Life&style

Što se zasad zna o mjuziklu o princezi Diani

Službeno je potvrđeno - ''princeza srca'' će 2019. dobiti svoju priču na kazališnim daskama

Lady Di je i godinama nakon svoje smrti u srcima mnogih ljudi, i još uvijek velika inspiracija. Tako je njezina priča inspirirala i mjuzikl najavljen za 2019. godinu. Iako je njen lik ekraniziran više puta, ovaj kazališni uradak mnogi će s nestrpljenjem čekati.

Mjuzikl pod nazivom ''Diana'' se zahuktava, a audicije i probe samo što nisu počele. Premijera će biti u veljači 2019.  godine u kazalištu La Jolla Playhouse u Kaliforniji. 
 

Kritičari već sad najavljuju kako će mjuzikl biti ili najgora ili najbolja stvar koja se dogodila.

Radnja će biti smještena u 1981. godinu, slavnu godinu kad se princeza Diana udala za princa Charlesa te postala dio kraljevske obitelji. Glazbena priča prati Di u njenim dvadesetima i istražuje njen odnos sa Charlesom te njegovu aferu s Camillom Parker- Bowles.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Možda vas zanima Što je uvijek bilo čudno na fotkama Charlesa i Diane? Rubrika Life&style Life&style

U službenom sinopsisu piše: 1981. je godina i svijet je gladan za kraljevskim vjenčanjem, no je li 20-godišnja mladenka spremna na ono što ju čeka poslije vjenčanja? Diana se morala suočiti s mužem koji se udaljavao od nje, monarhijom koja nije spremna na promjene te pretjeranim medijskim proučavanjem nje same. Ali njezina suvremena perspektiva i izuzetno suosjećanje dotiču naciju. 

Scenarist Joe DiPietro kaže da je Diana pop-rock, kraljevstvo je gudački kvartet dok su paparazzi punk gitare te se trude povezati sve te žanrove. Glumci još nisu odabrani, ali nas jako zanima tko će dobiti čast da igra naslovnu ulogu. Čim saznamo, javimo ti!

Photo: Getty Images

Komentari 0