Stars

Mila Elegović: "Kako mi u životu pomaže mentalni trening?"

"Moj tata je bio na odlasku i ja sam znala da mi predstoji teško razdoblje. Željela sam da moj tata bude ponosan na mene i zato sam se odlučila na novi način života i rad na sebi"

Jesi li danas trenirala?! Ne, pri tome ne mislimo na teretanu, trčanje ili bilo kakvu fizičku vježbu. Mislimo na tvoj mozak, glavu, osjećaje...Kada si posljednji put vježbala ono što te zapravo pokreće – svoj um?!  Upravo je takav, mentalni trening – postao najbolji prijatelj glumici Mili Elegović, koja je uz smrtnu postelju svoga oca samoj sebi obećala pronaći pravi put – i zbog njega i zbog sebe! 
I pronašla ga je, u sebi. Rad sa samim sobom najteži je,  ali i najučinkovitiji. U svom zgusnutom poslovnom rasporedu – onom glumačkom, ali i glazbenom – Mila je našla vremena i potpuno iskreno progovorila o svojim najdubljim osjećajima, te kako ih je odlučila izbalansirati do savršenstva. Red, rad i disciplina – u sebi, i oko sebe. Ovo je priča Mile Elegović koja je odlučila, uz tijelo, trenirati i nešto više! 

 

#mentalnitrening#thinkingaboutvision#zahvalnost

A post shared by mila elegović (@elegoviceva) on

"Moj prvi susret s mentalnim treningom dogodio se otprilike u ovo doba, prije dvije godine. Moj tata je bio na odlasku i ja sam znala da mi predstoji teško razdoblje. Željela sam da moj tata bude ponosan na mene i zato sam odlučila još jednom krenuti u novi način života i rad na sebi. Poboljšati sebe, živjeti izvrsnost.
Oduvijek sam se divila vrhunskim sportašima. Njihovom načinu razmišljanja, disciplini, izdržljivosti i dosljednosti. Osjetila sam da je za mene najbolje da krenem putem bavljenja izvrsnošću. Alatima koji pridonose vrhunskim rezultatima i izučavanjem načina poboljšanja cjelokupnog balansa. Sve ono što sam dosad parcijalno radila, mentalni trening je stavio u sustav vrlo konkretnih radnji.

 

#mt#mentalnitrening #masterclass#izvrsnost#noviljudi#hvala

A post shared by mila elegović (@elegoviceva) on

Upoznala sam iznimnog mladog sportskog psihologa, Igora Čerenšeka, i započela sam suradnju s njim na temelju kolumne koju sam pročitala. Učinilo mi se zabavno i korisno učiti od mladog, iznimnog bivšeg olimpijca. To je bio početak rada, prijateljstva i širenja kruga kroz nove ljude, sportaše i sve one koji život temelje na vrijednostima dostojnih čovjeka. Igorova je suradnica, sjajna psihologinja Ana Kozmuth koja sistem mentalnog treninga osmišljava za djecu, ali i sve ljude koji požele izvrsnost ili trebaju pomoć bilo koje vrste.

 

 

#mentalnitrening #predavanje#učitizauvijek#izvrsnost#redselfpromotion

A post shared by mila elegović (@elegoviceva) on

Praktično gledano, mentalni trening uključuje svakodnevni trening disanja nekoliko minuta, body scan, vježbe fokusa i razvijanje dnevnih koraka na projektima koji su vam važni, privatno ili poslovno. Sada sam na Master clasu Mt. Uživam u svakom trenutku i tko zna gdje će me odvesti put. Nema kraja. Ali znam smjer. A mislim da je i tata miran."

Photo: Instagram

Komentari 0