Stars

Notre-Dame u srcu: domaće i svjetske zvijezde ne kriju tugu zbog požara u katedrali

  • U ponedjeljak je izbio požar u pariškoj katedrali Notre-Dame
  • Vatrogasci su uspjeli spriječiti urušavanje nakon osam sati borbe s vatrom
  • Brojne svjetske i domaće zvijezde na društvenim su mrežama izrazile žaljenje za onim što se dogodilo

Nakon osam sati borbe s vatrom, vatrogasci su danas u ranim jutarnjim satima uspjeli ugasiti požar u veličanstvenoj pariškoj katedrali Notre Dame. Uzrok požara još nije poznat, a šokantne snimke crkve u plamenu obišle su svijet. 

Na ovoj 850 godina staroj katedrali u plamenu su nestali krov i toranj visok 96 metara, no gotička je građevina spašena od urušavanja. Notre Dame godišnje posjeti oko 13 milijuna turista, a među njima i brojne svjetske, ali i naše domaće zvijezde. Veliki broj njih nije mogao skriti žaljenje za onim što se dogodilo o čemu su pisali na društvenim mrežama. 

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Crkva je osam sati bila u plamenu

Izabel Kovačić, supruga našeg srebrnog reprezentativca Matea Kovačića, podijelila je sa svojim pratiteljima fotografiju da se trenutačno nalazi u Parizu. Na jednoj od fotografija bila je i zumirana crkva u plamenu čime nam je otkrila da je ovaj tužni prizor gledala uživo. 

 | Autor: Screenshot Instagram@ xoxosonjakovac Screenshot Instagram@ xoxosonjakovac

Tugu nije skrivala ni glumica i producentica Jelena Veljača koja je objavila fotografiju staru osam godina uz emotivan opis: "Na moj rođendan prije osam godina snimila sam ovu analognu fotku, a to je bilo prije skoro točno osam godina. Kao da je suđeno da Europa koju znamo umre pred našim očima."
 

Svog posjeta ovoj čuvenoj katedrali prisjetila se i Iva Radić. Uz fotografiju ispred crkve napisala je: "Notre Dame, srce Pariza od 1345. godine."
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NOTRE-DAME 💔🖤😢The heart of Paris,since 1345🇫🇷 #sosad #paris #notredame #history #france

A post shared by I V A • R A D I Ć (@iva___radic) on

I televizijska voditeljica Nevena Rendeli Vejzović objavila je fotografiju sa svojim suprugom Makom Vejzovićem na kojoj je katedrala u pozadini. 

 | Autor: Screenshot Instagram@hanii_official Screenshot Instagram@hanii_official

Francuska glumica Marion Cotillard objavila je posebno emotivnu poruku na svom Instagram profilu: "Preplavljena sam tugom iz ljubavi prema Parizu. Pariz je u žalosti. Naša divna dama. Tugujem za tvojim sjajem!"
 

Brojne poznate ličnosti osvrnule su se na ovaj nesretni događaj i na Twitteru. Jedna od njih je i prva dama Amerike Melania Trump koja je napisala: "Moje se srce slama zbog svih ljudi u Parizu od kada sam vidjela požar na crkvi. Molim se za sve stanovnike i njihovu sigurnost."
 

Požar je šokirao i glumca Idrisa Elbu: "Ne mogu vjerovati da se ovo događa crkvi Notre Dame!"
 

Oglasila se i poznata pjevačica Dua Lipa: "Toliko se povijesti ruši pred našim očima. Srce mi je slomljeno zbog Notre Damea i Pariza."
 

Ni pjevačica Ellie Goulding nije ostala ravnodušna: "Zaista sam tužna zbog ovoga, toliko toga je izgubljeno u nekoliko sekundi. Molim se, što ne činim često, da obuzdaju vatru. Srce mi je slomljeno!"
 

Photo: Miss7/Instagram/Facebook

Komentari 0