Stars
Aki Rahimovski

Zauvijek nas je napustio Aki Rahimovski, pjevač "Parnog valjka". Jutos mu je samo pozlilo...

  • Pjevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski napustio nas je danas u 67. godini života
  • Aki se proslavio kao frontmen popularne grupe Parni valjak uz čije smo pjesme odrastali 
  • Odmalena je bio u svijetu glazbe, a tužnu vijest su javili članovi grupe na službenoj stranici

Pjevač grupe "Parni Valjak" Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini u Sloveniji. Čalnovi grupe potvrdili su tužnu vijest na službenoj Facebook stranici napisavši: "Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski", napisali su u objavi uz stihove "Za malo nježnosti na sve ću pristati, za malo nježnosti da mogu zaspati".

"Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Prije sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti" - danas u ranim popodnevnim satima za 24sata potvrdio je Damir Osredečki, njegov menadžer. 

Poznatiji po nadimku Aki, Aleksandar Rahimovski, rođen je u Nišu 5. lipnja.1955. godine, a proslavio se kao frontmen popularne grupe "Parni valjak" gdje je izgradio bogatu karijeru dugu više od 45 godina. Nakon raspada, 2009. godine, bend se ponovo okupio i objavio povratnički album. Aki je oduvijek bio u svijetu glazbe i bila je njegova prva ljubav. Već kao sedmogodišnjak krenuo je u glazbenu školu budući da mu je otac bio profesor glazbenog, a pohađao je klavir i pjevanje. 

U suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom 1975. godine osnovao je prvu postavu Parnog Valjka kao nekakva zagrebačka varijanta "Bijelog Dugmeta". Prvu postavu Parnog Valjka činili su: Aki Rahimovski (Vokal, klavir), Husein Hasanefendić Hus (Solo gitara, akustična gitara, vokal), Srećko Antonioli (bubnjevi), Zlatko Miksić - Fuma (bas-gitara) i Jurica Pađen (solo gitara, akustična gitara). U 45-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a. 

Aki Rahimovski i Husein Hasanefendić | Autor: Pixsell/Petar Glebov Pixsell/Petar Glebov

Iako je bio popularan u javnosti, svoj privatni život oduvijek je držao za sebe. Poznato je da se dva puta ženio, te je u prvom braku dobio sina Kristijana, a u drugom braku dobio je kćer Dinu. U braku sa drugom suprugom bio je 40 godina, no nikada se nisu zajedno pojavljivali u javnosti. Prije dvije godine dobio je još jednu djevojčicu, Antoniju, s tajanstvenom Slovenkom Barbarom Vesel. Ako je stoga posljednjih godina i živio u Sloveniji, u Novom Mestu gdje mu je jutros i pozlilo, sa svojom nevjenćanom suprugom Barbarom i kćerkicom. Svi susjedi, a i punica Rozalija koja živi u istoj kući, ali u drugom stanu za pjevača su imali samo riječi hvale. Često su ga viđali kako šeće s kolicima, rekli su jednom prilikom njegovi novi sumještani.

Photo: Pixsell/Ben Stansall

Komentari 0