Stars

Kraljica hrvatske dance scene otišla je mirno, u snu: "Čekam je na doručku svako jutro, ali nje više nema"

  • Davorka Ručević, kraljica nekadašnje hrvatske dance, preminula je mjesec dana prije 55. rođendana
  • Nakon što se proslavila dance hitovima brzo se povukla iz javnog života i dugo se nije pojavljivala u javnosti
  • U doba najveće slave, osim glasom, pažnju je plijenila i ljepotom

Davorka Ručević, svima poznatija pod umjetnički imenom Kasandra, preminula je u 55. godini života u snu. Proslavila se velikim dance hitovima u 90-ima koji se pamte i danas, a nakon ekspresnog uspjeha, jednako tako brzo se i povukla s javne scene. 

U posljednjem intervjuu za 24sata, početkom ove godine, nakon duge medijske šutnje i izbivanja sa scene, govorila je o razlozima prekida glazbene karijere i svom životu daleko od svjetla reflektora.

“Živa sam, zdrava sam, it’s ok.”, otkrila je u intervjuu, a tada je rekla da živi s majkom na zagrebačkom Bukovcu. Otkrila je i najveći razlog svog odlaska sa scene koji je bio zdravstvene prirode:

- Sa scene sam otišla jer nisam htjela pošto poto biti u javnosti i privlačiti pozornost. Imala sam endometriozu, nisam mogla hodati, dogovoriti kavu s frendicom. Nisam išla ni na skijanje ni na kupanje 20 godina. I što ću ja biti poznata po svojim privatnim stvarima, rekla je tad Kasandra. 

Riječ je o bolesti koja se javlja od rane mladosti i može poremetiti menstrualni ciklus. Ako se ne liječi, može dovesti i do neplodnosti. Najčešće je imaju žene koje nisu rađale, a ciste se uklanjaju hormonalnom terapijom ili laparoskopskim zahvatom. Prije nekoliko godina Kasandra je i sama otkrila da je imala izvanmateričnu trudnoću te izgubila voljenog muškarca.

 | Autor: Pixsell/Siniša Hančić Pixsell/Siniša Hančić

U posljednjem intervjuu je rekla i kako je donedavno radila od kuće za jednu tvrtku, no nije htjela otkriti što točno.

- Nisam morala plaćati režije, a i mama je uskakala. Stavila sam nešto sa strane, ništa puno. I sad imam nešto na banci. Zapravo, uživam u plodovima svoga rada, kazala je tad u intervjuu za 24sata Kasandra.

- Svi me nešto traže. It’s OK. Razumijem ja to sve. Ali sumnjam da netko rođen 2000. godine zna tko je Kasandra” rekla je tada Kasandra.

 | Autor: Pixsell/Siniša Hančić Pixsell/Siniša Hančić

Nakon Kasandrine iznenadne smrti, njezina majka je neutješna. U razgovoru za Jutarnji list, Darinka Gazibara ispričala je kako su zajedno živjele i večer prije se pozdravile prije spavanja, nakon čega je Kasandra otišla u svoj stan. “Ja još uvijek ne vjerujem da nje više nema. Čekam je svako jutro. Nadam se da će sići, nasmijati se, da ćemo moja kćerka i ja zajedno doručkovati. No, ona ne dolazi”, ispričala je kroz suze Darinka.

Samo mjesec dana prije svog 55. rođendana, Kasandra je preminula 3. prosinca u noći, tiho, u snu. “Još uvijek ne vjerujem da nje više nema. Čekam je svako jutro. Nadam se da će sići, nasmijati se, da ćemo moja kćerka i ja zajedno doručkovati. No, ona ne dolazi.”, tužno je za Jutarnji list rekla Kasandrina majka Darinka.

Možda vas zanima Nina Badrić podijelila emotivnu objavu kojom je dotaknula mnoge, a javila joj se čak i Lepa Brena Rubrika Stars Stars

Od Kasandre se s tugom opraštaju i brojna poznata lica s hrvatske glazbene scene, a njen odlazak mnoge je šokirao. „Bilo je i lijepih stvari, lijepih trenutaka. Jedna od tih "zvijezda" koje su sjajile u mraku devedesetih, prije nego su na red došle cajke, bila je i Kasandra“, rekao je Krešo Beljak.

Od Kasandre se ovim riječima oprostio i Mladen Burnać: „Draga moja Davorka, ne mogu vjerovati da je ovo što čujem istina i da više nisi sa nama. Tako si nam prerano otišla... Pa nedavno smo se i dopisivali i zezali o svemu“.

Antonija Blaće napisala je na svom Instagram storyju da će se „njezine pjesme zauvijek vrtjeti na našim tulumima“ jer su odrasli uz dance hitove 90-ih. I Nina Badrić Kasandri je posvetila Instagram story i napisala: „Bože moj koliko tuge…počivaj u miru dobra ženo…“

 | Autor: Pixsell/Siniša Hančić Pixsell/Siniša Hančić

“Cijelo vrijeme sam se nadala da je 'fake news', da će se Kasandra, s kojom sam se povremeno čula, javiti i da ćemo se skupa smijati lošoj šali. No istodobno sam nekako osjećala duboko u sebi da se ne radi o šali” izjavila je Nikolina Ivošević Nikita, koja je s kolegicom Kasandrom ostala prijateljica i godinama nakon što su zajedno vladale hrvatskom dance scenom. 

“Ja sam bez teksta. Sve ono najljepše što možete o nekome napisati, to napišite o Kasandri” rekao je Vladimir Mihaljek Miha, legendarni zagrebački menadžer koji je početkom 90-tih osmislio Cro Dance scenu u kojoj je jedna od predvodnica bila i Kasandra.

Borivoj Vincetić za Kasandru je rekao: “Ono što je važno znati za Kasandru jest da je bila silno 'opaljena' osoba, ono 300 posto. Bila je to i za ondašnji sustav vrijednosti, ali i u odnosu na ovaj današnji, a pored toga nevjerojatno, ali stvarno nevjerojatno dobra osoba, to je bilo baš nevjerojatno”. 

Estradni menadžer Zoran Škugor otkrio je i da je Kasandra planirala povratak na scenu: “Radili smo planove o novom albumu. Čuli smo se redovito, bila je puna elana... Bila je spremna na povratak na scenu, a onda je s pojavom korone sve stalo.”

Osim po bezvremenskim dance hitovima, Kasandra je bila prepoznatljiva i po atraktivnom izgledu. Kombinaciju specifičnog dubokog glasa koji je imao raspon od čak četiri oktave, naglašenih usana i plavih očiju svi su zapamtili, kao i njezin visok i vitak stas. 

U posljednjem intervjuu za 24sata ipak je priznala kako je izvadila silikone iz usana: „I dalje sam vitka i visoka, jedino sam izvadila one silikone iz usana i nisam više onako napuhnuta“ rekla je.

Iako nije uspjela stvoriti nove hitove, njezine dance pjesme iz 90-ih još će se dugo slušati. Proslavila se hitom "Nisi ti jedini na svijetu", a 1994.godine objavila je pjesmu "Kazna". Za pjesmu "I Gotta Feeling" snimila je spot koji se smatrao najskupljim u hrvatskoj glazbenoj produkciji dotad, a poznata je bila i po hitu “Sladoled”.

Možda vas zanima Kasandra nakon 14 godina šutnje: "Izvadila sam silikone iz usana, više nisam onako napuhnuta" Rubrika Stars Stars
Photo: Pixell/Siniša Hančić

Komentari 0