Stars 09. svibnja 2015.

Ivan Vukušić: "Moda je prilika da se izrazimo"

Grgur Žućko/PIXSELL.
1/9

Dok ga neki znaju kao voditelja hrvatske inačice tv showa „The Voice“, drugi su njegovi redoviti slušatelji na Radiju Enter. Neki ga se sjećaju još s Antene Zagreb ili kao voditelja glazbenih emisija na televiziji Z1. Kako je izbrusio voditeljski posao, je li bolji osjećaj stajati ispred kamere ili za mikrofonom u studiju, kako bi opisao svoje iskustvo u „The Voiceu“ i koliko mu je bitna moda, saznaj u intervjuu koji slijedi.

Tko je Ivan Tojevuk Vukušić vlastitim riječima?

Momak koji radi što voli. Svakim danom pokušavam biti barem malo bolji nego jučer i uživati s ljudima do kojih mi je stalo. Veliki ljubitelj glazbe, plesa, sporta, životinja i spavanja. Za ovo zadnje napokon imam malo više vremena. 

 | Autor: Željko Lukunić/PIXSELL Željko Lukunić/PIXSELL

Kako je došlo do angažmana na  Anteni  Zagreb, a onda i na Enteru?

Nakon što sam nekoliko godina radio emisije Index i Glazbena Zona na Z1 televiziji, bio sam pozvan odraditi jedan veliki glazbeni show na jednoj komercijalnoj nacionalnoj televiziji. Nakon toga je uslijedio poziv glede radijskog angažmana, na tada još uvijek tajnom projektu stvaranja Antene Zagreb. Prihvatio sam jer sam napokon mogao naučiti nešto novo i doći u priliku biti onaj lik koji ljudima pušta pjesme i obraća im se svaki dan. Pa ima li išta slično da je približno guba?

Koja je najljepša stvar u bivanju radijskim voditeljem?

Fenomenalno je to što svaki dan donosi neke nove emocije i razinu energije. Ne postoje dva ista showa zaredom. Ima puno spontanosti, pogotovo kada uključiš slušatelje ili kolege s posla. Jako dinamično i uzbudljivo. Često mi dođu prijatelji pa kada vide kako to funkcionira, pitaju kako to da u sekundi znam što i kako reći. Kao i u drugim poslovima: Ili jesi ili nisi. Ali ljepota je u tome da svakog trena utječeš na publiku, odnosno postaješ dijelom života publike. To je privilegija, ali i odgovornost.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL

Što za tebe znači biti dobar voditelj, bilo onaj radijski, bilo televizijski?

To znači osjećati se ugodno u svojoj koži i raditi na sebi. Nikada se ne smiješ ponašati kao da si sad odjednom sve shvatio. To je početak kraja. Biti samokritičan je nužno zlo!

Kakav je osjećaj biti za mikrofonom u studiju, a kakav ispred kamere?

To su dva suprotna svijeta. Kamera pokupi gestu i pogled, a mikrofon samo glas. Tj. za poslati istu poruku, radijski i televizijski se koriste potpuno drugi alati. Ponekad imam osjećaj da je teži radio jer nema švercanja, no opet s druge strane onaj osjećaj da te gleda milijun ljudi...neopisivo. Sve ima svoju čaroliju.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell

Kako bi opisao svoje iskustvo na The Voiceu?

Voice je čudo. Otkrivati nove talente i prolaziti sve to s njima u nekoliko mjeseci te biti dio najvećeg showa na ovim prostorima neizmjerna je čast. Kada sam išao na audiciju za voditelja nisam ni sanjao koliko će ovo veliko postati. Stekao sam nove prijatelje i naježio se kao nikada u životu. Jako emotivan i dobro postavljen projekt prije svega. Hvala svima!

Na koji način animiraš slušatelje na radiju?

Poslušajte me svakog radnog dana na postaji Enter Zagreb od 18 do 22h. #entervecer :)

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Mnogi su ljudi uvjereni da radio više nitko ne sluša. Što misliš zašto ljudi, pogotovo oni mlađi, imaju takav stav?

To je potpuno krivo. Recimo Enter sluša sve više publike iz dana i dan. Trenutno nas najviše slušaju mladi jer su napokon dobili radio po njihovoj mjeri. Puno glazbe, voditelji koji ih ne dave previše (nadam se) i vijesti prilagođene njima. S obzirom da smo lokalni radio, a aplikacija za pametne telefone nam je skinuta oko 40 000 puta, rekao bih da je radio vruća roba u gradu i šire.

Koliko ti je moda bitna u životu?

Moda je bitna. Volim se osjećati udobno, elegantno, opušteno, zapušteno i tip top. Sve u svoje vrijeme. Moda je prilika da se izrazimo. Šteta je ne iskoristiti tu šansu. To je stvar karaktera i identiteta.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell

Budući planovi?

Želim raditi mjuzu sve više i više jer to volim otkad znam za sebe, igrati tenis, otputovati malo van Hrvatske, biti s obitelji, ljubiti i raditi. Ma jednako kao i dosad, ali što je najbitnije probati zadržati sebe. Sve drugo je tako prolazno.

Više slika pogledaj u galeriji...

Komentari 0