Stars

Kako i što poznate dame kupuju na sniženjima

Sezonska sniženja počinju pa smo od naših poznatih cura pokupili njihove najbolje trikove za kupovinu na sniženjima i podijelili ih s tobom

Sezonska sniženja su počela, sve vrišti od natpisa: akcija, ponude, sniženja, a nama je to samo poziv da se 'raspustimo s lanca' jer nešto što je na 50 ili 70 posto sniženja jednostavno je šteta ne kupiti, zar ne? Hm, ima to svojih prednosti, ali i nedostataka, jer samo zato što je nešto sada jeftino ne znači i da nam je potrebno! Ili ipak?! Pitali smo neke naše slavne cure ubrza li im se puls na spomen sniženja, ali ti donosimo i zlata vrijedne savjete za shopping na sniženjima

Andrea Andrassy, influencerica

 | Autor:
"Sniženja i ne volim previše jer su uvijek velike gužve i ne snalazim se baš u svim tim stvarima koje su inače uvijek uredno složene, a na sniženju su dosta razbacane. A i nekako... kad vidim zimski kaput na sniženju, a znam da uskoro dolazi proljeće pa mi to uvijek nekako djeluje da me samo pokušavaju nagovoriti da kupim nešto što sljedeće sezone više neće biti moderno. Jedino si na sniženju znam kupiti nešto što slučajno vidim i znam da je klasik i da će biti ok i sljedeće sezone. Dosta rijetko idem u shopping i kad kupim nešto, onda to nosim dosta dugo. Jedina stvar koju definitivno jako, jako ne volim na sniženjima je to što žene iz nekakvog razloga vode sa sobom muškarce na ta sniženja i to mi je grozno jer se samo stvara dodatna gužva, a frajeri su uvijek izgubljeni u prostoru i vremenu i ne žele uopće biti tamo. Inače, moj trik za shopping je kad vidim nešto što mi se jako sviđa, kupim odmah jer se bojim da ne nestaneA ako mi se ne sviđa baš tako jako, kažem si: "Ajde, pričekat ću sniženja pa ako mi je suđeno, naći ću!"

 

Gina Victoria Damjanović, pjevačica Detoura

 | Autor: Instagram Instagram

"Nisam baš fan brze mode tako da izbjegavam kupnju u običnim dućanima. Prvenstveno kupujem u second hand trgovinama, a tamo su cijene toliko pristupačne da nema baš sniženja. A što se tiče ovih dućana u koje manje više-svi zalazimo, tamo kupujem isključivo ako sam nešto baš 'pikirala', ako mi se nešto posebno svidjelo. Uvijek odaberem nešto što mi se sviđa i onda provjerim ima li takvo nešto na nekom od naših relativno jeftinih i kvalitetnih dućana online. Ukoliko postoji na web shopu, čekam da bude sniženje i najčešće naručim dostavu na dućan ili doma jer na taj način roba dođe neoštećena i neisprobavana sto puta!". 
 

Sandra Bagarić, operna pjevačica 

 | Autor: Danijela Berković/PIXSELL Danijela Berković/PIXSELL

"Ove godine bojkotiram sniženja dok ne obučem svaku krpicu iz ormara bar jednom. Puca mi garderoba od dobre robe, a kod nas sve manje imaš što za kupiti. Na proljeće ću sa frendicom do nekog dobrog outleta pa ću se počastiti nečim što će me veseliti. Umorna sam od loše robe, a i potrošački mentalitet i histerija rasprodaja me iz godine u godinu sve više popušta. Veseli me kupovati sinovima, ali oni su već veliki pa si preko interneta naručuju što žele. Ja sam u fazi pročišćavanja ormara. Godinama sam ih zatrpavala".  
 

Barbara Repe, modna blogerica

 | Autor: Instagram Instagram

"Gotovo uvijek kupujem na sniženjima, štoviše, na onim posljednjima, jer smatram da je to realna vrijednost te odjeće, cipela i dodataka koje kupujem. Na sniženjima najviše kupujem cipele za iduću sezonu i to je zapravo sjajan način za uštedjeti veliki novac te se pripremiti za iduću sezonu. Nabavit ću dva, tri para salonki, nekoliko para sandala i barem dva para čizama i to za cijenu jednih cipela koje bih kupila po redovnoj cijeni. Još jedan super trik kod kupovanja na sniženjima jest pogledati nekoliko dana prije sniženja odjeću u dućanu i zapamtiti ponudu. Ako se dogodi da prvi, drugi tjedan nekih stvari ne bude na sniženju, bez brige, nije stvar u tome da su se prodale nego high street brendovi imaju politiku da stvari vade postupno. Dakle, stvari koje su se jako brzo prodavale na početku sezone će se izvući u zadnjem krugu sniženja. Moj savjet je da budete uporni, da idete jednom do dva puta tjedno u nekoliko dućana vidjeti što se nudi. I tako par tjedana. Možda je malo naporno, ali financijski se isplati. Kupit ćete super komade i uštedjeti. Ono što vam se svidi  - kupite!".


Alma Premerl Zoko, modna savjetnica otkriva ti što moraš znati prilikom kupnje za vrijeme blagdanskih sniženja: 

 | Autor:

1. Napravite prioritet, odnosno fokusirajte se na ono što zaista trebate. Kupovina po principu 'ovo je povoljno pa i ako odjenem jednom, isplati se' samo gomila u ormarima hrpu nepotrebnih komada koje na kraju odjenemo jednom ili nijednom.  

2. Definirajte budžet kako se ne biste 'zaigrali' i pripremite gotovinu da biste znali koliko trošite. Peglanje kartice malo u ovom, malo u onom dućanu i kupovina na rate u siječnju može stvoriti glavobolju. A to ne želite, zar ne? 

3. Sve isprobajte, fotkajte se i dobro pogledajte fotke. Kad vidite fotke prevagnut će razum, a ne osjećaji (čitaj adrenalin) koji nas nosi kad kupujemo povoljno.

4. Kupujte izbjegavajući gužvu. Budite slojevito odjevene kako biste se lakše skinule, ponesite vodu i praktičnu torbu. Ništa vas ne smije sputati...

5. Volite li markiranu odjeću, sad je pravo vrijeme za kupovinu boljih komada, vrhunske izrade. Prije kupovine provjerite da li je sve u redu s odjevnim predmetom. Kupite uvijek potpuno ispravni komad... 

 

Photo: Instagram

Komentari 0