Stars

Kraj jedne kraljevske ere - Harry i Meghan službeno napustili Williama i Kate

  • Iako je još u lipnju potvrđeno da Harry i Meghan napuštaju zajedničku kraljevsku zakladu, tek je jučer objavljeno ime njihove nove zaklade
  • Zvat će se 'Sussex Royal zaklada vojvode i vojvotkinje od Sussexa' ili skraćeno 'Sussex Royal'
  • Kako bi naglasili njihovo napuštanje, William i Kate su promijenili ime organizacije u 'Kraljevska zaklada vojvode i vojvotkinje od Cambridgea'

Sada je i službeno kraj jednoj kraljevskoj eri! Nakon nešto više od godinu dana otkako se Meghan pridružila Princu Harryju, Princu Williamu i vojvotkinji Kate Middleton u zajedničkoj kraljevskoj zakladi, ime organizacije je službeno promijenjeno kako bi naglasilo Harryjevo i Meghanino napuštanje zaklade. 

Možda vas zanima Znaš li kako ti krastavci i jogurt mogu pomoći u održavanju idealne težine? Rubrika Život Život

U lipnju je potvrđeno da vojvoda i vojvotkinja od Sussexa napuštaju zajedničku kraljevsku zakladu i osnivaju vlastitu. "Ove su promjene osmišljene tako da najbolje nadopunjuju rad i odgovornosti njihovih Kraljevskih Visočanstva dok se pripremaju za buduće uloge i kako bi što bolje uskladili svoje dobrotvorne aktivnosti sa svojim novim domaćinstvima", objasnila je tada Kensingtonska palača.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

E! News je u srpnju ove godine potvrdio kako će se njihova nova organizacija zvati 'Sussex Royal Zaklada vojvode i vojvotkinje od Sussexa' ili skraćeno: 'Sussex Royal'.  S obzirom na to, u utorak je potvrđeno da su William i Kate promijenili ime, sada već bivše zajedničke zaklade, u "Kraljevska zaklada vojvode i vojvotkinje od Cambridgea". Ova je promjena dobrotvornu organizaciju koštala 10 funti (cca. 80 kuna), a osvanut će na web stranici zaklade čim se sredi sva papirologija.

Možda vas zanima Meghan Markle u zlatnom kavezu: "Frustrirajuće je i stresno ne imati svoj glas" Rubrika Stars Stars

Iako se ove promjene događaju iz naizgled praktičnih razloga, ne možemo ignorirati činjenicu da su Meghaninim ulaskom u obitelj odnosi između dva brata postali zategnuti, a sukobi sve češći. Harryja i Meghan se svako malo optužuje da krše kraljevski protokol i tradiciju, a Meghan se nerijetko osjeća kao da je sama protiv svih. Britanskim je medijima jedna od najzanimljivijih tema i iako navodno ne čita novinske natpise o sebi, živcira ju cijela ta 'anti-Meghan kampanja'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Uz to se požalila kako joj je šogorica Kate postavila previsoke standarde zbog čega javnost očekuje da će se ponašati isto kao i ona, zaboravljajući da su njih dvije potpuno različite. Također, iz kraljevskih se redova šuška i kako se Harry naljutio na svog brata Williama jer nije objeručke prihvatio Meghan, a on se branio time da se sve ovo prebrzo izdogađalo i da ju ni sam Harry nije uspio dobro upoznati, a kamoli preostala obitelj. "Pokušavaš uništiti ovaj odnos prije nego što je on uopće počeo", optužio je Harry Williama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

I da, ne smijemo zaboraviti da neke stvari britanski mediji vjerojatno preuveličavaju, ali ni osporiti činjenicu da je na kraljevskom dvoru u proteklih godinu dana prilično 'zanimljivo'. "U obiteljima su ovakve stvari normalne, a kraljevska se obitelj po tome nimalo ne razlikuje. Mislim da se svi nadaju da će Archie biti prilika za pomirenje za obje strane. I kao što mnogi misle, ne radi se zapravo o bitci između vojvotkinja - više je riječ o Harryiju i Williamu", rekao je Nick Bullen, izvršni producent koji već skoro 20 godina surađuje s kraljevskom obitelji.

Možda vas zanima Meghan ili Kate? Britanska javnost se izjasnila koja im je vojvotkinja draža, dok je Harry zbačen s trona najomiljenijeg pripadnika kraljevske obitelji Rubrika Stars Stars
 

 

 

 

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0