Stars
John Challis, poznatiji kao Boycie iz sitcoma 'Mućke' preminuo je 80. godini

Fanovi 'Mućki' tuguju: Umro je glumac John Challis, popularni Boycie

  • Mnoge je rastužila vijest o smrti glumca  Johna Challisa koji je preminuo u 80. godini
  • Glumac je nakon dugogodišnje bitke s rakom, prema izjavi njegove obitelji, umro u snu
  • Iako je glumio u mnogim naslovima, najviše će ostati zapamćen po ulozi Boycieja u seriji ‘Mućke’

Glumac John Challis preminuo je u 80. godini života nakon duge borbe s rakom, pišu britanski mediji. John je bio najpoznatiji po ulozi Boycieja u legendarnoj seriji Mućke koja je nedavno proslavila i 40. rođendan.

Humoristična TV serija 'Mućke' slavi 40. obljetnicu Možda vas zanima Legendarne Mućke slave 40. rođendan, glumci su se okupili ispred "Kobilje Glave" i snimaju specijal Rubrika Life&style Life&style

Kako je priopćila Johnova obitelj, glumac je umro u snu

"Teška srca vam javljamo tužnu vijest: naš dragi prijatelj, ali i vaš, John Challis preminuo je mirno u snu nakon duge borbe s rakom. Uvijek će biti voljen zbog uloge Boycieja", piše u službenoj izjavi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katie (@tateskd)

"Ostavio je veliko nasljeđe svojim radom koji će nastavljati donositi zadovoljstvo i smijeh još mnogo godina. Molim vas, poštujte privatnost Johnove obitelji i prijatelja u ovim teškim vremenima i budite sigurni da će biti prilike za slavlje njegovog života", rekla je obitelj. 

Challis je rođen u Bristolu, ali odrastao je u Londonu gdje je radio kao agent za prodaju nekretnina, a potom se prebacio u profesionalne glumačke vode. Televizijsku karijeru je započeo 1967. godine, a odigrao je cijeli niz uloga na televiziji i u kazalištu.  

Glumio je u naslovima Coronation Street, The Sweeney, Doctor Who i The Newcomers, ali najpoznatiji je po ulozi u seriji Mućke.

Serija na kojoj su odrasle brojne generacije prati život Dereka "Delboy" Trottera (David Jason), tipičnog londonskog preprodavača koji živi u općinskom stanu u neboderu, u Peckhamu (Južni London) sa svojim mlađim bratom, Rodneyjem (Nicholas Lyndhurst) i njihovim vremešnim djedom (Lennard Pearce). 

Zabavne TV minute pružili su njihovi uzaludni pokušaji da se obogate, a 40 godina stara serija iznjedrila je i poznatu uzrečicu koju je izgovarao Del: 'Sljedeće godine u ovo vrijeme bit ćemo milijunaši' (This time next year we'll be millionaires). 

Photo: Matt Crossick/Press Association/PIXSELL
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    genijalna serija i genijalni Boycie!!! R.I.P.