Stars

Leona Paraminski: Suprug i ja polako idemo prema ostvarenju našeg sna

Naša glumica otkrila nam je kako živi u Americi, kako se snašla kao predavač na koledžu, namjerava li se vraćati u Hrvatsku te planiraju li ona i suprug Tin proširiti obitelj

Naša poznata glumica Leona Paraminski već tri godine živi svoj američki san i to na relaciji Los Angeles - Santa Barbara!  A čini se da će ondje i ostati. Amerika je trenutno njezin dom, ondje je svila svoje gnijezdo sa suprugom Tinom, a osim na intimnom planu, ruže joj cvjetaju baš na svim životnim poljima. Morali smo popričati s njom i pitati je kako joj to sve uspijeva: 

miss7:   Živiš li doista svoj američki san?  
Leona Paraminski: 
Da, ali ima još stvari koje bih htjela napraviti prije potpunog ostvarenja američkog sna, dakle treba dobiti par glumačkih nagrada ovdje i zaraditi par milijuna. Šalu na stranu zbilja mi je lijepo u Americi. Mislim da sad slijedi ona faza da će mi biti čudno kada ću biti u posjetu Hrvatskoj.

 

Sneak peek! #blurry#video#work #onset #shooting #feature #leadinglady #film @elenanazaroff thanks for taking the video🎈

A post shared by Leona Paraminski (@leonaparaminski) on

miss7: Pomalo je teško pratiti što sve radiš u Americi. Snimaš, predaješ na fakultetu...otkrij nam kako ti izgleda radni dan? 
Leona Paraminski:
 Nisam mislila da će mi se toliko svidjeti predavati na fakultetu i rad sa studentima. Evo i bliži mi se kraj prvog semestra i baš sam prije par dana imala evaulaciju rada. To je ovdje uobičajena praksa kada nisi stalni profesor. Prošla sam izvrsno i studenti me jako vole. Imam priliku predavati glumu na koledžu koji je već godinama rangiran među prvih top deset najboljih koledža u Americi.  Presretna sam. Ne znam koliko ću se u skorijoj budućnosti moći baviti edukacijom zbog glume, ali pod stare dane sigurno.;) Što se tiče glumačkog posla napokon mi je krenulo u smjeru kojem želim, čekala sam dobre tri godine. Sada polako naprijed. Mislim da me čeka lijepa i intenzivna sljedeća godina, iako ne mogu se požaliti ni na ovu godinu, snimila sam dva igrana filma sa dvije glavne uloge i u pripremama sam za treći. U  pitanju je isto glavna uloga, imala sam prilike intenzivno raditi i u New Yorku na eksperimentalnom projektu sa Richard Foremanom koji inače začetnik avangardnog kazališta i američki pisac, ali je odlučio snimiti film. To mi je bilo neprocijenjivo i vrlo zanimljivo iskustvo. Život je poprilično kaotičan ovih dana, teško mi je opisati jedan radni dan...

miss7: Pati li zbog posla bračni život? Smatrate li Tin i ti da ste donijeli ispravnu odluku da odete iz Hrvatske? 
Leona Paraminski: 
Nama je bračni život uvijek sjajan, bez imalo pretjerivanja. Najveća smo si podrška i vjetar u leđa jedan drugome. Navikli smo se na periode mog intenzivnog rada kao i nerada kao i Tinovih poslovnih oscilacija, evo, recimo sada mu je razdoblje vrlo intenzivnog i uzbudljivog rada na puno projekata. Zadovoljni smo, a to je najbitnije. Otvaraju nam se i jednom i drugom lijepe životne mogućnosti o kojima nismo mogli ni sanjati. Tako da ne - ni trenutka nismo požalili. 

 


miss7: Što ti najviše fali kada se sjetiš Hrvatske? 
Leona Paraminski:
Pa što sam dulje ovdje sve mi manje fale neke stvari, čovjek se navikne na drugačiji način života. Sjajno je koliko smo zapravo prilagodljiva bića. Ali, kada izuzmemo obitelj i drage ljude, recimo da mi još uvijek nedostaje naša hrana pa onda kada dođemo jednom godišnje doma pokušavam nadoknaditi propušteno. Već sad znam da me čekaju sarme, buncek, pršut, špek, kulen... prava zimska hrana. Veselim se ovoj zimi u Hrvatskoj - i hrani i vremenu.

miss7: A što ti najmanje fali pri pomisli na Hrvatsku? 
Leona Paraminski: 
Učmalost, naša politička scena.


miss7: Jesi li vidjela novi promotivni spot Hrvatske turističke zajednice Croatia full of life? Mnogi zamjeraju kako ispada da su samo muškarci poznati i uspješni jer je u spotu tek samo jedna žena, glumica Zrinka Cvitešić?
Leona Paraminski: 
Nisam vidjela spot, pa ga ne mogu komentirati, ali nažalost imam osjećaj da je tako oduvijek, živimo u ‘muškome svijetu’, ali vjerujem da se situacija polako mijenja u našu korist na globalnoj razini. Sve je više utjecajnih žena na svijetu.  

miss7:  Odaj nam neke svoje beauty tajne, neke proizvode koje si otkrila u Americi i sada čine tvoju svakodnevicu?
Leona Paraminski: 
Nemam baš neke beauty tajne, moje lice je jako osjetljivo tako da ne idem na nikakve tretmane, koristim kremu za lice za zaštitnim faktorom uvijek, najčešće su to proizvodi koji su što prirodniji, na bazi biljaka bez ikakvih aditiva. Koristim proizvode malih proizvođača, a ne velikih razvikanih kompanija. Masiram sama lice ponekada prije spavanja, sjajno je za prokrvljenost kože i stavljam maske kada stignem. Kokosovo ulje je sjajno za lice kao maska na primjer, može poslužiti kao i krema, a ima i zaštitni faktor. Kožu je najbitnije čuvati od sunca, što sam ja ovdje jako dobro naučila. Pijem puno vode, pokušavam paziti što jedem što mi baš uvijek i ne uspijeva, idem na jogu, meditram. Prava ljepota ionako dolazi iznutra.

 | Autor: instagram @taytay_xx instagram @taytay_xx
miss7: Amerika je obećana zemlja za šopingholičarke. Kako ti stojiš po tom pitanju?
Leona Paraminski:
 Pa ja sebe nikada nisam smatrala šopingholičarkom i nadam se da nikada neću ni biti. Naravno da me ponekad jako veseli šoping i nove stvari, ali nisam rob toga, ne moram imati najnovije krpice u ormaru, a osim toga jako brzo postanem nervozna ako sam u šopingu predugo. I da,  Amerika je raj po tom pitanju i malo me razmazila u tom smislu da ima sjajna sniženja, roba zbilja ode u bescijenje, o takvim sniženjima u Hrvatskoj možemo samo sanjati. Iako, ja sam zbilja tako rijetko u kupovini odjeće, više me zanima hrana, vina, sve što ima veze s kuhanjem i imam fetiš na stolne lampe i vinske čaše. 

miss7: Gdje se vidiš za 10 godina? Planiraš li se vratiti u Hrvatsku ili je ipak Amerika sada vaš dom?
Leona Paraminski:
 Mislim da ćemo se skrasiti u Francuskoj, negdje u Europi sigurno. I sanjam o kućici na jednom od naših otoka. Za sada se ne planiramo vratiti u Hrvatsku za stalno, posjećivati je apsolutno da, ali za sada planiramo ostati u Americi.
 | Autor: instagram @taytay_xx instagram @taytay_xx
miss7: Događa  li se što po pitanju domaćih filmova, hoćeš li nešto ovdje snimati? 
Leona Paraminski:
  Baš sam prije manje od mjesec dana morala odbiti jedan lijepi projekt u Hrvatskoj. Nije  bio film u pitanju, ali jednostavno nisam uspjela dogovoriti angažman zbog termina. Što se tiče filma, ne, zasad ništa nema u planu, iako bih voljela da ima, to bi bilo baš super!

miss7: Uklapa li se trenutno u vašu američku priču proširenje obitelji? Izjavila si kako vam posvajanje nije nimalo nemoguća opcija...
Leona Paraminski: Nas dvoje jedva čekamo djecu. San nam je velika kuća ovdje, dvoje, troje djece i dva psa. Polako idemo prema tome. Sanjamo veliku obitelj. Očito nam još nije vrijeme, a i sada nam je takvo vrijeme da smo možda malo preopterećeni poslom oboje. Ja sam ionako uvijek mislila da ću imati djecu oko četrdesete. Na dobrom sam putu. O posvajanju ne razmišljamo za sada, to je možda i ako daljnja budućnost.

 


miss7:  Imaš li neku poruku za missice..treba li slijediti srce ili razum u životu :) ?
Leona Paraminski: 
Pa najbolje bi bilo naći balans, naravno ovisi o situaciji i karakteru, ali kada ste neodlučni,  ja bih iz svoje životne perspektive preporučila da uvijek slijedite svoj insinkt, svoje srce, ali to je moj slučaj. Mi smo svi vrlo intuitivna bića, samo moramo malo više obratiti pažnju na taj glas iznutra. Uvijek znamo što je najbolje za nas iako se ponekad može činiti da ne znamo. Ja imam vrlo izražen instinkt i slušam svoju intuiciju koja me nikada nije prevarila i koja je moj vodič kroz život i moram priznati da kada ju u zivotu nisam slijedila ne bi završilo povoljno za mene.

Photo: instagram @taytay_xx

Komentari 0