Stars

Video Harryja Stylesa sa 16 godina užario je mreže. Kako je išla evolucija od dečkića iz pekarnice do zvijezde i modne ikone

  • Prije 12 godina nastupio je na britanskom X Factoru gdje je s još 4 natjecatelja postao dijelom legendarnog boy benda One Direction
  • Od 2010. do danas, Harry Styles je postao jedan od poznatijih pop pjevača današnjice, dobitnik Grammya, pa i glumac koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor za Marvel 
  • Videosnimka s njegovog nastupa na X Factoru koja je izašla ovih dana podsjetila nas je na početke ove velike zvijezde. Evo kako je izgledao put Harry Stylesa od nastupa na talent showu do glazbene i modne ikone, a uskoro i filmske zvijezde

One Direction je, nakon Backstreet Boysa i NSYNCa u 90-ima, poznat kao najpopularniji boy bend koji je obilježio 2010-e godine. Bend je proizvod poznatog britanskog producenta, osnivača i dugogodišnjeg člana žirija X Factora, Simona Cowela, koji je spojio petoricu natjecatelja, Harrya Stylesa, Nialla Horana, Liama Paynea, Louisa Tomlinsona i Zayna Malika u bend One Direction.

Dečki su još za vrijeme trajanja natjecanja stvorili poveliku fan bazu, a nakon showa su kao novoformirani bend objavili prvi  album Up All Night i instantno postali planetarno popularni. Bend se službeno raspao u siječnju 2016. godine, a u svojih pet godina postojanja izdali su 5 albuma i brojne hitove te osvojili srca obožavateljica diljem svijeta.

Ovoga vikenda društvene su mreže, posebice TikTok, poludjele za videom sa stare audicije mladog Harry Stylesa na britanskom X Factoru 2010. godine. Do sada neobjavljene snimke oduševile su, kako stare obožavatelj(ic)e boy benda One Direction, tako i one koje su britanskog pjevača zavoljele tek kada je krenuo u solo karijeru nakon finalnog razlaza benda 2016. godine.

Od dječaka koji je radio u pekari...

Godina je 2010., mjesto radnje Velika Britanija, London. 16-godišnji dječak širokog osmijeha, kovrčave kose i neodoljivog šarma pomiješanog s dozom sramežljivosti i dječačke nevinosti, staje na ogromnu pozornicu britanskog X Factora, ispred sudaca Simona Cowella, Nicole Scherzinger i Louisa Walsha.

 | Autor: Youtube Screenshot Youtube Screenshot Harry Styles 2010. godine na X faktoru

"I'm Harry Styles", rekao je tada nepoznati dječak, a na Simonova pitanja odgovorio kako radi u pekari i kako najesen planira upisati koledž i studirati pravo i sociologiju. Iako vrlo mlad, Harry Styles je već onda oduševio lakoćom nošenja s ogromnom publikom i stresom koje sigurno nosi takvo natjecanje i pritom pokazao duhovitost i šarm. 

Na Simonovo pitanje što radi na audiciji, Harry je odgovorio kako je oduvijek htio probati jer mu je mama uvijek govorila da lijepo pjeva. Kada je Simon komentirao da to i nije neki pokazatelj jer mame nisu objektivne, Harry je jednostavno rekao: "Znam, zato sam došao ovdje da mi vi kažete."

Harry je izveo dvije pjesme i iako na prvu nije osvojio glasove čitavog žirija (Louis ga je odbio rekavši da je još premlad i neiskusan), Harry je uspio proći u daljnji krug natjecanja.

Čitavu audiciju Harry Stylesa na X Factoru možeš pogledati na videu.

Kasnije je odbijen iz showa kao solo pjevač, zajedno s Liamom Payneom, Niallom Horanom, Zaynom Malikom i Louisom Tomlinsonom - no petorica momaka su pozvana natrag i rečeno im je da mogu ostati kao grupa. Ta bi grupa naravno bila One Direction, koja je završila tek na trećem mjestu talent showa, ali je ubrzo postala jedan od najvećih boy bendova na svijetu.

...preko zvijezde u boy bendu

Život One Directiona trajao je pet godina, od 2011. do 2016. godine kada je slavna petorka naporno radila i izdala 5 albuma, točnije 4 u originalnoj postavi, a nakon što je 2015. iz benda izašao Zayn Malik, preostala četvorka je izdala još jedan, ujedno i posljednji album. 

Ana de Armas kao Marilyn Monroe Možda vas zanima Glumica Ana de Armas je tako nalik na Marilyn Monroe u teaseru filma 'Plavuša' Rubrika Stars Stars

Za dana provedenih u One Directionu, Harry je bio jedan od glavnih glasova benda, a publika je obožavala njegov šarm i karizmatičnost kojom je brzo stekao i status najdražeg člana. Njegova popularnost još je malo porasla 2012. godine kada je kratko hodao s Taylor Swift, a posebno se isticao i svojim stilom kojim je od samih početaka bio drugačiji, moderniji i smjeliji od ostalih, a koji je bio tek početak onoga u što će tijekom godina evoluirati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harry Styles HQ (@hshq)

...do solo pjevačke zvijezde

Nakon što se bend raspao, Harry se neko vrijeme borio s pronalaženjem svog novog smjera i glasa. U intervjuu za Vogue 2020. godine govorio je o fazi nakon izlaska iz benda. “Mislim da je tipična stvar izaći iz takvog benda i gotovo se osjećati kao da se moraš ispričati što si bio u njemu. Ali volio sam svoje vrijeme u bendu. Sve mi je to bilo novo i pokušavao sam naučiti što sam više mogao," rekao je Harry koji je, za razliku od kolege Zayna Malika oduvijek pokazivao poštovanje i zahvalnost prema godinama u One Directionu.

Pjevač je na neki način učinio nemoguće – evoluirao je od veselog člana boy banda do alternativnog pop umjetnika koji je brzo dobio hvalospjeve kritičara, komercijalni uspjeh i poštovanje industrije. Harry je u samostalnoj karijeri objavio tri albuma - istoimeni Harry Styles 2017., Fine Line 2019. i Harry's House 2022., a iza sebe ima hitove poput Sign of the Times, Golden, As It Was i Watermelon Sugar High - pjesmu za koju je 2021. godine osvojio Grammya za najbolju pop izvedbu.

Harry Styles je ujedno i jedini član One Directiona koji je osvojio Grammy.

...i ikone stila koji ne poznaje rodove

Osim po glazbenim hitovima, Harry Styles je poznat po i svojim modnim odabirima i estetikom kojom briše stereotipe i granice među rodova. Iako se svojim stilom isticao još kao član benda One Direction, to je tada činio prilično sramežljivo. Harryjev stil primjetno se oslobodio kada se talentirani glazbenik otisnuo u solo vode i zakoračio u nepoznato.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @harrystyles

Harry se odlučio za smjer eklektičnog glam-rocka, estetici koju je pronašao u brendu Gucci čije komade nosi na svim svojim nastupima i na crvenom tepihu. Popularni pjevač je surađivao sa je surađivao s kreativnim direktorom Alessandrom Micheleom na njegovoj prvoj modnoj kolekciji za kuću koju su zajednički kreirali.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Harry Styles i kreativni direktor kuće Gucci Alessandro Michele

... do Hollywooda

Talentirani Harry Styles okušao se i u glumačkim vodama, a čini se kako bi ga u budućnosti mogli više gledati u kinu nego na koncertima. Godine 2017. Styles je debitirao kao glumac s ulogom britanskog vojnika tijekom Drugog svjetskog rata u filmu Dunkirk, a njegova je izvedba dobila pozitivne kritike.

Evo što smo sve saznali o Weekndovoj seriji s Lily-Rose Depp u glavnoj ulozi

U 2020., godinu dana nakon objavljivanja njegovog drugog solo albuma, Fine Line (2019), koji je oborio rekorde prodaje u SAD-u za britanskog pjevača i donio mu nominacije za britanskog solo izvođača i britanski album godine na BRIT Awards 2020. , Styles je prihvatio glavnu ulogu u filmu Don't Worry Darling (2022), psihološkom trileru redateljice Olivie Wilde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olivia Wilde (@oliviawilde)

38-godišnja glumica i redateljica je izjavila za Vogue kako je bila sretna kada je Styles prihvatio ulogu u filmu koji je visoko stiliziran, upravo radi njegovog odnosa s modom. "I nadam se da je ovaj brand samopouzdanja kao muškarca koji Harry ima - doista bez ikakvih tragova toksične muškosti - pokazatelj njegove generacije, a time i budućnosti svijeta", rekla je i dodala kako je "Prilično moćno i na neki način neobično vidjeti nekoga na njegovom položaju kako redefinira što može značiti biti čovjek sa samopouzdanjem."

Album Renaissance pjevačice Beyonce Možda vas zanima Na novom albumu Renaissance Beyoncé je Jay-Z-ju oprostila nevjeru, a poslala je poruku i svojim suparnicama Rubrika Stars Stars

Čini se kako je divljenje bilo uzajamno te kako su se Harry i Olivia zbližili na snimanju filma, a od siječnja 2021. su u vezi.

A što se tiče nastavka njegove karijere, najnovija je vijest kako je nekadašnji pjevač u boy bendu, prije dva dana potpisao ugovor za pet filmova u Marvel produkciji. Navodno je Marvel imao Harryja na nišanu oko 18 mjeseci, objašnjavajući: 'Ne samo da je on trenutno najveća pop zvijezda, njegova je popularnost toliko velika da nadilazi sam film i glazbu." U Marvelovom filmu Etermals, Harry se već pojavio kao lik Eros, a čini se kako će se i vratiti u toj ulozi. 

U svakom slučaju, možemo još puno očekivati od klinca koji je 2010. godine osvojio gledatelje već kao 16-godišnji dječak koji radi u pekari, ima velike snove i prekrasan osmijeh.

Photo: Instagram

Komentari 0