Stars

Kim Kardashian svake minute zaradi 600 kuna zato što je... pa, Kim.

Ovo nije još jedan hejterski članak o Kim Kardashian. Ovo je članak o Kim koja je unovčila svoje ime bolje od bile koje druge žene na svijetu. I zato joj skidamo kapu.

Ona je peta najpraćenija zvijezda na Instagramu i jedna petina najpopularnije američke obitelji. Žena je glazbenog mogula Kanye Westa i majka troje djece. Dizajner Riccardo Tisci usporedio ju je s Marilyn Monroe, jer je najfotografiranija žena na svijetu (što je nekoć bila Marilyn). Mnogi je nazivaju i najljepšom ženom na svijetu, iako se o okusima ne raspravlja. Modna je ikona, sinonim za savršen makeup, a sve što dotakne pretvara u zlato. Osoba na koju se ljudi posprdno vole referirati kao na "glupu ženu bez talenta", što je super ironično - s obzirom na to da ta žena, samo zato što živi i diše, svake minute u kasu stavi 600 kuna. Da ti olakšam računicu, to je 36.000 kuna svakog sata, odnosno 864.000 kuna dnevno. Glupa? Bez talenta? Ne bih rekla. 

 

Možda vas zanima Kakav to užas Kim K. nosi na nogama?! Rubrika Stars Stars

Lice Kim Kardashian West je bez sumnje trenutno najprepoznatljivije lice svijeta. Samim time, i jedno od najbogatijih. Navodno, kad se sve zbroji i oduzme, Kim je "teška" više od 175 milijuna dolara, a prošle je godine bila jedna od samo(!) pet žena na Forbesovoj listi najbogatijih. S godišnjom "plaćom" od cca 50 milijuna dolara, Kim je bogatija od primjerice Taylor Swift, Toma Cruisea i Jay Z-ja; a ako te zanima, to znači da svakog mjeseca zaradi oko 4,2 milijuna dolara. 

Gotovo je nemoguće usporediti današnju Kim sa Kim iz 2007., kada je procurila njezina neslavna seks snimka koja ju je i proslavila , a zbog koje je obitelj ubrzo dobila svoj reality show. I dan danas, teoretičari vjeruju kako je upravo njezina mama Kris Jenner pustila snimku u javnost te kako se sve zapravo dogodilo potpuno marketinški proračunato. Ali ako je zaista tako, nisu li onda Kardashiani najpametnija obitelj ikada?

Krajem prošle godine, obitelj je produžila svoj ugovor s televizijskom kućom E! Entertainment na još pet godina, odnosno pet sezona reality showa Keeping Up With the Kardashians. Tako su među sobom podijelili 30 milijuna dolara po sezoni, a u javnost su procurile informacije kako je od svih članova obitelji, Kim ipak najplaćenija. Plus: dobiva bonus od 5 milijuna ako se Kanye pojavi u epizodi na svega pet minuta!

 

Možda vas zanima Bivša trenerica Kim K. razotkrila tajnu njezine stražnjice! Rubrika Life&style Life&style

Ali Kim je opaka igračica koja je nevjerojatno pametno kapitalizirala svoju TV slavu sa cijelom serijom proizvoda i reklama. Možda nekima iznenađujuće, ali Kim najviše novaca zarađuje kroz tehnologiju. U 2014. je lansirala aplikacijsku igricu "Kim Kardashian: Hollywood game", koja je do danas skinuta više od 45 milijuna puta i navodno čini čak 40% od njene ukupne godišnje zarade. Wow. Nadalje, Kim je 2016. kreirala i Kimoji App, aplikaciju emotikona s njezinim likom, koja zarađuje milijun dolara svake minute. Kada je Kimoji lansiran, pala je stranica Applea zbog količine korisnika koji su istovremeno downloadali aplikaciju. 

Njezina beauty linija KKW jedan je od posljednjih u nizu marketinških dijamanta koji joj uspješno puni bankovni račun. Prvo je lansirala stik-duo za konturiranje i posvjetljivanje, koji je planuo u samo tri sata. U prijevodu: 14.4 milijuna dolara u KKW blagajni. Ruževi za usne KKW x Kylie Cosmetics također su rasprodani u sekundama, a zarada se procjenjuje na 13.5 milijuna dolara. Kim je već povećala svoju beauty liniju pa je tako u ponudu dodala parfeme, sjenila za oči i highlightere. Ono što je možda najzanimljivije je i činjenica da se kompletna prodaja odvija online, što samo potvrđuje koliko je njeno ime moćno. Činjenica da su kupci voljni kupiti proizvode bez da ih vide i isprobaju u živo (pogotovo kad se radi o parfemima!) samo potvrđuje njezinu dominaciju.

 

Objavu dijeli KKWBEAUTY (@kkwbeauty)

Naravno, Kim je iskoristila i Instagram (na kojem ima 111 milijuna pratitelja) za maksimalnu zaradu. Jako puno njenih objava su sponzorirane - od onih za Calvin Klein i vitamine za kosu, pa sve do proteinskih shakeova i čajeva za mršavljenje. Brendovi navodno plaćaju i do 500,000 dolara za jednu jedinu objavu. 

Činjenica je da Kim zaradi 600 kuna svake minute samo zato što živi i diše. Upravo je zaradila 3.000 kuna dok si čitala ovaj članak. Sjetimo se svi toga sljedeći put kad netko kaže da je glupa. Ili sljedeći put kad vidimo njezin Instagram post sa onim besmislenim korzetom za struk...

Photo: Getty Images
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • danny

    Ako bas zelite pisati o totalnoj promasenoj posvudusi, koja a bas nista korisno ne dodaje drustvu...onda barem provjerite cinjenice!!!!!! Bogatija od Jay Z-a? Od kud vam to?!?!?! Njegovo bogatsvo procjenjeno trenutacnona 810 milliona, Tom Cruise 485 milliona, Taylor Swift 280 ... prikaži još!