Stars

Natali Dizdar: "Planinarila sam deset sati u Norveškoj i bilo je ekstremno. A ovog ljeta ću samo jedriti..."

  • Pjevačica Natali Dizdar na sceni je prisutna već 16 godina, koliko je prošlo od njene pojave u talent showu Story Super Nova
  • Pjevačica smatra da se unatoč popularnosti nije promijenila i da je ostala uvijek ista 
  • Ovo ljeto provest će u Hrvatskoj jer se u tom dijelu godine ne želi odvajati od Dalmacije i našeg mora

Pjevačica Natali Dizdar na sceni je prisutna već 16 godina, ali obzirom da nikada nije podlegla trendu prevelikog eksponiranja, tek rijetki znaju kako su joj doista te godine protekle, što joj je bilo teško i s kojim se izazovima susrela. Nas je uistinu zanimalo što trenutačno radi izvođačica hitova poput "Stranac" i "Zamjenit ću te gorim".

   | Autor: Aquarius Records Aquarius Records

Odmah smo je pitali - kada stiže nova pjesma. "Trenutno radimo neke eksperimentalne projekte s muzikom, u nekoj kreativnoj smo fazi pa se dosta snima, pjeva i druži. Voljela bih zaokružiti sve što smo do sada napravili i pustiti neku pjesmu u eter. Tako da mi je to neki okvirni plan za ovu godinu." - kaže Natali koja željno iščekuje ljeto i nove koncerte. Otkrila nam je da je prvi sljedeći nastup već za tjedan dana, 3. svibnja, na zagrebačkom Spring festivalu.  

S obzirom da su reality i talent show formati trenutno pravi krik mode, prisjetili smo se činjenice na koju često zaboravimo. Natalino prvo pojavljivanje zapravo je bilo u Story Super Novoj 2003. godine kada je osvojila treće mjesto. Pobjedu je te godine osvojio Rafael Dropulić, a drugoplasirani je bio Saša Lozar. Zanimalo nas je kako Natali na show gleda danas, kada je već ostvarena pjevačica. Bi li nešto promijenila? "Ostala sam uvijek ista. Osim možda frizure." - smije se pjevačica te dodaje. "Ne razmišljam o prošlosti na takav način. Odnosno ne bih se nigdje vraćala. Bar ne na način da bih nešto mijenjala. Lijepo mi je ovako kako je." - zaključuje te dodaje kako se u njenoj karijeri dosada dogodilo mnogo lijepih stvari. Najvećim uspjehom smatra svoju dosljednost i iskren odnos prema glazbi i ljudima s kojima radi. "Bilo je puno lijepih koncerata, snimanja, pjesama i hitova. Drago mi je da danas pišem svoje pjesme. Na taj način mogu filtrirati sve važno što mi se u životu događa. Poprilično je oslobađajuće." - ističe.   | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Natali 2008. godine.

S obzirom da je iza Natali već desetljeće i pol u svijetu glazbe, zanimalo nas je koje korake smatra najboljima, a kojima najgorima. "Iz današnje perspektive, čini mi se da koraci u mojoj karijeri nikad nisu bili previše radikalni, a izbori koji su se događali tijekom godina su više dolazili kao ideje od moje managerice Gordane Bosak. Imali smo boljih i lošijih odluka. Kad kreneš u nešto hrabro, onda to obično i ispadne dobro. Tako gledam na sve naše projekte do sada. Najgore je kad je nesigurnost u pitanju. Onda je najbolje stati i pričekati..." - tvrdi 35-godišnja pjevačica koja kaže da joj kao ženi pomaže kada se osjeća dobro u svom tijelu, kada je fokusirana i prisutna te, najvažnije od svega, opuštena. 

Na sceni je, kaže, još mnogo ljudi koje poštuje i divi im se. " Od glazbenih diva poput Josipe Lisac, Gabi Novak pa sve do nekih mlađih kolega sa scene kao što je Porto Morto, Bebe Na Vole.. Od inozemnih glazbenika volim Damona Albarna i sve njegove projekte, Radiohead. Općenito, volim bendove koji su uspjeli kroz cijelu svoju karijeru zadržati autentičnost i identitet i koji još uvijek, neovisno o godinama, stvaraju neke nove momente u glazbi." - ističe Natali koja se ovih dana pridružila jednom zanimljivom ženskom projektu. 

 | Autor: Aquarius Records Aquarius Records

Riječ je ženskom kantautorskom projektu Femme Nouvelle čiji je cilj pružiti apsolutnu potporu glazbenicama koje vladaju prostorom urbane glazbe i pokušati im dati što veću medijsku pozornost. Također se žele približiti ljudima kojima bi mogle pokazati svoju kvalitetu, a iz ovog zanimljivog projekta iznjedrit će i kompliacija s pjesmama mnogih autorica. Uz Natali, u projektu će sudjelovati i Maja Posavec, Nina Romić, Ana Opalić, Remi i brojne druge žene s domaće scene. "Pa učinilo mi se fora biti dio jednog takvog ‘ženskog’ projekta, a pjesma "Krenimo nekamo", koja će biti uvrštena u kompilaciju, nikad zapravo nije dobila tretman singlice, iako smo to oduvijek planirali. Tako da sam baš sretna i uzbuđena što sam dio ove priče." - objašnjava Natali te dodaje kako je riječ o pjesmi koja ima svoj tempo i sigurno će se zadržati u eteru.  | Autor: Igor Soban/Pixsell Igor Soban/Pixsell Natali na odmoru na Hvaru 2017. godine.

Ipak, kako razgovor ne bi ostao samo na poslu, pitali smo Natali koji su njeni planovi za nadolazeće ljeto. "Osim koncerata, nadam se da ću puno jedriti. Ne želim se odvajati od Dalmacije, naših otoka i mora. Ljeta su mi najomiljenija u Hrvatskoj, imam ostatak godine za druga putovanja. Posljednje neko novo mjesto na kojem sam bila, osim roadtripova po Americi, bila je Norveška i desetosatno planinarenje na Trolltungi. To je zaista bilo ekstremno i zaista posebno." - kaže Natali koja ističe kako njeno opuštanje uvijek ovisi o raspoloženju. 

Photo: Aquarius Records

Komentari 0