Stars

Mamma Mia! 10 stvari koje vjerojatno nisi znala o nastavku filma

U kina za nekoliko dana stiže nastavak popularnog filma Mamma Mia!. Hrvatska pretpremijera će se održati u predivnom ambijentu pulske Arene

Sigurno si već čula da mjuzikl Mamma Mia! nakon deset godina dobiva nastavak pod nazivom Mamma Mia 2: Here we go again, koji dolazi u naša kina 26. srpnja. Nastavak se snimao prošlo ljeto i u Hrvatskoj, na prekrasnom otoku Visu. Kao i u prvom dijelu pojavljuje se ista glumačka postava - Meryl Streep koja je u ulozi Donne,  Amanda Seyfriend u ulozi njezine kćeri Sophie, te Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Colin Firth i još brojni glumci. Sjećamo se da je u prvom dijelu Sophie pred svoju udaju htjela upoznati svojeg oca, pa poziva tri Donnina bivša partnera kako bi otkrila tko joj je pravi tata. U ovom nastavku Sophie se bori sa izazovima trudnoće, pa ju Donna hrabri pričama iz njezine trudnoće i s čime se nosila. Donosimo ti i 10 stvari o filmu koje vjerojatno nisi znala.

 

1. Možemo reći da je film spoj mnoštva kultura. Osim glazbe švedskog benda Abba, ima talijanski naslov, glumce engleskog govornog područja, a osim u Grčkoj sniman je i u Hrvatskoj.

2. Svi glumci u filmu stvarno pjevaju pjesme koje su namijenjene njihovim likovima. 

3. Meryl Streep snimila je sve svoje scene u samo jednom tjednu. Da, dobro si pročitala. Ova trostruka Oskarovka je stvarno jako zaposlena kad svoja snimanja tako brzinski (i još k tome ih genijalno odrađuje). 

4. Donninu majku u filmu glumi ni više ni manje nego Cher. Popularna pjevačica pokazat će još jednom svoje glumačke sposobnosti te će naravno i zapjevati. U stvarnom životu, Cher je samo tri godine starija od Meryl. 

 

Objavu dijeli Amanda Seyfried (@mingey)

5. U ovom nastavku bit će otpjevano 18 Abbinih pjesama. Tako će biti izvođene i one pjesme koje nam nisu toliko poznate. 

6. Osim Cher, pojavljuje se i glumac Andy Garcia koji glumi Fernanda Cienfuegosa, starog prijatelja Sophijine bake i menadžera hotela Bella Donna. Također će biti prikazan i njegov duet s Cher.

7. Glumica Lily James igrat će ulogu mlađe verzije  Donne Sheridan. Lily je poznata po ulozi u seriji Downtown Abbey.

Možda vas zanima Što se zasad zna o mjuziklu o princezi Diani Rubrika Life&style Life&style

8. Prije dva mjeseca je objavljen posljednji trailer prije prikazivanja u kinima. Fanovi s nestrpljenjem očekuju dolazak u kina. 

9. Naša poznata manekenka Anita Dujić radila je na setu snimanja filma na Visu kao scenografkinja i dekoraterka setova, a tamo je upoznala i svog sadašnjeg dečka Duncana Broadfoota.

10. Iako su fanovi sumnjali u to da će lik Donne biti mrtav u ovom nastavku jer se jako malo pojavljivala u trailerima, pojavile su se informacije kako to možda ipak nije istina. Ne preostaje nam ništa drugo nego pričekati i pogledati film. Još malo!

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0