Stars

Katarina Pokrivač: Nikolina bolest nas je još više zbližila i naučila što je u životu važno

Supruga nogometaša Nikole Pokrivača koji se nedavno nakon transplantacije i 50-dnevne izolacije vratio svojoj obitelji samo za miss7 priča koliko je teška bolest promijenila nju i supruga, gdje pronalaze snagu i kako sada izgleda njihov život

Katarina Pokrivač, supruga nogometaša Nikole Pokrivača kojem je već tri puta dijagnosticiran Hodgkinov limfom i kojeg je treći put uspio pobijediti, otkrila nam je kako izgledaju njihovi obiteljski dani otkako su opet svi zajedno doma. Tomu se možda najviše veseli  njihova kćerkica Nika, koja je jedva dočekala zagrliti tatu! Ovaj će tjedan obitelj proslaviti njezin treći rođendan, a tatin povratak kući najljepši joj je poklon! Naime, 31-godišnji Nikola se nedavno vratio iz bolnice gdje mu je transplantirana koštana srž, a Katarina je hrabro izdržala 50 dana bez supruga – koji je bio u strogoj izolaciji! Otkako se vratio doma, njihov život polako se vraća u normalu, no neke stvari više nikada neće biti iste! Prošle su tri godine otkako mu je prvi put dijagnosticiran Hodgkinov limfom, a 31-godišnja Katarina, prisjeća se, tada je bila u šoku i  samo pomislila: Doktor se zabunio!

miss7: Kako biste, nakon svega što ste prošli definirali život? Bilo je tu uspona i padova. Od bezbrižnog života, do teške dijagnoze vašeg supruga... 

Katarina Pokrivač: Mislim da život nije ono što mi planiramo i što mi mislimo da to tako mora biti nego ono šta se zapravo dešava dok mi planiramo nešto drugo! Život je nepredvidljiv. Doista bih mogla napisati knjigu o svemu što se dogodilo mojoj obitelji. Znala sam prije dosta planirati, moram priznati da to više ne radim, nego uživam u svakom danu. Puno više počneš cijeniti zdravlje i shvatiš da bez toga nemaš ništa.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić
miss7: Upravo jedna fotografija na Instagramu ostavlja jak dojam, to je ona gdje se vaš suprug vratio kući nakon 50 dana stroge izolacije. Iščitava se tu puno osjećaja kroz koje ste, vjerujem, prolazili... Neizvjesnost, briga, strah, a onda je Nikola došao doma! Poklonili ste mu kornjaču kao simbol života. Kako ste se vi osjećali u tom teškom razdoblju?

Katarina Pokrivač:
Da, taj sam dan prije nego što sam ga pokupila napokon iz bolnice išla kupiti kornjaču što ga je stvarno jako i razveselilo! Bilo mi je najteže sada kada je bio u bolnici jer nisam mogla 50 dana do njega, a i Nika ga nije vidjela pa me stalno pitala gdje je tata. Bojala sam se za njega i bila sam jako tužna zbog svega, ali nikad samu sebe nisam žalila! Kad je bilo teško, razgovarala bih s prijateljicama i nisam gubila nikad nadu. Mislim da je to najbitnije!

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

miss7: Nikola je sada doma, uz vas i kćer. Je li vas ovo sve promijenilo? Kako provodite dane? Jeste li donijeli neku novu odluku otakako ste opet zajedno, napravili nešto čime biste za cijeli život obilježili ovu pobjedu nad bolešću?

Katarina Pokrivač: Ne bih rekla da smo se mi kao mi promijenili, više bih rekla da smo se još više zbližili. Zapravo, više se ne nerviramo ni zbog čega, dosta smo opušteni! Sad kad je Nikola doma uživamo svaki dan, idemo šetati jer sad polako Nikola može već malo izaći. Još ne smije negdje gdje je puno ljudi jer je još dosta podložan infekcijama! Nismo ništa posebno uradili, samo smo sretni da smo dobili opet bitku, mislim da čovjek koji je imao takvu bolest može tek odahnuti kad prođe nekoliko godina... Tada više ne razmišljaš stalno što ako se bolest vrati...
 
miss7: Je li Nikola dobro?

Katarina Pokrivač: Nikola je dobro, ide svaki tjedan na kontrolu. Zasad sve ide kako treba, nadamo se da će tako i ostati.

miss7: U čemu vi i suprug pronalazite snagu? 

Katarina Pokrivač:
Najviše u Niki. Ona je stvarno jedno jako veselo djete koje nas svaki dan nasmijava, no i obitelj i prijatelji koji su ga stalno ohrabrivali i čekali da izađe iz bolnice su mu također dali dosta snage! 
 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

miss7: Koje ste promjene unijeli u svoj život?
 

Katarina Pokrivač: Nismo puno toga promijenili osim malo prehranu, odlučili manje se živcirati i ne planirati nešto previše unaprijed, nego samo dan po dan, korak po korak, raditi ono što nam se taj dan radi i družiti se s ljudima koji ti jednostavno odgovaraju i - uživati! Nakon ovoga mogu stvarno reći sa 100-postotnom sigurnošću da je najbitnije na svijetu da si zdrav, jer ako to nisi, onda nemaš ništa. Možeš imati novca koliko god, ali ako si bolestan, nemaš ništa!

miss7: Što je najromantičnije što je suprug napravio za vas?

Katarina Pokrivač:
Rekla bih da je to bilo kad me zaprosio. Ali moram priznati da ja nisam baš tip žene koja puca na veliku romantiku, na cvijeće i slično. Ja sam jedna od rijetkih žena koja ne voli bukete cvijeća, volim više one male stvari kao kad smo skupa i nasmijavamo jedno drugo. 
 

 
miss7: Što biste poručili svima onima koji uz sebe imaju nekoga tko je bolestan, vjerujem da je pomoć bližnjih od iznimne važnosti...

Katarina Pokrivač: Da vjeruju u ljubav i da budu hrabri, da se ne žale nego da se moraju boriti i ako je teško i koliko god crno bilo uhvatiti se za nešto pozitivno u tom cijelom kaosu, i dan po dan se boriti ! Ljubav i Vjera čuda čine! Nikola se s tim bori već tri godine. Užasno puno kemoterapija, zračenja i dvije transplatacije su iza njega. To zna mijenjati čovjeka i njegova raspoloženja, ali treba biti hrabar, vjerovati i biti podrška osobi koja to prolazi. To bude jako, jako teško... Bude tu svega, ali sve prođe.'

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić
miss7: Kao supruga poznatog nogometaša mogli ste puniti medijske stupce kada god ste poželjeli, no uvijek ste bili nekako povučeni. Niste se htjeli naslikavati, gurati u medije... Što vam je dobro, a što loše donijela titula 'žene nogometaša'?

Katarina Pokrivač: Nisam tip žene koja se voli previše plasirati u javnost. Dobar je taj dinamičan život kad puno putuješ i vidiš malo svijeta, to iskustvo kad živiš malo tu, malo tamo zna biti dosta zanimljivo. Ne bih rekla da mi je nešto loše donijela. U našem društvu ljudi znaju na žene nogometaša gledati sa predrasudama, a zapravo takav život zna bit težak jer si često razdvojen od supruga.

 
miss7: U čemu vi uživate, Katarina, koji su vam hobiji, modne slabosti...?

Katarina Pokrivač:
Ja uživam sa svojom obitelji, sa Nikolom i Nikom, tada sam najsretnija. Kao skoro svaka žena volim cipele i torbe.


miss7: Gdje se vidite za deset godina?

Katarina Pokrivač: Nema veze gdje, samo da smo svi živi zdravi i sretni!

Photo: instagram @taytay_xx

Komentari 0