Stars

Mila Kunis prvi put progovorila o ratu u Ukrajini: “Ponosna sam što sam Ukrajinka”

  • Rodom Ukrajinka, glumica Mila Kunis oglasila se o ratnom sukobu u Ukrajini
  • U videu je objasnila kako će zajedno sa suprugom Ashtonom Kutcherom pružiti pomoć
  • Glumački par pokrenuo je GoFundMe kampanju za prikupljanje sredstava

Glumica se u Instagram videu po prvi put oglasila nakon ruskog napada na njenu rodnu zemlju, Ukrajinu. Zajedno sa suprugom Ashtonom Kutcherom odlučila je pokrenuti donatorsku kampanju za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine.

“Rođena sam u Černivcima u Ukrajini, 1983. U SAD sam došla 1991. i oduvijek sam se smatrala Amerikankom i zahvalana sam za sve što je ova zemlja učinila za moju obitelj. No, danas nikad nisam bila ponosnija što sam Ukrajinka” započela je Mila video, na što je Ashton dodao “I ja nikad nisam bio ponosniji što sam oženjen Ukrajinkom”.

“Na svijetu nema mjesta za ovakav neopravdan napad na ljude”, rekla je Mila. Ashton i Mila zatim su objasnili na koji će način pomoći Ukrajini i ljudima na ratom zahvaćenom području.

Odlučili su donacijama prikupiti 30 milijuna dolara kroz doniranje organizacijama Flexport.org i Airbnb.org. “Potrebna nam je vaša pomoć kako bismo ih podržali”, rekao je Ashton.

"Ukrajinci su jak i hrabar narod, ali to što ste jaki i hrabri ne znači da niste vrijedni potpore i podrške. Moramo podržati narod Ukrajine", poručila je na kraju Mila. Par je pozvao sve da kroz GoFundMe doniraju koliko mogu za pomoć ukrajinskom narodu.

Možda vas zanima Evo kako pomoći Ukrajini: Donacijama putem ovih organizacija i ti možeš pružiti pomoć i podršku Rubrika Life&style Life&style

 

"Dok svjedočimo hrabrosti Ukrajinaca, svjedoci smo i nezamislivog tereta onih koji su izabrali otići na sigurno. Kroz GoFundMe, ova dobrotovorna kampanja imat će veliki učinak na humanitarnu pomoć izbjeglicama. Kampanja će pomoći i dvjema organizacijama, Flexport.org i Airbnb.org, koje su na terenu i aktivno pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija."

"Flexport.org organizira pošiljke pomoći izbjeglicama u Poljskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Moldaviji. Airbnb.org pruža besplatan privremeni smještaj izbjeglicama koje napuštaju Ukrajinu. Stati uz Ukrajinu znači podržati Ukrajince”, stoji u opisu videa koji je glumački par objavio.

Ovo je Milin prvi istup u vezi rata u Ukrajini, no Ashton Kutcher već je ranije bio aktivan po pitanju ovog ratnog sukoba te je iskazao podršku Ukrajini.

Na Twitteru je objavio i ovaj status:  "Ako poznajete nekoga iz Rusije, nazovite ih i recite im da im njihovi mediji lažu. Ukrajinci ne želi ratovati, samo ne žele Putinovu vladu i ne žele biti okupirani", poručio je glumac.

Možda vas zanima Ida Prester pružila smještaj izbjeglicama iz Ukrajine: “Ponudite što imate, osjećat ćete se bolje u ovom ludilu” Rubrika Stars Stars
Photo: Instagram @aplusk

Komentari 0