Stars
Parni valjak

Odlazak Akija Rahimovskog: 10 nezaboravnih pjesama "Parnog valjka" uz koje smo odrasli

  • Pjevač Aki Rahimovski napustio nas je danas, a uz pjesme Parnog valjka koje je otpjevao smo odrastali
  • Akijev prepoznatljiv glas i emocija koju je prenosio stihovima zauvijek će ostati u našim sjećanjima
  • Rahimovski je s Parnim valjkom ostvario karijeru dugu više od 30 godina i iza sebe ostavio hitove koje nećemo zaboraviti

Vijest da je Aki Rahimovski, frontmen grupe Parni Valjak, preminuo danas u 67. godini života objavljena je na službenom Facebook profilu "Parnog Valjka" uz stihove pjesme "Za malo nježnosti". Za malo nježnosti na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati, stihovi su pjesme.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukić Pixsell/Sanjin Strukić

A uz pjesme "Parnog valjka" koje je otpjevao Aki Rahimovski odrastale su generacije. Uz njihove stihove slavilo se, tugovalo, liječilo ljubavne jade. "Parni valjak" pripremao se ove godine u veljači na mini turneju, a na kojoj su trebali održali deset koncerata. U 45-godišnjoj karijeri bend je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 live albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a. 

1. "Sve još miriše na nju"

Aki je imao prepoznatljiv i specifičan glas, a njegove pjesme slušaju se i danas. U svojoj više od 45 godina dugoj karijeri Rahimovski nas je svojom emocijom pjevajući i jedinstvenim glasom razveselio nekim od najvećih hitovima grupe "Parni valjak".

2. "Kao ti"

Svoj prvi studijski album objavili su 1976. godine pod nazivom "Dođite na show!", kojeg je objavila beogradska diskografska kuća PGP-RTB. Do 1980. godine izdali su svoj četvrti album, na njemu su otkrili najomiljenije teme članova utemeljitelja, pjevača Akija i autora Huseina Hasanefendića Husa. 1981. godine izlazi šesti studijski album "Vrijeme je na našoj strani". 

3. "Ugasi me"

Aki Rahimovski Možda vas zanima Zauvijek nas je napustio Aki Rahimovski, pjevač "Parnog valjka". Jutos mu je samo pozlilo... Rubrika Stars Stars

4. "Neda"

Svi albumi doživjeli su zlatne i platinaste tiraže, a ukupne tiraže već su bile nekoliko milijuna. Deveti studijski album objavljuju 1985. godine pod nazivom "Pokreni se!", a deseti studijski album izlazi 1987. godine pod nazivom "Anđeli se dosađuju" na kojem se našao legendarni hit "Jesen u meni".

5. "Jesen u meni"

6. "Vruće igre"

1991. godine objavljena je i kompilacija "Pusti nek traje". 1992. godine u sastav dolazi i ponajbolji hrvatski gitarist Marijan Brkić – Brk, koji, kao i Dražen Scholz i Berislav Blažević – Bero koji je ostao u bendu sve do samog raspada sastava. Zastave, petnaesti studijski album, objavljuju 2000. godine, a četiri godine kasnije, trenutno posljednji album, "Pretežno sunčano".

7. "Pusti nek traje"

8. "Uhvati ritam"

9. "Prokleta nedjela"

10. "Zagreb ima isti pozivni"

Photo: Pixsell/Hrvoje Jelavić

Komentari 0