Stars

Gledatelji bijesni jer se Akademija nije sjetila preminulog Boba Sageta: "Otkažite Oscara!"

  • 94. dodjela Oscara ostat će zapamćena po do sada neviđenim outfitima i skandalu s Will Smithom
  • No, osim toga gledatelji su zamjerili Akademiji jedan veliki propust
  • Naime u standardnom In memoriam djelu izostavljen je glumac, komičar i TV voditelj Bob Saget koji je preminuo početkom godine

Ni na ovogodišnjoj dodjeli Oskara nije sve proteklo bez propusta i skandala. 94. dodjela Oscara ostat će zapamćena po napadu Will Smitha na Chris Rocka nakon što je komičar pri najavi nagrade za najbolji dokumentarac neslanom šalom uvrijedio njegovu ženu. No, osim po ovom incidentu, ovogodišnje Oscare obilježio je i veliki propust Akademije koja je u "In memoriam" segmentu izostavila Bob Sageta koji je u siječnju ove godine u 65. godini života pronađen mrtav u hotelskoj sobi. 

Bob Saget se proslavio u američkom sitcomu 'Puna kuća', gdje je glumio Dannyja Tannera, samohranog oca koji je nakon smrti supruge ostao s tri mlade djevojke. Ova uloga mu je donijela neviđeni uspjeh i učinila ga jednim od najprepoznatljivijih lica s TV ekrana. 

Iako je Saget bio dobitnik Oscara 1977. kada je dobio studentskog Oscara za svoj crno-bijeli dokumentarac, “Kroz Adamove oči”, Akademija ga se ove godine nije sjetila spomenuti u svom posebnom segmentu u čast onih koje smo izgubili u prošloj godini.  Ovaj propust je izazvao bijes obožavatelja na društvenim mrežama.

 

 

"Neredi jer Bob Saget nije bio u In Memoriam dijelu #Oscara", istaknuo je jedan obožavatelj.

"Ne, ali ozbiljno, zašto Bob Saget nije bio u memorijamu?" dodao još jedan.

"Otkažite #oscars jer niste spomenuli Boba Sageta u Memoriamu", oglasio se drugi.

Unatoč ovom promašaju, ovogodišnji in memoriam bio je posebno emotivan s obzirom na omiljene izvođače koji su preminuli prošle godine. Posebno emotivan je bio spomen legendarnog glumca Sidney Poitiera, prvog crnog dobitnika Oscara za najboljeg glumca, koji je preminuo u siječnju u 94. godini, slomivši srca mnogih koji su bili inspirirani njegovom uspješnom 71-godišnjom karijerom u klasičnim holivudskim filmovima.

 

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Oskar👎