Stars

Naljepše izjave slavnih nogometaša

Što god o nogometu mislili, brojni su nogometaši svoj status superzvijezda zaslužili krvlju, znoju i suzama, a njihova upornost trebala bi nas inspirirati. U nastavku pročitajte neke njihove izjave koja definitivno motiviraju

Životi nogometaša puno su kompleksniji od onog što vidimo u 90 minuta uzbudljive igre i performansa na terenu, a njihovi uspjesi ovise o beskrajnom nizu faktora. Ipak, prema onome što podijele sa svojim navijačima, čini se da sve počiva na dvostrukom temelju sazdanom od vjere u sebe i ljubavi prema igri.    | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Irac Roy Keane u svojoj osamnaestogodišnjoj karijeri izvukao je mudar zaključak: 
"Ne vjerujem da je vještina igrača bila, niti će ikada biti, rezultat trenera. To je rezultat ljubavnog odnosa između djeteta i lopte".  
Izjava sjajno podržava teze da se velike stvari nikad nisu napravile bez djetinje zanesenosti i predanosti. Svejedno je primjenite li to na nogomet, kuhanje ili kukičanje. Recept je, čini se, uvijek isti. S tim se slaže i slavni Pele za kojeg suigrači vole reći da je najveći filozof među nogometašima: 
"Uspjeh nije slučajnost. To je naporan rad. ustrajnost, stjecanje znanja, učenje, žrtva i najviše od svega - ljubav prema onome što radiš ili učiš raditi".
 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

O teškim životima slavnih nogometaša prije nogometa već smo pisali, ali izgleda da nam je promaklo jedno važno ime - Zinedine Zidane. Igrač je jednom prilikom opisao situaciju iz djetinjstva čija je zrelost i težina malo koga ostavila ravnodušnim: 
"Jednom sam plakao zato jer nisam imao cipele u kojima bih s prijateljima igrao nogomet, a onda sam vidio čovjeka koji nema stopala i shvatio koliko sam bogat". U svijetu u kojem je tuđa trava uvijek zelenija, a razloga za žalopojke ima milijun, ovo je jedna od onih poruka koje je zabranjeno smetnuti s uma. Tajna je u premještanju fokusa s onoga što nemamo na ono što imamo. To je jedina šansa da vjerujemo da nas prati vječno nasmijano nebo. 

Možda vas zanima Druga strana medalje: teške sudbine slavnih nogometaša Rubrika Stars Stars  | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Kad su Lionela Messija, nedostižnu zvijezdu i prvo lice svjetskog nogometa pitali da opiše svoj uspjeh koji je stigao preko noći, nije se mogao (niti se trebao) suzdržati od malo zdrave ironije i sarkazma: 
"Počinjao sam rano, ostajao do kasno, dan za danom, godinu za godinom, trebalo mi je 17 godina i 114 dana da bih ''preko noći'' postao uspješan". 
Ništa dobro, stabilno i trajno nikada nije došlo preko noći, ni u životu ni u nogometu. Jednostavno rečeno, nitko dobru juhu u mikrovalnoj nije skuhao. Svi koji tvrde da jest, samo se još uvijek nisu razuvjerili. 
 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Na samom kraju, evo i mog omiljenog citata. Tako je lijep da bi ga čovjek istetovirao. Autor je Thomas Muller, uspješan igrač njemačkog Bayerna: 
"Onaj tko snove žrtvuje stvarnosti zauvijek je poražen".
 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Uistinu, missice, ovo je i bila svrha članka. Najbolje što možemo učiniti usred nogometne manije je izvući pouke za sebe. Ni sami ne bismo vjerovali da nismo na svoje oči vidjeli - životi nogometaša mogu poslužiti kao sjajan izvor motivacije i pozitivne energije. Nitko od tebe ne traži da budeš ženski Messi ili Pele, ali budi najbolja verzija sebe. 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0