Stars
Reklama za HT iz 2002. s Ivom Šulentić

Iva Šulentić podijelila 20 godina staru reklamu u kojoj je nastupila kao djevojčica - sjećaš li je se i ti?

  • Nostalgija je jedan od glavnih trendova u 2022. - u modi, pop kulturi, dizajnu...
  • A možeš li se prisjetiti 2002. godine? Čini li ti se blizu ili daleko?
  • Iva Šulentić podijelila je na svom Instagramu reklamu staru 20 godina i izazvala nostalgiju u svima nama - sjećaš li je se?

Čini se kako nas na svim poljima "udara" nostalgija. U modi se vraćamo na rane dvijetisućite, a isto je i s oživljavanjem filmova, serija i pop kulture tog razdoblja. Istina je - rane dvijetisućite doživljavaju pravu renesansu. Simpatičnog uratka s početka milenija prisjetila se i voditeljica Iva Šulentić koja je na Instagram profilu podijelila jednu staru reklamu koja nas je poput vremenskog stroja transportirala 20 godina unazad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iva Sulentic (@ivasulentich)

Reklama iz 2002. prikazuje mladu Šulentić kao tinejdžericu željnu brbljanja ne telefon i Dražena Kühna u ulozi tate (koji joj skriva žicu!) u HT-ovoj reklami za novu tarifu kućnog telefona. Sjeća li se još tko tog relikta tehnologije? Za one koji su u to razdoblje tek došli na svijet - telefon je prije mobitela bio uređaj pomoću kojeg smo se nazivali. Nije podržavao poruke. Svaka kuća/stan je imala jedan i ako te npr. zvalo dečko, morao bi nazvati kućni telefon i prvo porazgovarati s tvojim ocem ili majkom, ako se ti već ne bi prva javila. U ranim 2000-ima već smo imali bežične telefone, a neki sretnici i mobitele (ne smartphone, već uređaje vrlo nalik telefonima, nešto manje i koji su nudili revolucionarni izum - slanje poruka), pa smo tako mogli imati koliku, toliku privatnost. Međutim u 90-ima većina ih je još imala telefon na žicu koji bi se nalazio, najčešće, u dnevnom boravku pa bi prilikom svakog razgovora imala i publiku. Kad se pojavio internet, nisi mogao surfati ako bi netko pričao na kućni telefon.

Možda vas zanima Sjećaš li ih se i ti? 5 stvari koje smo koristili u preddigitalno doba u nama je probudilo nostalgiju Rubrika Life&style Life&style

Nadam se da je generacija Z uživala u ovom kratkom satu povijesti, a svi ostali da ste se raznježili prisjetivši se nešto drugačijeg doba. Čini li se i tebi da su 2000-te bile nedavno, no istovremeno i tako daleko? 

Ivina objava raznježila je njene pratitelje koji su se prisjetili reklame i života prije dva desetljeća. Uh, ovo je zabolilo.

Glumica Nataša janjić komentirala je: "Kao sad se sjećam! 😍😍 čovječe! 👏", baš kao i mnogi kojima se čini kao da je jučer bilo -"Nacionalni pozivi 23 lp/min. Samo nazovi.".

Photo: Screenshot

Komentari 0