Stars

''Lezi, opusti se, odmori!'' Antonija Blaće zove te na sudjelovanje u kampanji, hoćeš li se pridružiti?

  • ''Kao zalog za ravnopravniju budućnost - lezi, opusti se, odmori’’, savjetovala je svoje pratiteljice na Instagramu Antonija Blaće
  • Njoj su se u svojim opuštenim pozama i uz hashtag #odmor8mart pridružile i druge poznate Hrvatice i aktivistice
  • Na taj način obilježile su i čestitale međunarodni Dan žena, ali i pozvale svoje pratiteljice da se pridruže jednoj zanimljivoj online kampanji

Fina ženska energija zauzela je danas i društvene kanale i to u obliku čestitki koje jednako pristižu od muškaraca kao i onih kojima je današnji međunarodni Dan žena posvećen. Među njima ispuknula se ona Antonije Blaće koja je za početak sve žene danas pozvala da ‘legnu, stanu i odmore se, barem na jedna dan, a zatim ih i pozvala na sudjelovanje u online kampanji

Možda vas zanima Sretan Dan žena! Uz nezaboravne citate jakih slavnih žena odmah ćeš se osjećati bolje Rubrika Life&style Life&style

‘’U ime svih žena koje su na svojim leđima iznijele mnoge segmente ove pandemije i potresa i u sekundi postale najvažnije osobe u našim životima - liječnice, medicinske sestre, prodavačice čistačice, volonterke, majke, supruge sestre... i sve žene kojima radni dan ne prestaje ni kada se zatvore vrata njihovog doma jer i tamo preuzimaju sve na sebe. Kao zalog za ravnopravniju budućnost - lezi, opusti se, odmori’’, napisala je Antonija uz fotografiju na kojoj opušteno leži na kauču pokrivena dekicom. 

Svoje pratitelje zatim je pozvala budu dio online kampanje odnosno da se fotkaju na Dan žena u odmarajućem položaju, a  fotografije stave na svoj story ili feed uz hashtag #odmor8mart.

Antonija je zapravo pozvala na sudjelovanje u kampanji kojoj su se odazvale i druge poznate Hrvatice i aktivistice poput Jelene Veljače.

Poznate dame podsjetile su nas na Dan žena: Jači smo spol i živimo i dalje u muškom svijetu

‘’Uzmite danas dva sata i sjedite, lezite, meditirajte, čitajte, mislite, udahnite same. Sretan osmi mart!’’, napisala je glumica uz fotografiju na kojoj se relaksira u svojoj opuštajućoj pozi lotusa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Veljača (@jelka12)

Ida Prester simpatičnim videom i čestitkom također se pridružila online kampanji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Idaprester (@ida_prester)

Instagram kapanja pokrenuo je feministički kolektiv fAKTIV koji proteklih godina na Dan žena tradicionalno organizira Noćni marš, uz motiv da borba za jednakopravnost spolova nije samo ženska borba već borba svih nas za bolje sutra. Zbog pandemijskih mjera Marš Zagrebom zamijenili su fotografije mnogih koji su tako odlučili obilježiti dan na kada vrednujemo sva postignuća žena na ekonomskom, političkom i društvenom području.

Danas je tvoj dan, ugodi si uz popuste koje su mnogi trgovci pripremili za Dan žena. Imamo popis...

‘’ Na 8. mart odmorite od odgovaranja na mailove u roku od par minuta, slaganja veša, razvoženja djece po aktivnostima nakon službenog radnog dana, kuhanja za sutra prije odlaska na spavanje, dolaska i odlaska s posla po mraku - odmorite, jednostavno, od života. Šaljite nam fotografije svog odmora ili ih objavite na svom profilu uz #odmor8mart’’, stoji na Instagram stranici @feministicki_kolektiv_faktiv.

Marš, kako su ispričali proteklih godina iz fAKTIVA, zamišljen je kao simboličko i stvarno mjesto okupljanja borbi za bolji svijet.

Photo: Instagram@ tihanaharapinzalepugin

Komentari 0