Stars

Lana Klingor Mihić o migreni: Nemoguća je za izdržati, ali ja sam još super kakvih slučajeva ima

  • Influencerica Lana Klingor Mihić objavila je sliku na kojoj leži sklupčana na kauču
  • Lanu je uhvatila migrena, bolest o kojoj je već javno progovarala
  • "Ako ste slučajno u poziciji "šefa" imajte malo razumijevanja prema onim koji pate od migrena." - poručila je influenerica

Influencerica Lana Klingor Mihić na svom Instagram profilu često dijeli fotografije iz svoje svakodnevnice, sretne trenutke svoje male obitelji i svoje kulinarske trikove. Međutim, ponekad s obožavateljima podijeli i onaj tužniji dio priče. Ovih dana na svom je profilu otvoreno progovorila o ozbiljnom zdravstvenom problemu koji muči nju i brojne druge. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana Klingor Mihić (@lanatheklingor) on

Naime, objavila je sliku na kojoj leži na kauču sklupčana i pokrivena dekom te vidno blijeda, a ispod napisala:  "Dugo sam pokušavala shvatiti što je okidač za moje migrene. Većinom je razlog bio stres. Kad sam to eliminirala iz svoje svakodnevice i svela ga na minimum, migrene su postale rjeđe, ali i danas je jedan od okidača, očito umor. Neispavana sam, dva dana za redom sam ustala u 4, gotovo cijeli dan provodim na nogama i evo me u subotu, moja migrena, najdraža dekica i ja. Da je danas slučajno nedjelja i da ujutro moram na posao, mislim da se to ne bi dogodilo i danas ljudi ne shvaćaju da je migrena bolest. Za one koji ih nemaju, to je "malo jača glavobolja". Nije. Nemoguća je za izdržati, ja sam još super kakvih slučajeva ima, pa ako ste slučajno u poziciji "šefa" imajte malo razumijevanja prema onim koji pate od migrena. Vratit će vam se kroz život, kažu da se dobro dobrim vraća. Meni je, Bogu hvala, tako svejedno je l' subota, nedjelja ili četvrtak, ali ajde, ostajem ležat do ponedjeljka pa će valjda bit bolje. Od svega na ovom svijetu, meni gotovo jedino što pomaže je mrak, tišina i spavanje. Dok ne izmisle neki čarobni napitak ili lijek. A kak se vi nosite sa svojom frendicom migrenom? Ili još bolje, koji je vaš migrena emoji? 🤯🤕" Lana je tako još jednom pozvala sve da osvjeste da migrena uistinu jest bolest i da može značajno onemoćati osobu. Brojni pratitelji u komentarima su suosjećali s njom te dijelili svoje trikove pomoću kojih se oni bore protiv migrene. Neki su savjetovali tople obloge, neki tigrovu mast, a treći akupunkturu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana Klingor Mihić (@lanatheklingor) on

Ovo nije prvi put da influencerica javno progovara o svojoj borbi s ovom neurološkom bolešću koju je jako teško dijagnosticirati. Na Dan migrene, 21. ožujka, pjevačica joj je posvetila poduži post. " Danas je hrvatski Dan migrene, i čim vidite smješak na licu, znači da je nemam. No danas je idealna prilika da pitam sve vas o vašim iskustvima s migrenom! Moje su grozne, mislim da sam probala gotovo sve što su mi (čak i mnogi od vas) savjetovali i na kraju svega ću vam reći da imam osjećaj da mi pomogne samo ležanje i mračna soba i (ovisi kako kad) neki jaki analgetik. No nije garancija da će mi pomoći. Moja migrena uvijek traje tri dana i ta tri dana su nemoguća za izdržati ako moram bilo što raditi. Sva sreća pa si mogu dozvoliti da se zatvorim u sobu i spavam (bar dok su djeca u vrtiću). Teško mi je i zamisliti kako je ljudima koji tih dana MORAJU otići na posao. Mislim da je to neizdrživo. Migrena je stvarno bolest i trebamo o njoj pričati." - napisala je te ispod naglasila da odnedavno postoji i udruga Migrena Hrvatska koja je namijenjena informiranju i podršci svima koji od ove bolesti pate. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0