Stars
Za Kate Middleton tinejdžersko razdoblje je bilo posebno izazovno

Kate Middleton je bila vrlo nesretna u mladosti, a sve zbog vršnjačkog nasilja pod čijim pritiskom nije izdržala

  • Kate Middleton danas djeluje samouvjereno, elegantno i zadovoljno, ali nije uvijek bilo tako
  • U najosjetljivijim tinejdžerskim danima vojvotkinja od Cambridgea je zbog svog drugačijeg izgleda bila izložena vršnjačkom nasilju
  • Privatnu žensku kolu gdje su djevojke bile izložene pritisku savršenog izgleda i uspjeha, Kate je naposljetku napustila

Kate Middleton možda danas živi savršenim životom, ali prema kraljevskoj stručnjakinji Katie Nicholls nije baš uvijek bilo tako. Štoviše, vojvotkinja od Cambridgea prolazila je kroz vrlo teško razdoblje u tinejdžerskoj dobi i to zbog ponašanja njezinih školskih kolegica. 

Možda vas zanima Teško joj je zdržati osmijeh na licu. Kate Middleton ovaj nož u leđa nije očekivala Rubrika Stars Stars

Kate je pohađala privatnu žensku školu Downe House u Berkshireu gdje su djevojke, prema kraljevskoj stručnjakinji, bile pod pritiskom velikog uspjeha i savršenog izgleda pa su nerijetko imale i poremećaje u prehrani. 

‘’Sve su željele biti najbolje, najsposobnije, najljepše. Mislim da je Kate od početaka u toj školi bila vrlo nesretna’’, rekla je jednom prilikom Katina školska kolegica Emma Sayle. 

Kate Middleton u školskim danima | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Kate Middleton u školskim danima

Iako danas dobiva samo komplimente na račun elegantnog i skladnog izgleda, Kate se u srednjoj školi isticala se svojom visinom.

"Budući da je bila posebno vitka i za glavu viša od svojih vršnjaka, isticala se iz pogrešnih razloga, a zadirkivali su je zbog toga što je bila ‘štrkljava’ i ‘žgoljava’", rekao je Nicholl.

Osim toga, bila je jedna od ‘novih djevojaka’ koja je u Downe House krenula s 13 godina, dvije godine kasnije do ostalih djevojaka što je još više otežalo njezinu svakodnevicu u toj školi. Nije sudjelovala u školskom timu za lacrosse te se osjećala izostavljenom.

‘’Kate se mogla osjećati poput 'ribe na suhom' i nesretna jer se ne nalazi na pravom mjestu. Nemam saznanja o ozbiljnom zlostavljanju. Međutim, bilo je zadirkivanja što je uobičajeni dio konkurentnosti kod odrastanja’, rekla je tadašnja ravnateljica škole. 

Obitelj Kate Middleton više ne želi šutjeti – progovorili su o Meghaninim optužbama da ju je vojvotkinja rasplakala

Napomenula je kako djevojke tijekom odrastanja mogu biti prilično okrutne

‘’Ako je netko atraktivan, druge djevojke to mogu vidjeti kao prijetnju. Mogu osjetiti tko je nesigurniji i tko još nije pokazao svoju snagu, a te djevojke se onda često nađu na meti zadirkivanja. Mislim da je Kate nije sasvim prilagodila i da nije bila sasvim sretna. Mislim da se povukla u sebe’’, dodala je. 

Iako Kate možda nije odgovarala svojim vršnjakinjama, na situaciju se potužila roditeljima koji su je odlučili prebaciti u novu školu sa zdravijim okruženjem. 

Kate danas sa suprugom Williamom nerijetko sudjeluje u kampanjama osvještavanja problema vršnjačkog nasilja te onima vezanima uz promicanje očuvanja mentalnog zdravlja.

Photo: Ian Vogler/Press Association/PIXSELL

Komentari 0