Stars

Evo zašto Halle Berry svaku noć spava u grudnjaku

Je li spavanje u grudnjaku ipak dobro ili loše za naše zdravlje? Čini se kako se ni stručnjaci ne mogu složiti oko jednog...

Halle Berry je jedna do posljednjih u nizu zvijezda koje sa svojim obožavateljima dijele savjete za ljepotu i zdravlje. Od omiljenih treninga pa sve do blagodati meditacije - ova 51-godišnjakinja svaki petak objavljuje #fitnessfriday post i svaki put nas iznova razveseli. Tema koje se nedavno dotakla: kako su joj grudi i dalje u tako dobroj "formi"?

“Čini se kako se svi oko mene vječito žale na svoje prsne mišiće, odnosno manjak istih. Žene se žale na gravitaciju i koliko je teško grudi održati prpošnima. Ja oduvijek kažem da su vježbe za prsne mišiće razlog zašto su moje u tako dobrom stanju! Osim što još od šesnaeste godine svaku noć spavam s grudnjakom, posebne vježbe za prsa također su pomogle.", napisala je Halle.

Čekaj, što?! Ona spava s grudnjakom? A mislili smo da je to loše...

 

Objavu dijeli Halle Berry (@halleberry)

Iako su brojni stručnjaci diljem svijeta često govorili kako je spavanje u grudnjaku povezano čak i sa nastankom raka dojke, postoji i jedna sasvim druga strana priče. Tako i Dr. Ginni Mansberg kaže kako zapravo ne postoji apsolutno nikakav dokaz da je spavanje u grudnjaku štetno. Čak dapače, nekim je ženama možda i ugodnije nositi grudnjak u krevet jer im je tako ugodnije.

“Svaka žena se treba osjećati ugodno u svemu što nosi i svemu što radi. Time prvenstveno mislim na žene većih grudiju i žene koje u PMS-u imaju problem s bolnim grudima.", kaže doktorica Ginni. Ali hoće li ova navika pomoći našim grudima da prkose gravitaciji? Stručnjaci ipak misle da ne.

 

Objavu dijeli Halle Berry (@halleberry)

"Ono što naše grudi drži čvrstima su ligamenti. Ali nažalost, težina ih oslabljuje, pogotovo kada stojimo i hodamo tijekom dana. Ako imate veće grudi, one posebno pate jer su ligamenti pod puno većim pritiskom.", kaže doktorica. Kako su ligamenti sastavljeni od kolagena i elastina, tako u procesu starenja i gubitka spomenutih komponenta kože - oni slabe, a time i naše grudi. 

Znanstvenici su dokazali kako na opuštenost grudi utječe i nikotin, sunčanje i loša prehrana. Prema tome, hajdemo se fokusirati na to prije nego se poslužimo Instagram savjetima Halle Berry...

Photo: Getty Images

Komentari 0