom društvu punom ulizica. Ako imaš slavne roditelje, to nije dobar recept za djecu, ili bilo koga u bilo kojoj dobi. Pogledaj kroz što prolaze Brad i Angelina“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robin Wright (@robingwright)

Dave Chappelle

Godine 2005. komični show Davea Chappellea bio je na vrhuncu popularnosti kada je on iznenada otišao sa seta — i s ugovorom od 50 milijuna dolara! Tijekom godina ljudi su teoretizirali o razlozima zašto je sve ostavio na cjedilu, ali godinama kasnije Chappelle je ispravio sve.

Komičar je otišao i sakrio se u Južnoj Africi. Chappelle, oženjeni otac troje djece, objasnio je: „Nikada nisam prestao biti na pozornici. Ono što sam učinio jest da sam sišao s glavne pozornice jer su svjetla bila vruća, a ja sam pokušavao druge stvari s mojim životom. Takva vrsta pažnje ne bi bila dobra za podizanje obitelji“. 

Jamie Lynn Spears

Jamie Lynn Spears je od malih nogu bila u centru pažnje prvo kao mlađa sestra Britney Spears, a zatim kao glumica u hit emisiji kanala Disney, Zoey 101. Međutim, za sve je bilo iznenađenje kada je sa 16 godina objavila da trudna i rodila kćer Maddie 2008. godine. 

„Stavila sam se u situaciju odrasle osobe pa sam se s tim trebala i nositi poput odrasle osoba. Moje godine mi nikada nisu bile isprika - jer znate što, moja kći to nije tražila“, rekla je Spears u jednom intervjuu. “Nisam se sažalijevala; donijela sam odluku i došlo je vrijeme da ispoštujem svoj dio pogodbe. Donijela sam ovu djevojčicu na ovaj svijet i moj je posao osigurati da ima najbolji život koji može imati. Moraš preuzeti odgovornost za svoje postupke i to je ono što dajem sve od sebe svaki dan“. 

Što se tiče držanja Maddie unutar tako slavne obitelji, Spears objašnjava: „Rođena je da gleda nastupe svoje tete i rođena je znajući da joj je mama ponekad na TV-u. Pa, mislim da je za nju to normalno: 'Nije bizarno — ovo je ono što moja obitelj radi za posao, tako se moja mama brine za mene.' Mislim da to tako promatra.“

Chris O'Donnell

Nakon pojavljivanja u serijama 'Krug prijatelja', 'Neženja' i 'Batman i Robin', status Chrisa O'Donnella kao srcolomca bio je prilično solidan. Ipak, unatoč tome što je tada imao samo 25 godina, počeo se povlačiti iz centra pažnje kako bi se fokusirao na nadolazeće očinstvo.

Danas je otac petero djece - Lily, Christopher Jr., Charles, Finley i Maeve. Rekao je jednom prilikom kako želi biti obiteljski čovjek više nego filmska zvijezda: „Nudili su mi velike filmove koji bi podigli moju karijeru na drugu razinu, ali odlučio sam zakočiti. Znao sam da sam nastavio tim putem, vjerojatno se ne bih vjenčao.“

Nakon što su njegova djeca malo porasla, O'Donnell je prihvatio svoju trenutnu ulogu u 'NCIS: Los Angeles'. Stabilnost snimanja na jednom mjestu omogućila mu je da vodi svoju djecu na set, a njegovo najmlađe čak je snimilo mali dio u seriji u čast njezine 150. epizode.

Jennifer Garner

Puno prije nego što su Ben Affleck i Jennifer Garner podnijeli zahtjev za razvod, bili su samo još jedan hollywoodski par koji pokušava odgajati djecu. Budući da su oboje imali aktivne, uspješne karijere kad su zasnovali obitelj, Garner je otkrila da su imali plan kako se izmjenjivati i kako bi bili pošteni i podržavali jedno drugo u snovima.

„Začudilo bi te kako smo to posložili“, rekla je jednom. „Nikada nisam bila odsutna duže od, mislim, četiri dana. Možda sam jednom bila odsutna od svoje djece pet dana... Sjednem na početku filma i kažem ljudima koji rade raspored: 'Pogledajmo ovo.' Onda smislim gdje ću odvesti dijete i kada mogu doći kući“. 

Unatoč ružnom razvodu, Garner i dalje stavlja svoju djecu na prvo mjesto i radi s Affleckom kako bi bili suroditelji te omogućili Violet, Seraphini i Samuelu što normalnije djetinjstvo. „Mi smo definitivno moderna obitelj“, objasnila je Garner. Njezin bivši to je potvrdio u izjavama: „Jen je mama superheroj. Ona je nevjerojatna majka i doista sam sretan što je imam kao partnericu s kojom mogu odgajati ovu djecu. Dajemo sve od sebe i stavljamo ih na prvo mjesto“. 

Rick Moranis

Blentav i sladak, Rick Moranis bio je glavna faca u komedijama iz 80-ih kao što su 'Spaceballs', 'Istjerivači duhova' i 'Draga, smanjio sam djecu!“ pa je bilo jako žalosno kada je prestao s glumom. Ispostavilo se da je njegova supruga Ann izgubila bitku s rakom dojke 1997. godine, a on se sam posvetio odgajanju njihovo dvoje djece.

Godine 2015. Moranis je izjavio u jednom intervjuu: „Radio sam sa doista zanimljivim ljudima, divnim ljudima. Prešao sam s toga na to da budem kod kuće s dvoje male djece, što je vrlo drugačiji način života. Ali, bilo je to važno za mene. Apsolutno ne žalim ni za čim. Moj život je prekrasan“. 

Sada, kada su mu djeca odrasla, Moranis živi sam u stanu na Upper West Sideu na Manhattanu i, premda trenutačno ne radi na filmu, otvoren je za tu mogućnost. „Uzeo sam stanku koja se pretvorila u dužu stanku“, rekao je. „Ali zanima me sve što bi mi bilo zanimljivo. I dalje dobivam povremene upite za filmsku ili televizijsku ulogu“, nastavio je, „i čim se pojavi neka koja me zanima, vjerojatno ću je prihvatiti.“ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @official.rickmoranis

Candace Cameron Bure

Ako si gledala seriju 'Puna kuća' 80-ih i 90-ih, poznaješ Candace Cameron Bure. Prije više od dva desetljeća, međutim, cijeli joj se život promijenio kada se udala za umirovljenog hokejaša Valerija Burea. Par zajedno ima troje djece, Natashu, Leva i Maksima.

Nakon što je serija završila, doista nismo čuli puno o glumici sve dok se nije ponovno pojavila u Netflixovom ponovnom okupljanju, 'Fuller House'. Obožavatelji originalnog sitcoma su poludjeli i ubrzo se Bure pridružila 'The Viewu' kao suvoditeljica. Ipak, naposljetku je njezin poziv majke ponovno pobijedio i odlučila se vratiti u obiteljsko blaženstvo.

U televizijskoj najavi u dnevnom talk showu, Bure je objasnila: „Putovanje sa Zapadne obale na Istočnu obalu svaki tjedan bilo mi je teško, ali bilo je također teško za moju obitelj, a želim biti sigurna da mogu provoditi što više vremena sa svojom djecom i maksimalno se posvetiti svim projektima koje radim“. 

Demi Moore

Kad su se Bruce Willis i Demi Moore vjenčali, bili su vjerojatno najpoznatiji glumački par na svijetu. Oboje su u to vrijeme imali velike filmske karijere, ali to ih nije spriječilo da žele zasnovati obitelj i skrasiti se. Dok je goli portret koji je krasio naslovnicu Vanity Faira učinio prvu trudnoću glumice javnim iskustvom, majka troje djece na kraju je odlučila odgajati svoje kćeri, Rumer, Scout i Tallulah, daleko od Beverly Hillsa.

Odlučila se za mirniji život pa se obitelj preselila u Hailey, Idaho. Moore je objasnila: „Jedan od mojih ciljeva je izgraditi odnos pun ljubavi kako bi moja djeca, kao odrasli, željela dijeliti svoje živote sa mnom. Temelj koji postavljam — ako sada nije tamo, neće biti ni kasnije“. 

Njeno ulaganje u svoju obitelj se isplatilo. Rumer je osvojila trofej Mirror Ball u 'Plesu sa zvijezdama' i nije mogla a da ne razmišlja o svom odgoju. Objasnila je da su ona i njezine sestre „bile jako, jako blagoslovljene što nemaju roditelje na pozornici“ i da joj je majka uvijek govorila: „Samo budi ono što jesi!“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

Julia Roberts

Nakon što je film 'Zgodna žena' postao veliki hit, Julia Roberts postala je jedna od najtraženijih glumica u Hollywoodu. Nakon što je bila zaručena za Kiefera Sutherlanda i razvela se od country pjevača Lylea Lovetta, bilo je iznenađenje kada se vjenčala sa snimateljem Dannyjem Moderom. Bilo je još šokantnije kada je zapravo nestala iz javnosti nakon što je postala majka sinu Henryju i blizancima Hazel i Phinnaeusu. 

Toliko je dobro uspjela odvojiti karijeru od obiteljskog života da njezina djeca ne shvaćaju u potpunosti činjenicu da je slavna. 

Roberts kaže da je njeno odsustvo od društvenih medija ono što joj je pomoglo da ima privatnost da odvede svoju djecu u Disneyland neprimijećena. Rekla je: „Čudna kultura slavnih i doba interneta — nekako sam prestara za tu glupu zbrku koja se događa. Pomoglo mi je to što sam definitivno u određenim godinama“. 

Joan Collins Možda vas zanima I s 89 Joan Collins ne stidi se pokazati figuru, evo je u leopard kupaćem kostimu na bazenu Rubrika Stars Stars
Photo: Instagram @jessicabiel

Komentari 0