Stars 29. kolovoza 2014.

Julian Rachlin: ''Moda je jedna vrsta životne filozofije''

Borna Filić/Pixsell.

Bečanin Julian Rachlin svjetski je poznati violinist koji obožava Hrvatsku obalu i ljepote Jadrana. Već godinama baterije prije svjetskih turneja puni na našoj obali, a čime ga je fascinirala Hrvatska, koji su mu hobiji u slobodno vrijeme i što ga najviše čini sretnim, saznajte u nastavku.

Kako to da svako ljeto provodiš u Hrvatskoj?

Zaljubio sam se u Dalmaciju još prije 14 godina. Prošlog ljeta sam imao priliku bolje upoznati dio Trogira, Hvara, Visa i Brača, tako da najviše vremena zapravo provodim ovdje. Obožavam posebnu energiju kojom zrači otok Hvar. Dosta mi je teško sve te osjećaje pretočiti u riječi, jednako kao što je i s glazbom. Melodije ne možete staviti u riječi. Istina je da se ovdje osjećam kao da me privlači neka vrsta magneta i uvijek se želim vratit nazad i ovaj dio naše divne planete mi je postao drugi dom.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Odlučio si se i za izgradnju kuće u Hrvatskoj?

Moja nova kuća u Trogiru je zaista posebna i nalazi se na Čiovu direktno uz more. Trogir je predivan i pod zaštitom UNESCO-a i smatram ga idealnom lokacijom za dom. Također, Beč u kojem živim nije daleko, pa sam spojio ugodno s korisnim. Još jedan od razloga zašto sam se odlučio za tu lokaciju je i moj jako dobar prijatelj, bivši nogometaš Joško Bilić preko kojeg sam upoznao puno novih i divnih prijatelja. Jako mi je bitno ne samo gdje se nalazim, nego i s kime se nalazim. Želim biti okružen pozitivnom energijom i stoga sam se odlučio za nekretninu koja je osim divnom prirodom, okružena i divnim ljudima.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Koje osobine treba imati tvoja idealna partnerica?

Ne vjerujem u aktivno traženje bolje polovice, nego vjerujem da će se dogoditi kada to najmanje očekujem. Hrvatice su zaista fascinantne i osvajaju svojom ljepotom, ali za sada još nisam naišao na ''onu pravu''. Idealna žena za mene mora biti prvenstveno čovjek i dobra osoba, a sve ostalo je manje bitno. Mora biti jako inteligentna i imati dobro srce, a naravno, ljepota je također dobrodošla.

Osim same glazbe, kojim hobijima se zabavljaš u slobodno vrijeme?

Kuhanje na prvom mjestu! Obožavam kuhati i imam tu privilegiju da su mi bliski prijatelji poznati svjetski kuhari od kojih stalno imam prilike naučiti nešto novo i drugačije. Kuhanje je opuštajuće, daje dovoljno vremena za razmišljanje i promišljanje o zaista svemu, a rezultat je odlična hrana koja će me uvijek oraspoložiti, hahaha.

Nogomet je također tvoja velika strast?

Da, zasigurno. U svakom gradu koji posjetim obavezno odem na nogometni stadion. Provjerim raspored utakmica i izračunam, ako stignem nakon koncerata, da stignem na utakmicu. S obzirom da sam UNICEF-ov Ambasador dobre volje, u Dubrovniku sam pozvao nogometaše, novinare i glazbenike na posebnu nogometnu gala večeru na kojoj smo prikupili posebne donacije za djecu. Ujedno smo spojili svoje hobije i strasti s pozitivnim ciljem i djelovanjem.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Koliko ti je bitna moda u životu s obzirom da se baviš klasičnom glazbom? Utječe li taj klasičan stil i na tvoj privatan način odijevanja?

Moda mi je iznimno bitna i jako volim kvalitetnu i zanimljivu modu. Moda je jedna vrsta životne filozofije i osobno se jako volim poigrati raznim komadima. Smatram da je estetika vrlo bitan dio naših života i uvijek je lijepo vidjeti nekoga tko se zna odjenuti. Moja profesija mi nalaže da se penjem na pozornicu svake večeri i sviram pred tisuću, dvije ili pet tisuća ljudi i smatram da bi bilo bezobrazno od mene i znak nepoštivanja da se ne pojavim u odijelu i smokingu. Postoje iznimno talentirani dizajneri, posebice bih izdvoji Wooyoungmi. U slobodno vrijeme se ne odijevam konzervativno, ali ni ne pratim slijepo trendove. Volim pratiti što je IN, ali svakako prilagođavam svom osobnom stilu te trendovske detalje i komade. Bitno je ostati vjeran svojoj osobnosti, jer se moraš osjećati dobro u takvim kombinacijama. Moda je način života i to mi se jako dopada.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Koji su planovi za jesen i zimu?

Već od 2. rujna krećem na veliku turneju tijekom koje ću nastupati na pet kontinenata i vrlo sam uzbuđen. Započinjemo s Finskom, zatim u München gdje ću svirati s Münchenskom filharmonijom. Nakon toga dolazimo u moj Beč gdje je na redu koncert s Bečkom filharmonijom, zatim Italija pa Kina na čitav mjesec. Australija, Amerika, Južna Amerike, preko 100 koncerata sve skupa i nema gdje me neće biti, hahaha.

Tri albuma koja naši čitatelji moraju poslušati, ali da nije ozbiljna glazba u pitanju!

Ja sam više staromodan, pa bih preporučio Billy Joela, Michaela Jacksona i Barbru Streisand. Klasika, ali u neklasičnom smislu. :)

Komentari 0