Stars

Nepoznate stvari o kultnoj garderobi Michaela Jacksona i tajna simbolika njegovog odijevanja

  • Michael Jackson bio je izbirljiv u odijevanju i želio se istaknuti
  • Zato su njegovi kostimi imali puno detalja zbog kojih su se mnogi pitali zašto su tu i što zapravo znače
  • Primjerice, gotovo svaka jakna koju je Michael Jackson nosio imala je vrpcu na desnom rukavu

Mnogi su i danas fascinirani garderobom Michaela Jacksona. Stoga ćemo otkriti neke od tajni iza njegovih kostima, npr. zašto je na neke od njegovih jakni bila je ušivena i oznaka „777" ili kako su mu cipele pomagale da izvede svoj legendarni nagib.

1. Zašto je nosio manje kostime na kraju svojih emisija

Plesne rutine Michaela Jacksona bile su jako tjelesno naporne, a on je davao sve od sebe tijekom svojih nastupa. Do kraja showa često bi izgubio i do 5 kg, a struk bi mu postao jedan 2,5 cm tanji. A kako mu je bilo važno da mu odjeća savršeno stoji te kako bi mogao pokazati svoje plesne pokrete, svaki sljedeći kostim bio je nešto manji od prethodnog.

2. Kako su djelovale njegove uske cipele

Cipele Michaela Jacksona koje su mu pomogle prkositi zakonima gravitacije imale su kopču u obliku slova V na dnu potpetica. Uz njihovu pomoć mogao je zakačiti čavao pričvršćen za pod i izvesti svoj poznati nagib od 45 stupnjeva naprijed. Ali, kako bi uz to cijelo tijelo držao ravno, bila je potrebna i nevjerojatna količina corea i snaga nogu.

 | Autor: imdb imdb

3. Zašto je nosio samo jednu rukavicu

Michael je imao vitiligo, stanje kože u kojem su dijelovi kože izgubili pigment. Počelo je na njegovoj ruci i htio je to prikriti. A i mislio je da bi izgledalo preobično da nosi 2 rukavice, pa bi nosio samo jednu.

Možda vas zanima Pogledaj kako izgledaju i čime se bave djeca Michaela Jacksona sada kad su odrasli Rubrika Stars Stars

4. Zašto je gotovo svaka jakna imala traku na desnom rukavu

Michel Jackson je samo želio da njegova odjeća bude drugačija od svih ostalih. A traka za ruku na rukavu čini izgled prepoznatljivim. Michael je također volio tjerati svoje obožavatelje da se zapitaju zašto je baš tu ta traka.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

5. Zašto su mu na jakne ušivena tri broja 7

Michael je bio 7. dijete u obitelji. Također, rođen je 1958. godine, a ako se zbroji 19 plus 58, to je 77.

6. Zašto nikada nije ulaštio cipele

Jednom su pjevačevi menadžeri bili zabrinuti za stanje njegovih cipela i zamolili su njegovu kostimografu da ih uglanca. Učinio je to, ali Michaela je to iznimno naljutilo. Objasnio je da se koža istrošila točno onako kako je trebalo i da bi mu poliranje bilo previše sklisko kako bi izvodio svoje plesne pokrete.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

7. Zašto je nosio bijele čarape

Michael je volio nositi bijele čarape iz nekoliko razloga. Nitko drugi nije nosio bijele čarape s crnim cipelama. Štoviše, uhvatile bi svjetlo i privukle pozornost na pokrete njegovih stopala dok je plesao.

8. Zašto je zalijepio trake na prstima

Pokreti ruku bili su važan dio plesnih rutina Michaela Jacksona. Stoga su on i njegovi kostimografi odlučili omotati bijelu traku oko njegovih prstiju kako bi privukli više svjetla. Michael je također odlučio da bi bilo neobičnije zalijepiti samo kažiprst, prstenjak i mali prst. Bilo mu je i zabavno, jer bi obožavatelji pitali zašto su mu samo tri prsta zalijepljena.

Kada je Michael plesao, nesvjesno bi spojio svoja 2 nevezana prsta. A to bi također dodalo tajanstvenost njegovim nastupima, budući da bi obožavatelji mislili da ovaj znak ima tajno značenje.

Možda vas zanima "Učinite nešto vrijedno pamćenja." Ovo su najbolji citati kralja rock 'n' rolla, Elvisa Presleyja Rubrika Life&style Life&style

9. Što su značila slova CTE na njegovim jaknama

Ova slova ne znače ništa. U 90-ima su Michaelovi kostimografi kreirali nekoliko novih košulja za njega. Svidjele su mu se, ali je htio dodati neka slova na epoletama. Rekao je da nije važno koja, pa su njegovi kostimografi stavili sva slova abecede u šešir i nasumce izvadili tri. Tako je nastao natpis „CTE“. 

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0