Stars

Možeš li vjerovati koliko ova nekad slavna manekenka ima godina?

  • Izreka "jednom model, uvijek model" uistinu bi se mogla primijeniti na Amerikanku Christie Brinkley
  • Svojedobno je bila jedna od najpoznatijih manekenki, a sjajnim izgledom može se pohvaliti i u 67-oj godini života
  • Christie tvrdi kako zdravu kožu duguje pravilnoj njezi, vegetarijanskoj prehrani te svakodnevnom pilingu

Amerikanka Christie Brinkley osamdesetih i devedesetih godina "žarila je i palila" modnim pistama. Karijera joj je lansirana u visine kada se kao 22-godišnjakinja 1975. godine pojavila na naslovnici magazina 'Sports Illustrated'.Od tada pa sve do 2004. bila je zaštitno lice prestižnog magazina čak osam puta, a sjajnim izgledom može se pohvaliti i u sedmom desetljeću života.

Možda vas zanima Andie MacDowell (62) otkriva tajne svog izgleda, a njezin 'kućni' recept za lijepe nokte svakako valja isprobati Rubrika Stars Stars

Bivša manekenka i glumica je iznimno aktivna na društvenim mrežama, a ondje često prima komplimente na račun svog njegovanog izgleda i vitke figure. Christie ne zazire od objavljivanja neretuširanih fotografija te nerijetko pozira bez trunke šminke, a u nekoliko intervju spremno je odgovorila kako održava mladenački izgled.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Ove dame u osmom i devetom desetljeću života zrače vitalnošću i ljepotom - otkrile su kako im to uspijeva Rubrika Stars Stars

Njezina tajna je u svakodnevnom pilingu!

Iako letimičan pogled na njezin objave na društvenim mrežama to nužno ne pokazuje, Christie je u veljači proslavila 66. rođendan. U razgovoru za Byrdie, bivša manekenka je otkrila kako se tajna njezinog dobrog izgleda krije u pravilnoj njezi kože i zdravoj prehrani. Kada je preparativna kozmetika u pitanju, preferira jednostavnu beauty rutinu, a obavezna stavka joj je piling kože. "Svaki dan započinjem pilingom lica. To je nešto što radim u posljednjih 40 godina. Osjećam da je to zaista pridonijelo da se moja koža osjeća svježom i glatkom", otkrila je.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Premda se mnogi dermatolozi ne bi nužno složili s njom te napominju kako svakodnevni piling može oštetiti prirodnu barijeru kože, Christie je opisala kako ju je na to nagnao jedan članak. "Prije četrdeset godina pročitala sam članak u kojem se kaže da muškarci uvijek izgledaju pet godina mlađe od žena koje imaju istu dob. Tome doprinosi činjenica da se briju svakoga dana, a svakodnevni piling kože brijanjem pridonosi tome da izgledaju mlađe." - istaknula je.

 | Autor: Instagam Instagam

Ono si što jedeš!

Kao i mnoge slave dame, Christie napominje kako je iznimno važno pravilno skinuti šminku prije dolaska na spavanje te koristiti noćnu kremu za područje oko očiju. A svoje dugogodišnje iskustvo u svijetu ljepote prenijela je i u vlastitu liniju kozmetike.

Ipak, velika je pobornica zdrave prehrane te vjeruje kako je osim onoga što stavljamo na kožu, iznimno je važno i ono što unosimo u organizam. "Praktično sam cijeli život vegetarijanka, od kada sam imala 13 ili 14 godina moja prehrana je bazirana na voću i povrću. Djecu sam odgajala sukladno 'duginoj prehrani' koja uključuje što više raznobojnih namirnica." - otkrila je u istom razgovoru.

 

Photo: Instagam

Komentari 0